Co je to za nemoc - dcera 7 let?

105
14.10.12 14:49

Co je to za nemoc?

Maminky prosím o radu. Dcera skoro 7let se mi osypala a vůbec mě neneapadá, co by to mohlo být. V pátek jsme byli u dr. měla od čtvrteční noci 39 teplotu, včera už to bylo lepší, už jen zvýšená a dnes už je bez teploty, ale objevily se jí pupínky, včera je měla na zadečku, do rána se jí to rozlezlo po nohách a po rukách, má to i na chodidlech a na dlaních a některé vyrážky se jí zvětšily, vypadá to, jako kousanec od komára, postupně se jich zvětšilo několik. Nevím, jestli s ní mám jet na pohotovost a nebo čekat do zítra na dětskou dr. nevím, jestli neplaším, ale prostě se mi to nelíbí, ještě k tomu máme rýmu a bolí ji v krku. Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
505
14.10.12 14:53

Není to pátá nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
14.10.12 14:54

A co neštovice'?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.10.12 14:54

Pátá nemoc nebo nějaký vir? neštovice zarděnky? zajdi za dr, budeš chytřejší, to se takle blbě po netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
14.10.12 14:58

Vypada to na 5. nemoc ;) Nebo me jeste napada…nedostala od Dr. antibiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena tripetri
14.10.12 15:15

A co nemoc ruka, noha, pusa :think: V puse pupinky nema?

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena tripetri
14.10.12 15:16
  • Citovat
  • Upravit
7369
14.10.12 15:20

Synovec měl tu nemoc nohy, ruce, ústa. Byly to nejdrive takove pupinky, druhy den z toho byly puchyrky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
14.10.12 15:23

Jestli se ty pupínky nalejou a nahoře bude jakoby bílá voda, tak by to mohly být neštovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
14.10.12 15:30

Ahojky, určitě zajdi k dr. Pokud malé něco najde i v krku, může to být zmiňovaná nemoc NOHY - RUCE - ÚSTA.
Měla to naše malá. A je možné, že jí cca po měsíci začnou slézat nehtíky. Ale nelekej se, nehtík se odlupuje od lůžka, nebolí to a pod ním je již zdravý nehtík. Jen se musí o nehty starat a zastřihávat, aby se nezatrhly.
Nemusí vás to potkat, jen to říkám aby si nebyla případně zaskočená a měla obavy co se děje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
14.10.12 15:41

Ahoj, přesně tyhle příznaky jsem řešila u svých dětí, taky nejprve viróza, horečky, pak dobrý a najednou vyrážka nejprve na zadečku, pak se to rozlezlo po nohách atd. Starší to má hodně okolo pusy a nechce na mě vypláznout jazýček takže si nejsem jistá, ale jestli jsem viděla dobře, tak má i afty… Ptala jsem se i tady ne emiminu, všech známých atd., a nikdo nebyl schopen mi říct co to je za nemoc. Ale všimla jsem si, že tohle přesně má teď hodně dětí, a že je to právě ta nemoc ruce - nohy - ústa. Takže určitě to máme i my, i zakladatelka. Má to teď nějak moc dětí :think:

• Citovat
  • Upravit
6347
14.10.12 15:41

Ústa, ruce, nohy. Meli jsme to uplne stejne. Nejdriv horecka, psk jakoby stipance od komara a nakonec se osypal na ploskach nohou, dlanich a zadecku. Malem jsme skoncili na koznim. Fakt hnus. CRP jsme meli 25, ale ATB jsme nedostali. Je to vysoce infekcni pro ostatni deti a vraci se to. Mohou u toho byt afty a osypana pusinka, ale nastesti jsme to okolo pusinky meli malo a aft jen jeden. Prikladam foto. Mazala jsem nejprve sudocremem a nasledne vazelinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
14.10.12 15:42

Moc děkuju, taky jsem si myslela na pátou nemoc, moc děkuji za info, vypadá to jako puchýřek. Takže myslíte, že mám počkat na zítra a zajít k dětské a nebo mám zajet na tu pohotovost, atˇ nám dají nějakou mast nebo prostě něco tu vyrážku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
14.10.12 15:43

Jo a taky rýma, bolest v krku, kašel… Určitě je to ono.

• Citovat
  • Upravit
ŠáruušN
14.10.12 15:45

@mallenka Na pohotovost bych osobně kvůli tomuto nejela. Stejně na to nic neexistuje. Maximálně třeba tekutý pudr nebo nějakou mastičku co se používá na opruzeniny, to určitě máš doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA