Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím o radu. Dcera skoro 7let se mi osypala a vůbec mě neneapadá, co by to mohlo být. V pátek jsme byli u dr. měla od čtvrteční noci 39 teplotu, včera už to bylo lepší, už jen zvýšená a dnes už je bez teploty, ale objevily se jí pupínky, včera je měla na zadečku, do rána se jí to rozlezlo po nohách a po rukách, má to i na chodidlech a na dlaních a některé vyrážky se jí zvětšily, vypadá to, jako kousanec od komára, postupně se jich zvětšilo několik. Nevím, jestli s ní mám jet na pohotovost a nebo čekat do zítra na dětskou dr. nevím, jestli neplaším, ale prostě se mi to nelíbí, ještě k tomu máme rýmu a bolí ji v krku. Děkuju za rady.
Pátá nemoc nebo nějaký vir? neštovice zarděnky? zajdi za dr, budeš chytřejší, to se takle blbě po netu.
Vypada to na 5. nemoc
Nebo me jeste napada…nedostala od Dr. antibiotika?
Synovec měl tu nemoc nohy, ruce, ústa. Byly to nejdrive takove pupinky, druhy den z toho byly puchyrky.
Jestli se ty pupínky nalejou a nahoře bude jakoby bílá voda, tak by to mohly být neštovice
Ahojky, určitě zajdi k dr. Pokud malé něco najde i v krku, může to být zmiňovaná nemoc NOHY - RUCE - ÚSTA.
Měla to naše malá. A je možné, že jí cca po měsíci začnou slézat nehtíky. Ale nelekej se, nehtík se odlupuje od lůžka, nebolí to a pod ním je již zdravý nehtík. Jen se musí o nehty starat a zastřihávat, aby se nezatrhly.
Nemusí vás to potkat, jen to říkám aby si nebyla případně zaskočená a měla obavy co se děje ![]()
Ahoj, přesně tyhle příznaky jsem řešila u svých dětí, taky nejprve viróza, horečky, pak dobrý a najednou vyrážka nejprve na zadečku, pak se to rozlezlo po nohách atd. Starší to má hodně okolo pusy a nechce na mě vypláznout jazýček takže si nejsem jistá, ale jestli jsem viděla dobře, tak má i afty… Ptala jsem se i tady ne emiminu, všech známých atd., a nikdo nebyl schopen mi říct co to je za nemoc. Ale všimla jsem si, že tohle přesně má teď hodně dětí, a že je to právě ta nemoc ruce - nohy - ústa. Takže určitě to máme i my, i zakladatelka. Má to teď nějak moc dětí ![]()
Ústa, ruce, nohy. Meli jsme to uplne stejne. Nejdriv horecka, psk jakoby stipance od komara a nakonec se osypal na ploskach nohou, dlanich a zadecku. Malem jsme skoncili na koznim. Fakt hnus. CRP jsme meli 25, ale ATB jsme nedostali. Je to vysoce infekcni pro ostatni deti a vraci se to. Mohou u toho byt afty a osypana pusinka, ale nastesti jsme to okolo pusinky meli malo a aft jen jeden. Prikladam foto. Mazala jsem nejprve sudocremem a nasledne vazelinou.
Moc děkuju, taky jsem si myslela na pátou nemoc, moc děkuji za info, vypadá to jako puchýřek. Takže myslíte, že mám počkat na zítra a zajít k dětské a nebo mám zajet na tu pohotovost, atˇ nám dají nějakou mast nebo prostě něco tu vyrážku?
@mallenka Na pohotovost bych osobně kvůli tomuto nejela. Stejně na to nic neexistuje. Maximálně třeba tekutý pudr nebo nějakou mastičku co se používá na opruzeniny, to určitě máš doma.