Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, jsem mladá budoucí mamča. Chtěla jsem se zeptat co vše je potřeba pro mě a pro mimčo+přibližná cena.
Budem na to s přítelem sami, tak už teď bychom chtěli začit postupně kupovat výbavu. Poradí a pomůže někdo?
Budu moc vděčná ![]()
pro inspiraci koukni třeba sem:
http://www.babyonline.cz/…/vybava.html
to je po rychlém prolétnutí takový základ, možná tam jsou věci, které nejsou až tak úplně nutné a dají se dokoupit postupně.
Jinak já jsem svého času očítala pořizovací náklady na cca 40 000,– (je to komplet včetně kočárku a autosedačky). ale dá se dostat i níže, záleží na tom, jestli budeš kupovat nové věci nebo v bazaru. Taky je dobré domluvit se s kamarády a rodinou, jetsli Vám budou chtít kupovat nějaký dárek k narození miminka, aby Vám dali konkrétní věci do výbavičky. určitě nekupuj hračky, těch se vám sejde hodně ![]()
ještě pěkný web je tento: http://www.porodnice.cz/vybava-miminko
Gratuluji
k mimču a ten seznam je skoro všude na netu. Jinak ceny jsou různé podle znažky atd. Každý má jiné možnosti. Já to přehnala ten můj už byl na hlavu . Celkově i s 2 kočáry asi 50000 ale během roku. Kupovala jsem to asi od 4 měsice a strašně si to uživam doted.Malému jsou ted 3. měsice. Nemůžu vidět krám s věcmi na mimina je to jak magnet.Snad mě to později pusti než budeme o hladu ![]()
tak když budeš kupovat opravdu jen to co miminko potřebuje, tak velká částaka to nebude
ovšem když budeš nakupovat jako já tzn. miliarda hadrů, hraček, no a všechny ty blbosti, mimo jiné jsem spoustů věcí ani jednou nepoužila, doted mi leží ve skříny ještě zabalený, bude tě to stát hodně
z vlastní zkušenosti malé miminko, toho tolik nespotřebuje takže ty nejměší vecičky po málu, stejně z toho za chvilku vyroste
pandoro 50 000? to máte pozlacené dudlíky ne??
já mám kočár za 20 tis. dvě skříně hadříků, a spoustu hraček a dalších blbinek ale 50 mi to asi nedá:-)
Když odečtu kočár a autosedačku, tak zbytek mě stál snad 5000,– ??? Největší položka potom byla matrace do postýlky a chůvičky, ale ty jsme vlastně kupovali až po porodu, takže celkem bych to odhadla na těch 7000,– a Majdě myslím nechybělo vůbec nic ![]()
Tak my jsme se vešli do 25 000,– a to máme nový kočárek (trojkombinaci)-přebalovák-postýlku-novou matraci zdravotní + věcičky a potřebné maličkosti.. Podle toho odkud jsi: dobře se nakupuje v www.batolátko.cz (my to máme kousek tak tam jsme tyhle nejdražší věci pokoupili
)
Mimo oblečení (cca 3000,–) a kosmetiku (cca 1500) jsme kupovali samo kočárek (8000), postýlku (2000)+ matraci (700), cestovní postýlku (2400), přeblovací pult (ten nevím kolik stál, nechávali jsme si ho udělat, vložka do něj asi 200), vaničku (200), autosedačky (z druhé ruky, obě dohr. cca 2500), chůvičky (2000), přikrývky (500)..a spoustu dalších potřebných i nepotřebných věcí (ty mohly být dohromady tak za další 2 až 3 tis.). Když si to sečteš, může to být asi tak 25-30tis. Jinak se seznamem věcí jsem taky byla v koncích, ale našla jsem si to tady na emiminu a tím se taky řídila. Nic mi pak nechybělo.
Tak to jsem čekala že by to vyšlo ještě dráž
tak myslím že todle určitě zvládnem ![]()
Myslím, že včera nebo kdy to bylo jsem tu četla tvoji diskuzi o možném těhotenství, ptala ses, jestli to není moc brzo..to už je to jisté?
Test mi tak dnes ráno vyšel, jen jdu zítra k doktorce aby to potvrdila, pokud to nepotvrdí tak jsou ty testy asi na prd..dělala jsem si dva za sebou a všude vyšli //
Pětulko neraduj se předčasně, je spusta důvodů kdy ti testy úkaží že jo a pak nejsi těhu, určitě všechno kolem miminka začni řešit až ti to potvrdí doktorka
Jo já vím, jen mě to zajímalo, na kolik by takový mimčo vyšlo, a popravdě mě to překvapilo, myslela jsem si že je to dražší záležitost. Mno uvidím zítra jak to dopadne…
Nepočítej ale s tím, že částkou na výbavičku to končí. Řekla bych, že to je teprve začátek. jak dítě roste, potřebuje pořád nové a nové věci a je jich čím dál víc. Když se nepovede kojení, umělé mléko je velice drahá záležitost. Naše malá byla na Sunaru, je to myslím snad nejlevnější mlíko a stejně nás to stálo tisíce a tisíce..pak začnou další jídla, nové oblečení, boty..děti rostou neuvěřitelnou rychlostí…hračky, dudlíky, lahvičky a další kravinky. S tím musíš počítat taky.