Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@PeBe24 Edit: Pardon blbě jsem četla
já v první chvíli myslela, že to chceš dávat malé ![]()
Zdržela bych se jogurtů (a jiných mléčných), zmrzlin. Máslo v menší míře
Příspěvek upraven 26.07.15 v 18:22
Je spousta jidel, co můžeš jist - syn to ma taky…k snidani pecivo se sunkou (bez masla), nebo treba smazeny vajicka, vareny vajicka, cizrnova pomazanka,…
Svacina ovoce, zelenina, obdoba snidane
Obedy a vecere napr.: duseny maso v mrkvi, cocka s vejcem, fazole, gulas, maso na milon způsobů, rizoto,… je opravdu spousta jide, kam nedavas mliko - jen se zamysli
Neni to zas tak hrozne.
@PeBe24
Pokial chces srzat eliminacnu dietu, tak minimalne 3t..nejest nic z mlieka(maslo, syry, jogurty, buchty atd)
Citat zlozenie hotovych veci-niektore rohliky mleko pbsahuju, pozor na sladkosti, parky atd..
V zlozeni by nemalo byt:mleko, kasein, syrovatka-naopak nebadi maltodextrin a kyselina mlecna
Ak Ta neco napada, pytaj sa..nemlecnu srzim uz 2r
Jinak existují bezlaktozová mléka, jogurty a sýry, já to sehnala v Tescu, ale vím že třeba v globusu toho mají víc. Není to až tak strašné jak se to zprvu zdá, dost věcí se dá nahradit. Jinak to chce vysadit na déle než 5 dní
@medunka23 píše:
Jinak existují bezlaktozová mléka, jogurty a sýry, já to sehnala v Tescu, ale vím že třeba v globusu toho mají víc. Není to až tak strašné jak se to zprvu zdá, dost věcí se dá nahradit. Jinak to chce vysadit na déle než 5 dní
bezlaktozovy vyrobok Ti u ABKm nepomoze-je zbaveny len mlecneho cukru, ne bilkoviny
@miisenka píše:
@PeBe24
Pokial chces srzat eliminacnu dietu, tak minimalne 3t..nejest nic z mlieka(maslo, syry, jogurty, buchty atd)
Citat zlozenie hotovych veci-niektore rohliky mleko pbsahuju, pozor na sladkosti, parky atd..
V zlozeni by nemalo byt:mleko, kasein, syrovatka-naopak nebadi maltodextrin a kyselina mlecna
Ak Ta neco napada, pytaj sa..nemlecnu srzim uz 2r
Přesně tak
Já držím bezmléčnou dietu už 12 let a dá se to. Jen je třeba opravdu číst složení, já si třeba jen tak chleba nebo pečivo nekoupím, aniž bych si přečetla složení, stejně tak i třeba u salámů a uzenin, mléko je kolikrát i tam, kde by ho člověk nečekal.
@miisenka píše:
bezlaktozovy vyrobok Ti u ABKm nepomoze-je zbaveny len mlecneho cukru, ne bilkoviny
ahá, já teď jen vyřadila laktozu, takhle daleko moje znalosti nesahají, díky za doplnění ![]()
@medunka23 píše:
ahá, já teď jen vyřadila laktozu, takhle daleko moje znalosti nesahají, díky za doplnění