Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ale jinak bych si s feťákem rodinu nezakládala. Ale tvoje volba, že… ![]()
Nevím co to může být za lék, ale jen chci napsat, že to bude chtít odbornou pomoc. Léky jsou stejný jako drogy. Tramal je silný lék a já to s ním jednou přehnala a je to fakt síla. Podle mě ten kdo zneužívá prášky je na tom stejně jako feťák, který užívá heroin. I v drogové poradně ti řeknou, že je to stejná závislost. Čekáte miminko a partner se musí dát do kupy. Ty léky se dají ještě dobře skrývat a jsou finančně méně náročné než běžné drogy, takže pozor! Fakt to chce drogovou poradnu.
Já myslela, že je to lék proti bolesti? Mamka ho brala, když měla migrény, ale samozřejmě ne tolik, jen pár kapek.
Zakl.
Vím že to tramal není, je celý oranžový, obal gelový-průsvitný. Dušoval se že s tím skončil že i ta nová obvodní mu dala léky na křeče které způsovoval absťák. Dala bych sem foto ale mámeˇve foťáku nastavené automatické ukládání fotek a já to neumím přenastavit.
@Banny píše:
Já myslela, že je to lék proti bolesti? Mamka ho brala, když měla migrény, ale samozřejmě ne tolik, jen pár kapek.
No, je to silný lék proti bolesti a může způsobovat závislost.
Tramal neni gelovy. jinak me nic nenapada, zadne analgetikum co v praci davame neni gelovy
Jojo, přesně tak, je to silný lék proti bolesti, působící na centrální nervovou soustavu… a tedy i 2-3 denně je sakra dost.
Jo a dělá se několik verzí se stejnou účinnou látkou a mohou vypadat různě. A na křeče se v první volbě co vím dávají vyšší dávky magnezia, ale to je nejčastěji bílé kulaté…
Nevypadalo to takhle? Třeba někdo poradí název
http://www.novinky.cz/…i-senat.html
@Anonymní píše:
Zakl.
Vím že to tramal není, je celý oranžový, obal gelový-průsvitný. Dušoval se že s tím skončil že i ta nová obvodní mu dala léky na křeče které způsovoval absťák. Dala bych sem foto ale mámeˇve foťáku nastavené automatické ukládání fotek a já to neumím přenastavit.
to mu ale obvodní nepomohla. Léky proti křečím jsou taky driáky. Je to kec. Obvodní by mu neměla dát nic a poslat ho na detox, tam se dávají medikamenty v omezeném množství- stilnox. Mám pocit, že tě tahá za nos. Opravdu běžte do dreogové poradny a na detox, vyčistit tělo. Vím o čem mluvím až moc dobře. Nechci to takto dál veřejně o tom psát.
@Veruš1 no pokud by to bylo tohle, tak to hošánek má pěkně rozjetý…
zaklatelko, spí tvůj přítel normálně, má nějaký neobyvklé chování, malé panenky nebo rozšířené zornice? Podle toho by se dalo poznat, jestli nebere ještě povzbuzovací medikamenty.
Omlouvám se za anonymitu, je to citlivé téma…
S přítelem jsem 8 let, nacházela jsem prázná plata léků typu Tramal, jednou jem našla celou tašku prázdných krabiček a málem jsem omdlela. Přítel se pak přiznal že to brával ale prý už ne.
Koupili jsme starší dům a opravovali ho, po roce oprav jsme uklízeli a chystali se k malování a následně ke stěhování. Našla jsem zase spoustu prázdných krabiček, řekl že nemůže úplně přestat ale že tak z 20-30 tabletek co brával denně užívá 2-3denně. Plánovali jsme rodinu tak jsem mu řekla že mu musí pomoci doktoři. Obvodního změnil-údajný distributor léků. Dvakrát jsem potratila, nyní jsem v 5 měsíci a dnes jsem našla asi 2cm dlouhý a 1cm tlustý prášek, je oranžový, gelový(asi rychle se rozpouští)nevíte CO JE TO ZA LÉK? Prohledala jsem lékarničku a nic takového doma nemáme. Do nejbližší lékárny to mám 20km, přítel je na toto téma alergický ale ve mně hlodá červíček pochybnosti, protože údajně se sám od sebe z takové závislosti člověk málokdy dostane sám…