Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky prosím o pomoc, malý jsou 4 roky, nedrbe se, nesvědějí hlavička, ale dneska jí hlídala moje mamka a řekla mi, že se drbala na jednom místě. Tak jsem jí prohlídla hlavičku a nic jsem nenašla. Asi za 2 hoďky jsme šli ke známým a já to tam vyprávěla, kámoška si ji vzala a začali jí vlasky prohlížet a najednou mi říká je tu veš, honem jsem k nim šla a opravdu tam bylo něco bílýho a ve prostřed tmavý dlouhy tak 3mm když jsem to dala na podlahu a zmačkla prasklo to. Nic víc jsme nenašli. Nevím jak veš vypadá v životě jsem jí neviděla. Po vykoupání jsem jí znova prohlížela, ale nic jsem nenašla. Jen na hoře na temeni takový bílý puntíky, jako lupy jen jsem to musela ztáhnout nehtem zfouknout mi to nešlo, ale když jsem to zmačkla tak nic neprasklo.
Prosím o radu můžou to být vši???
![]()
Ve školce prý nikdo vši nehlásil a jak by jí zrovna dneska dostala??? Byla jen s námi doma. Teda včera ve školce.
Prosím o radu a móc díky
Bylo to asi vajicko vsi, ale 3 mm to mi pripada nejak moc velke.
Ahoj asi tě nepotěším to bílé nejsou lupy, ale hnídy to jsou vajíčka od vší musíš je nějak dostat ven z vlasů jinak se z toho vešky vyklubou
To nebylo vajíčko, v těch vlasech to lezlo takže jestli ne veš tak nějaká muška brouk nebo co já vím??? ![]()
No a za jak dlouho??? Měla tam tak pět těhle „vajíček“
Myslíš, že zíta jich tam bude víc?
Jestli to prasklo, tak to je určitě hnida nebo veš, když je živá tak praskne obojí. Když nepraskne, je mrtvá. Můj syn měl ze školy hnidy, vši jsem tedy nenašla a hnidy jsem zlikvidovala dřív, než se z nic vši vylíhly. Hnidy jsou nalepené na vlasech, musí se stáhnout. Umyj jí hlavu šamponem na vši, a po týdnu znovu a pořád prohlížej.
A ty bily puntiky byly vajicka, blbe se stahuji z vlasu, ale jinak to nejde a pripravky nepusobi proti vajickum ale tem zviratkum. Na zviratka je nejlepsi takovy specialni hrebinek jmenem vsivacek, projedes jim celou hlavu a zviratka se nim zachyti.
nejlepe, hlavu nasamponovat, oni pak nemuzou moc utikat a pramen po prameni to projet. hlavni je vybrat vsechny ty vajicka rucne! pak pouzit specialni pripravek. Ja jsem jeste navic vlasy fenovala a zehlila.
Z pripravku neporadim, ziju v zahranici.
Ja na sobe aplikovala zabal z olivoveho oleje, ponechany 45 min a bez problemu, dodatecne jsem si jeste barvila vlasy.
No raději ji umyj vlasy nějakým šamponem proti vším at maš jistotu třeba jsi nějake vajičko přehlídla stát se to může. Kamarádka to řeší často malý ji to už po třetí donesl ze školy používala na to šampon PEDICUL HERMAL po něm se ty hnídy pry dobře vyčesávály
@maufka pokud ma v hlave zviratko - aktivni samici, tak bude vic vajicek, ale pokud mela to bile zviratko tak snad jste na pocatku a jeste se nerozmnozuji, nejsou pohlavne zrali
@delice píše:
Jestli to prasklo, tak to je určitě hnida nebo veš, když je živá tak praskne obojí. Když nepraskne, je mrtvá. Můj syn měl ze školy hnidy, vši jsem tedy nenašla a hnidy jsem zlikvidovala dřív, než se z nic vši vylíhly. Hnidy jsou nalepené na vlasech, musí se stáhnout. Umyj jí hlavu šamponem na vši, a po týdnu znovu a pořád prohlížej.
Holky díky, podle obrázku z netu to co jsme tam našli veš byla, jen mi není jasný, že jsem jí nenašla a za dvě hoďkay už tam byla lezlo to skoro na konci vlasu má je dlouhý, nebylo to u hlavy. A to bílý myslím ty vajíčka jsem neviděla a taky až asi v 9 než jsem jí dávala spinkat. Myslela jsem, že hnidy jsou tmavý?
Mě teda maminky žáků říkaly, že ráno vlasy prohlížely a nic (asi přehlídly hnidu) a odpoledne po vyučování měly hlavu plnou hnid a vší ![]()
Hnidy jsou bílý a musej se stáhnout, nejdou sfouknout. No asi bych jí šla prohlídnout ještě teď, než se to rozmnoží úplně.
@maufka Hnidy vypadají jako lupy, ale nejdou sfouknout, musíš je stáhnout nehtem.
To myslíš, že to jde tak rychle? Panebože co tam bude ráno???