Co je s mojí pračkou?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co je s mojí pračkou?
Ahoj, napadlo mě, že někoho z vás mohl potkat podobný problém, tak vkládám dotaz sem.
Taky protože už o opravář byla a ten mi jí vrátil se slovy že jí nic není. Jediný široko daleko, já jsem bez auta i partnera, co by si s tím třeba poradil. Špatná kombinace ![]()
Pračka se střídavě netočí, něco v bubnu začne dělat tak v půlce praní šílený randál (skáče), má problém se ždímáním.
Dneska se přestala opět točit, vyloženě mi přijde, že uvnitř tomu něco brání. Sáhla jsem do bubnu, udělala tak 2 otočky a pak se vždy sekla. Z filtru vypadal bordel neznámého původu. Bílo šedé částečky podobné plastu. Po vyčištění mi je ale i tak pračka pustila na oblečení.
Od prvního problému je to dobrý měsíc, filtr čistím min. jednou týdně. Objevuje se tam nepořádek o kterém nic nevím.
Pračku mám doma po našich asi půl roku. Dala jsem kvůli ní pryč svojí, tato byla modernější/s více programy.
Mám tu plný prádelní koš, bezpochyby to spěje k tomu, že za chvíli budu chodit nahá.
Nemáte nápad, kde by mohl být problém?
Ps: opravář řekl, mohl by být leda ucpaný odpad v domě’. Zkusila jsem hadici připojenou na odpad tedy vyndat a dala jí do sprcháče. Nepomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@AjaaMiky píše:
Ahoj, napadlo mě, že někoho z vás mohl potkat podobný problém, tak vkládám dotaz sem.
Taky protože už o opravář byla a ten mi jí vrátil se slovy že jí nic není. Jediný široko daleko, já jsem bez auta i partnera, co by si s tím třeba poradil. Špatná kombinace
Pračka se střídavě netočí, něco v bubnu začne dělat tak v půlce praní šílený randál (skáče), má problém se ždímáním.
Dneska se přestala opět točit, vyloženě mi přijde, že uvnitř tomu něco brání. Sáhla jsem do bubnu, udělala tak 2 otočky a pak se vždy sekla. Z filtru vypadal bordel neznámého původu. Bílo šedé částečky podobné plastu. Po vyčištění mi je ale i tak pračka pustila na oblečení.
Od prvního problému je to dobrý měsíc, filtr čistím min. jednou týdně. Objevuje se tam nepořádek o kterém nic nevím.
Pračku mám doma po našich asi půl roku. Dala jsem kvůli ní pryč svojí, tato byla modernější/s více programy.
Mám tu plný prádelní koš, bezpochyby to spěje k tomu, že za chvíli budu chodit nahá.Nemáte nápad, kde by mohl být problém?Ps: opravář řekl, mohl by být leda ucpaný odpad v domě’. Zkusila jsem hadici připojenou na odpad tedy vyndat a dala jí do sprcháče. Nepomohlo.
Jediné mě napadá vodní kámen?
Čistíš pračku někdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je divný. Jak stará pračka to je? Já teď měnila 5ti letou BEKO, skákala až ji vylít buben. Pračka na odpis. Teď mám BOSCH a skvělý. Tichá ani nevím, že ždíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš bordel pod prackou? Prach, kamínky?
Netuším co to z ní taháš, ale ten zbytek mi přijde jako to když se mi uvolnilo závaží pračky a postupně rozsekalo co mělo v dosahu. Buben se netočil, pračka šíleně skákala.
Ale co taháš z odpadu, to netuším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že se uvolnilo závaží. To by vysvětlovalo ty rány a netočící se buben, špatné ždímání a možná i ty kousky plastu - může se tam ničit nějaká plastová část, jak ten buben lítá.
Jen je divný, že na to nepřišel opravář.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjaaMiky píše: … už o opravář byla a ten mi jí vrátil se slovy že jí nic není.
Nevím co je s pračkou, ale vím co je s opravářem: Je to neschopný trouba.
Černé kameny a „nastrouhaný“ šedý plast - to jsou dvě důležité stopy.
Ty černé kameny se dovnitř dostaly jak? Mohlo je některé zvídavé dítě hodit do zásuvky pro prací prášek? V tom případě spadly do mezery mezi buben a vanu (pouzdro bubnu) a blokují otáčení.
Jestliže vana je z šedého plastu, pak se tím vysvětluje přítomnost „nastrouhaného“ šedého plastu ve filtru. Kameny se vzpříčily mezi nerezovým bubnem a vanou a při otáčení vyrýpaly plastové kousky. Vana je tedy poškozená zevnitř.
Pomůže jedině rozebrat, vanu rozpůlit a odstranit kameny, které tam ještě zůstaly. Před rozebráním použít endoskopickou kameru , aby se zjistilo co v mezeře je.

Příspěvek upraven 14.12.23 v 08:50
- Citovat
- Upravit
@AjaaMiky a opravář ji měl rozdělanou, že viděl celý buben a jeho okolí jo? Podle mě uvolněné závaží nebo jiný kus, který místy blokuje chod bubnu. Podle mě pračka na vyhození
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že v tomto případě má @Tala20 pravdu. Asi by ta oprava, pokud by byla vůbec možná, přišla na pěkné peníze. To snad už bude lepší investovat do nové. Mě se takhle pračka zasekla, nějaká plastová část se zřejmě ulomila a dostala se pod buben,, který zablokovala. Opravář přišel, otevřel a rozmontoval co šlo, a že by to musel vzít na dílnu a ta částka za opravu by se fakt nevyplatila. Už takhle za to „nic“ si naúčtoval skoro tisícovku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také se přikláním k názoru @Tala20 . Vypadá to na „něco“ zapadlého mezi buben a vanu, co se po pár otočeních „šprajcne“. Jako zámečník si pračku opravuji po mechanické stránce sám, tak vím že pro trochu šikovného chlapa(ale i ženu) je to práce maximálně na hodinu. Stačí odmontovat zadní kryt a sundat řemen z řemenice. Vana bývá ze svou dilů, tělo a zadní víko ve kterém je upevněný buben. Spoj je většinou jištěný plechovou skruží staženou dlouhým šroubem. Ta se povolí a sundá a pak se za pomoci trošky síly pootočí víkem(z hlavy neřeknu směr, musel bych to vidět, ale jde to poznat na kterou stranu) o 1-2cm a viko i buben půjdou sundat, v podstatě jako víčko na zavařovací sklenici. Potom stačí vyčistit vnitřek vany od všeho co tam nemá být a v opačném sledu sestavit. Jen pozor na těsnění po obvodu vany, aby sedlo správně do víka, jinak spoj může kapat. Pokud těsnění vypadne, stačí vložit zpět do drážky, spojem vždy nahoru aby spojem netekla voda(někdy je těsnění kulaté bez spoje, ale bývá to i gumová šňůra). Pro jistotu je dobré těsnění namazat troškou tekutého mýdla, lépe půjde víko vložit a pootočit zpět. Jen pozor na řemen, řemenice bývá plochá, bez bočnic které by řemen jistily, tak nasadit řemen na řemenici a rukou párkrát zatočit, ať je jistota, že řemen nemá tendenci sjíždět. Jak říkám, šikovný kdokoliv si s tím podle tohohle popisu hravě poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit