Zumba a snažení

218
7.12.10 09:47

Zumba a snažení

Maminky, zajímá mě vas nazor, chodim trikrat tydne na Zumbu(aerobik a tanecni kroky), treti mesic se snazime o mimco a ja ted vaham, zda kdyz cvicim a treba uz jsem tehotna, miminku neublizim? Co myslite a chodily byste vy?Moc dekuji a krasny advent :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5956
7.12.10 09:52

ahoj, začla jsem ted taky se zumbou, po 3 měsících snažení.. myslím, že toto nemůže uškodit, není to ani silové, ani náročné na skákání.. myslím, že si tělo potom samo řekne, jestli to pak dál zvládne, nebo ne… co setýká zadýchávání a únavy, nebude to až tak jednoduché… jsem ráda, že jsem se dokopala, aspoň jednou týdně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
7.12.10 10:02

Taky nad tím přemýšlím…chodím sice jen 1× týdně ale jakmile bych měla potvrzené těhotenství přestala bych, přeci jen nějaké to skákání a natřásání tam je a nerada bych něco podcenila,začala bych raději s plaváním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
7.12.10 10:11

Já jsem čerstvě těhotná šlapala náročný tůry po horách (nevěděla jsem, že už jsem těhu) a miminko si neztěžovalo :-) Pak jsem někde četla, že by v těhotenství neměl tep překročit 140/minuta. Tak jsem se tím pak řídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3034
7.12.10 10:29

Ahoj, zumba se v těhotenství nedoporučuje kvůli otřesům, a namáhavosti + hodně kroutíš pánví.To jsem si zjišťovala protože jsem na ni chtěla začít chodit. Ale myslím že když je miminko ještě malinkaté než to zjistíš že jsi těhu tak by to vadit nemělo. Ale jakmile bych to měla potvrzené od doktora tak bych s tím přestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9592
7.12.10 10:31

Ahojky holky, pokud ještě nejste těhu nebo o tom nevíte, klidně na ZUmbu choďte. Je to 100% lepší na psychiku než sedět doma a čekat. Aspoň něco schodíte, uvolníte se a zabavíte se :-) . Případnému těhu to neublíží. A až bude těhu potvrzeno, tak se poraďte s dr nebo to prostě změňte třeba na to plavání :-) :palec: . Ale zatím se toho neodříkejte. Miminko by bylo tak malilinkaté, že mu ublížit nemůžete. A jestli se těhotenství má udržet, udrží se :-) :palec: .
Hodně síly a brzké // :-)
Taky plánuju opět začít chodit na Zumbu a už se moc moc těším, je to skvělé odreagování :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.12.10 10:44
Essexi píše:
Ahoj, zumba se v těhotenství nedoporučuje kvůli otřesům, a namáhavosti + hodně kroutíš pánví.To jsem si zjišťovala protože jsem na ni chtěla začít chodit. Ale myslím že když je miminko ještě malinkaté než to zjistíš že jsi těhu tak by to vadit nemělo. Ale jakmile bych to měla potvrzené od doktora tak bych s tím přestala.

Krouceni panvi by snad vadit nemelo, kdyz se v tehu doporucujou i brisni tance, ne? Sice odlehcenejsi varianta, ale prece. Myslim, ze telo si rekne, vetsinou je na zacatku takova unava, ze se nejakymu pretizeni predejde prirozene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3034
7.12.10 10:53
No právě, je tam hodně omezení co smí těhulky a co ne. Příjde mi pak že si to cvičení neužiješ když se pořád musíš hlídat jestli to smíš cvičit nebo ne a zumba je dost akční.
asha píše:
Essexi píše:
Krouceni panvi by snad vadit nemelo, kdyz se v tehu doporucujou i brisni tance, ne? Sice odlehcenejsi varianta, ale prece. Myslim, ze telo si rekne, vetsinou je na zacatku takova unava, ze se nejakymu pretizeni predejde prirozene ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
7.12.10 11:00

Ahoj, tak já jsem pár dní po otěhotnění makala s manželem a kamarády na položení střechy na chalupě, celý víkend dřina a nošení těžkých tašek.. samozřejmě jsem nevěděla, že jsem těhu (i když tušení bylo) a mimi se ujalo :wink:
Na zumbu jsem chodila 1× za týden, po zjištění těhotenství ještě skoro do konce 3. měsíce. Poté, co jsem o těhotenství věděla, jsem přestala dělat skákání (to se určo nesmí) a zjemnila některé prudké pohyby, taky omezila dynamiku. Tak jsem to prostě flákala. Lektorce jsem to oznámila a určitě to mimču neublížilo, spíš naopak. Přiměřený pohyb je zdravý a vyčištění mysli taky. Chodila bych ještě tak měsíc, ale začaly mi do toho lézt i časové problémy a našla jsem zájemkyni, která za mne zaplacený půlrok dochodí a zaplatila mi to, takže to rozhodlo.
Jinak právě začínám 5. měsíc a chodím na orient (už léta) a plánuju chodit určitě celý 2. trimestr. Opět s rozumem - nedělám shimmy a prudké otočky. A chci se přihlásit na těhucvičení.

Takže se neboj a klidně zumbi ;) a až zjistíš, že jsi těhu, tak se poraď s doktorem a pokud bude vše OK, určitě choď i dál. Jen bych to omezila na 1 - 2× týdně a cvičila v rozumné míře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.12.10 11:34
Essexi píše:
No právě, je tam hodně omezení co smí těhulky a co ne. Příjde mi pak že si to cvičení neužiješ když se pořád musíš hlídat jestli to smíš cvičit nebo ne a zumba je dost akční.
asha píše:
Essexi píše:
Krouceni panvi by snad vadit nemelo, kdyz se v tehu doporucujou i brisni tance, ne? Sice odlehcenejsi varianta, ale prece. Myslim, ze telo si rekne, vetsinou je na zacatku takova unava, ze se nejakymu pretizeni predejde prirozene ;)

No popravde…tohle jsem resila v prvnim tehu. Pak uz nebyl cas se tim zabyvat ;) Sice jsem necvicila zumbu (to az ted), ale mela jsem rizikovy, nesmela nic tahat a pretezovat se… obe dalsi tehotenstvi jsem vlacela deti a behala za nima od rana do vecera (byla jsem na ne sama, manzel byl pryc). A je fakt, ze kdyz jsem nemohla, telo si reklo. Takze si to normalne uzivej, delej veci, co ti jsou prijemny a poslouchej svoje telo. Ono kdyz to reknu natvrdo…muze se zadarit buhvikdy, my cekali na prvniho tri a pul roku, taky jsem furt patrala co muzu a co ne, kdybych se tim tak ridila, brzo bych skoncila na psychine :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
7.12.10 14:45

moc vam dekuji, take si myslim, ze bude lepsi chodit, nez na to doma myslet :-) , jak zjistim, ze sjme tehu, poradim se, moc vam, dekuji a hezky den:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
7.12.10 19:30

ahoj,ja zumbila mesic jako tehotna a spis mi to prospelo..rekla bych,pak jsem zacala citit unavu,prestala jsem chodit..po 6nedelich valim zase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí