Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj Jani,
jiz paty tyden prochazim touto nemoci.
Napred zanet prudusek a nyni zapal plic - jsem na konci I. trimestru (vi Buh, jak to dopadne)
Pokud mas takove podezreni, bez hned na plicni, kamkoliv, vezmou te.
Se zapalem plic je to osidne, casto poslechem neni nic slyset, a pozna se to jen dle rentgenu, ktery v tehotenstvi neni mozny.
Take jsem napred byla na ORL, pak skoncila na plicnim a na odberech krve, kde se potvrdila bakt. infekce.
Drzim palce, at neprochazis takovymi hruzami
Já jsem měla zánět plic na začátku těhu.dr mi napsala anttibiotika,ale já jsem měla tušení,že jsm asi v tom,tak jsem nic nebrala,měla jsem vysoké teploty,tak jsem si dělala zábaly,hodně pila.a jen ležela v posteli.naštěstí vše doapdlo dobře.tak Ti to taky tak přeju at ti to dobře dopadne!!!!jo a ta fazolka co byla v bříšku je dnes dvouletý kluk a bohužel má momentálně zánět průdušek.Tak hodně zdraví!!!!!
Já měla taky při prvním těhu zánět průdušek,ale antibiotika jsem nakonec nebrala,rozehnala jsem to česnekem
Horké mlíko,do toho rozetřený česnek kousek másla a majoránku.Není to sice žádná lahoda,ale pomohla hodně.Taky jsem si průdušky mazala masti k tomu určenou(koupila v „zelené“ lékarně).Pak jsem měla i angínu a taky rozehnala bez léku,ale byl to děs.Jo a synáček samozřejmě bez jediné ujmy na zdraví
Přeji ať si brzo fit.A o miminko se neboj,oni ti prcci vydrží mnohem víc než si myslíme ![]()
Ahoj Janiiiičko,
tak já jsem při prvním těhu měla potvrzený jednostranný zápal plic. Taktéž to začalo rýmou a kašlem. Ale kašel se nedal zvládat a stále se zhoršovall. Skončila jsem na rentgenu - zastínili mi nějakou zástěrou bříško. Pak jsem musela brát antibiotika - bohužel u mě je to o to složitější, že jsem alergická na antibiotika penicilinové řady, takže můj doktor hodně dlouho zvažoval, co napsat. Nutno říct, že dcera je zdravá (teď teda taky dost kašle
).Takhle jsem bojovala celý třetí měsíc, takže tě chci podpořit, že to určitě všechno dobře dopadne.
ahojda,chtela jsem se zeptat zda nekdo v tehu prodelal zanet plic,nebo prudusek,u me to zacalo rymou a kaslem a ted me boli nahore v zadech,na hrudniku ne mam lehce zvysenou teplotu.a skrabe me v krku,byla jsem na orl a tam vse ok,mam velky strach, poradite jdu k lekari,ale moc mu neverim ale zadny tu jiny u nas neni bohuzel