Co je to se mnou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co je to semnou?
Ahoj, nevím, jestli mi jde poradit, možná se potřebuji jen vypovídat. Jen nemám komu, nebo spíše mám strach, že mě nepochopí a odsoudí. Porodila jsem krásnou a zdravou holčičku, porod byl rychlý a vše v pořádku. V porodnici byla hodné miminko, křičela vyjímečně, za celou dobu snad jen dvakrát. Po příjezdu domů bylo vše na mě- vlastně pořád, přítel chodí denně do práce a vrací se až večer. Takže se musím postarat o malou, uklidit, navařit, vyprat, apod. Nějak se s tím peru, ale zvládám to. Jenže ta naše hodná holčička začala navečer řvát a řvát, takže každý den před spaním ji nechávám půl hodinky až hodinku vykřičet, pak ji nakojím a usne. Teď začíná řvát už dopoledne a ne a ne ji utišit. Je nakrmená, přebalená, na prdíky netrpí, prostě jen tak křičí. Na chvíli pomůže skákání na míči, to vždy zabírá, ale teď ani to nepomůže. Jenže v čem je největší problém, to jsem já
Necítím se jako matka. Nějak mi připadá, že ji nemám dost ráda. Teda mám ji ráda, ale tak normálně. Cítím za ni zodpovědnost, starám se o ni, to ano. Ale asi nemám nějaký mateřský cit nebo co. Strašně mě to mrzí a nevím co s tím. Navíc když tak křičí, tak se cítím ještě hůř a hůř a jsem i vzteklá, že ji neutiším, jindy ji položím na postel a jdu vedle do pokoje a je mi jedno, že řve. Pomalu začínám chápat ty matky, které své děti polštářem udusily
Přítel je pracovně pryč, dnes jsme si psali a já se mu svěřila, že ji nemám asi dost ráda a on mě nepochopil
Co jsem taky čekala
Napsal, že ji budu kojit a že uspávání a vše bude dělat on, že jinak neví co s tím. Tomu se zase musím smát, protože je pořád v práci a malé si všimne jen jak příjde domů a to jen na chvíli. Když křičí tak je z ní sám na nervy. Cítím se na nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
at ti nekdo pomuze, kamaradka nebo treba rodice. at si vezmou malou ven nebo si ji chovaj a ty si mezitim vyraz nekam na kafe nebo se bez vyspat, pak to uvidis zas o trochu jinak,..
vsechny deti breci a kazda mama to ,,musi,, vydrzet, nejsi v tom sama ![]()
- Citovat
- Upravit
mateřská láska přijde časem, rozněžněné matky v televizi jsou kecy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně ti rozumím, já často myslím na to, že by mi bylo líp bez dítěte nebo mám myšlenky na to, že jí třeba vyhodím z okna. Taky jsem s ní celé dny sama, nikdo mi nepomůže. Po porodu jsem si myslela, že jsou to hormony, ale dítěti je už 9m a je to stejné. Přemýšlela jsem i o nějakém psychologovi, ale ještě jsem se k tomu neodhodlala…
![]()
- Citovat
- Upravit
jinak je take dost mozne ze ji muzou klidne trapit zuby pokud to neni uplne novorozenec ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Úplně ti rozumím, já často myslím na to, že by mi bylo líp bez dítěte nebo mám myšlenky na to, že jí třeba vyhodím z okna. Taky jsem s ní celé dny sama, nikdo mi nepomůže. Po porodu jsem si myslela, že jsou to hormony, ale dítěti je už 9m a je to stejné. Přemýšlela jsem i o nějakém psychologovi, ale ještě jsem se k tomu neodhodlala…![]()
to je hodne smutny, radsi si nekam zajdi, pomuze to vam obema
- Citovat
- Upravit
a kolik je maly????
ja tohle měla s klukem cca 2 měsice.bala jsem se,že ho nebudu mit dost rada.holku jsem milovala hned.ale přesně pořád jen plakal,ja ho měla jen na ruce.do toho holčinu,barak,zahrada.prostě nad hlavu.a pak ani ti nevim,kdy se to zlomilo a ja ho miluju uplně stejně.ted je mu už 14m a je to moje laska.uživam si jeho mazleni.je to zase něco uplně jinyho.
zkus at ti přitel vic pomuže,aby jsi na chvilku vypla,at jde o vikendu jezdit s kočárkem a ty si třeba odpočin,dojdi si něco hezkého koupit.nebo něco jineho,to je na tobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusi to byt prdikama ale muzou to byt koliky. Ty jsou vetsinou na vecer. Musis to vydrzet. U nas to trvalo do trech mesicu. Ja mam taky vse doma na starosti a k tomu navic jeste dva velke psy, kteri musi 4 denne ven. Mam asi deprese, neboj, ja to taky zvladla a ty to zvladnes taky. Stane se kdyz je clovek vynervovany tak ma divne myslenky, mela jsem uz nekdy nutkani s malou nekam mrstit do rohu jak jsem byla nevyspana a vynervovana. Prejde to, ver mi a snaz se sebrat se!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělej si víc času pro sebe a kašli na nějaké vaření a tak, zajdi si radši i s malou do hospody na menu, aspoň třeba dvakrát v týdnu. Nevím, jak dlouho jsi po porodu, ale asi moc dlouho ne? Je třeba pořádně si odpočinout, tělo dostalo zabrat, i když to ty třeba necítíš. Uklízení taky počká, radši využij čas, kdy malá spí a koukej se na nějaký pěkný film nebo dělej, co tě baví, nebo nedělej vůbec nic. Já když jsem přetažená, taky mám sklon reagovat na dítě podrážděně, když řve, a přitom když řve úplně stejně a já jsem v pohodě, tak si z toho nic nedělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ju, tak to mi je líto, že musíš takhle bojovat. Každé dítě má své „vysírací chvilky“ něěkteré jako malé mimčo, jiné třeba až v půlroce,nebo ještě později.
Taky mne napadá, prospívá normálně? Že by ji třeba tvé mléko nestačilo ![]()
Jinak Tvé pocity jsou podle mého způsobený tím, že jsi prostě unavená. Pokud malá spí, tak se prostě nehoň, uvař si čaj,hoď si nohy nahorů a odpočiň si ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já mám doma skoro 4letého a někdy jsem taky na nervy z toho jak se vzteká, po porodu byl malej zlatej tak toto moc neznám ale on si to vynahrazuje ted, řvu na něj, ale stejně vím, že ho mooooc miluju , neboj, máš jí ráda akorát na to nemáš ted nějak čas to poznat když pořád pláče
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě to připadá,že to ty prdíky spíš budou,než nebudou,teda jestli máš mimi kolem 6-8 týdnů staré. Dcera mi takhle vyváděla také každý večer a po zavedení Infacolu se to rapidně zlepšilo.
Zkoušela jsi jí třeba masírovat při tom řvaní pupík? Teda když je rozbalená… Nebo cvičit s nožičkama? Kroužit s pokrčenými nožičkami opatrně,nebo napodobovat jízdu na kole… Jeslti se uklidní a začne ti potom i prdět,tak je to jasné ![]()
Příspěvek upraven 05.06.12 v 12:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuby to nebudou, má teprve dva měsíce…ty černé myšlenky o vyhození z okna znám
A že by mi přítel víc pomohl, to on určitě rád, jenže je pořád v práci
Dělá na stavbách a ted toho je moc. Za 14 dní jeden do Čech k jeho rodičům, tak snad tam to bude lepší
Mi jinak kdo pomoct nemá, rodiče těžko-máma je nemocná na nohy a ruce a otec pořád jen chlastá, kamarádky mám dvě, ale pracují, takže s jednou se vidím jednou týdně, chodíme po městě, na procházky a tak, to mi nechybí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit