Co k moři pro 11měsíční mimčo?

226
14.2.22 17:01

Co k moři pro 11m mimčo

Dobrý den, v červnu jedeme do chorvatska, v tu dobu malému bude 11měsíců. Už teď mám trochu strach z té nekonečné jízdy autem. Jaké věci by jste mi pro něj doporučovali vzít jak do auta, tak i tam. Jsou za potřebí plavky?? Jaký krém “na opalování”, lekárnička.. prostě cokoliv co vás napadne co důležitého sebou a co naopak zbytečného nebrat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
537
14.2.22 17:27

@Karol1994 : jezdím s dětmi od malička ( syn poprvé v 8,5 měsících, ale byli jsme v Itálii, to je trochu blíž).
Z oblečení klasika + poncho, to je super. Plavky ani ne, ale koupací plenky se hodí. Hodně tam děti chodí nahate, ale nacházet bobky ve vodě není moc super ;).
Potom možná koupací obleček, ale syn chodil normálně v bodycku.
Lekarnicka: něco na - teplotu + teploměr, kašel, rýmu, na průjem, bolest v krku, kapky do očí ( plus mám od dr předepsané oční kapky při bakteralnim zánětu), fenistil, ještě vozím dithiadem na alrgie ( na předpis). Plus možná i nějaké ušní kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.2.22 17:30

@Sůvička80 super, děkuji, ještě se zeptám, nějaké věci co se týká hraček, takový ten stan na pláž bazének atd.. je to zapotřebí??:) aby neměl všude písek třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21869
14.2.22 17:33

Nafukovací plavecký kruh s dírama pro nožky, v něm dítě sedí a má nožičky ve vodě. Hezky v tom drží rovnováhu a vlna jej nadnese.
Jako osušku pončo s kapuckou.
Kyblik a lopatičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
14.2.22 17:49

@Karol1994 : pokud nebudete mít slunečník tak stane jo, ale je v nem fakt vedro ( teda v tom našem bylo, první rok jsme ho použili párkrát.
Bazének muzes taky, ale asi to ani není potřeba, hrají si u moře těsně u vln a staví si tam. A jak píše mado, ten kruh je super, vím že dceru tenkrát ukolébal ke spánku :mrgreen:. Hracky na písek, aby si mohl stavět, to baví děti i v 10 letech ( + tatínky :mrgreen: ). Jinak písek bude všude, pokud jedete na písečnou pláž, tomu nezabranis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.2.22 20:32
@Karol1994 píše:
Dobrý den, v červnu jedeme do chorvatska, v tu dobu malému bude 11měsíců. Už teď mám trochu strach z té nekonečné jízdy autem. Jaké věci by jste mi pro něj doporučovali vzít jak do auta, tak i tam. Jsou za potřebí plavky?? Jaký krém “na opalování”, lekárnička.. prostě cokoliv co vás napadne co důležitého sebou a co naopak zbytečného nebrat. :kytka:

Balení až tak zkušenosti nemám, ale jinak cestu bych plánovala na noc, aby spinkalo. My tak máme v plánu jet i s většíma dětma letos… pojedeme cca kolem půlnoci a ráno cca v 10hodin budeme tam. Takže děti většinu cesty prospí a ještě bude klid na cestách. Známi jezdi taky tak, dokonce už cca ve 22hodin jezdí…dojíždí na místo cca v 6-8 ráno, snídaní někde po cestě a jdou k moři… oběd a pak se ubytují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14724
14.2.22 21:11

Vloni jsme byli v Chorvatsku s 6mesicni dcerou (plus 3 starsimi). Jeli jsme na noc, az na par kojicich prestavek cestu prospala. Jeli jsme i s 8mesicni, 13mesicni a pohoda.

S sebou fakt klasicke obleceni. Plavky jako obleceni ne, ale ty jednorazovky urcite. Dvoulete dite bych nechala klidne bez plavek, ale prtata jeste nemaji tuhe bobky a fakt bych to nechtela vybirat z pisku nebo lovit ve vode.

Na cestu staci jidlo a piti pro vas a pro mimco, deky do auta. Pripadne nejake hracky na zabaveni, papirove kapesnicky.

Na plaz nam stacil stan. Takto male deti nechtely byt v kruhu, proste jsme je ve vode meli vzdy v rukach.

Jestli budete na kamenite plazi, tak i boty do vody (pripadne je muzete koupit na miste). Na pisecne plazi je neuzijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
15.2.22 09:35
  • slunečník (držák na slunečník do nevhodného terénu) / plážový stan
  • boty do vody (dle pláže)
  • opalovací krémy 30 (kupuji přírodní TOPVET , mám dobrou zkušenost)
  • lékárnička + panthenol
  • pokrývka hlavy
  • mini bazének
  • jednorázové plavky
  • sedací kruh - některé děti v něm být ale nechtějí  :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
15.2.22 09:48
@Karol1994 píše:
@Sůvička80 super, děkuji, ještě se zeptám, nějaké věci co se týká hraček, takový ten stan na pláž bazének atd.. je to zapotřebí??:) aby neměl všude písek třeba

a je na místě, kam jedete, písečná pláž? v Chorvatsku moc písečných není, ale pár jich tam je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
15.2.22 10:06

Jak jezdíte do Chorvatska, respektive odkud? Množí se diskuze, kde lidé volí cestu přes maďarsko, ať počítám, jak počítám, tak klasiku přes rakousko, Slovinsko je pro lidi od Prahy na západ Čech, prostě nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
15.2.22 10:12
@Blashyrk píše:
Jak jezdíte do Chorvatska, respektive odkud? Množí se diskuze, kde lidé volí cestu přes maďarsko, ať počítám, jak počítám, tak klasiku přes rakousko, Slovinsko je pro lidi od Prahy na západ Čech, prostě nejlepší.

My pojedeme přes Maďarsko. Přes Slovinsko sice o něco blíže, ale ta dalníčka je tam drahá, musí se koupit měsíční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
15.2.22 10:15
@Veru1987 píše:
My pojedeme přes Maďarsko. Přes Slovinsko sice o něco blíže, ale ta dalníčka je tam drahá, musí se koupit měsíční.

A máte to spočítáno? Já to počítal a ušetřím přes Maďarsko 1200,– což mě přijde pakatel abych se trmácel přes p.rdel na východ. Jezdím z Krušných hor. Jezdím tedy na Budějice, Dvoříště, Linz, Graz a Maribor a směr pak na Split. Jezdíme vždy v neděli večer a nad ránem v pondělí hranice Slo-Chor a nikdy nebyl problém, kolona a další věci, které potkávají o turnus pátek-sobota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
15.2.22 10:19

@Blashyrk no přesně, jsme západ a jeli jsme přes Slovinsko normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
15.2.22 10:27
@Káťa19 píše:
@Blashyrk no přesně, jsme západ a jeli jsme přes Slovinsko normálně

Děkuji, chtěl jsem jen napsat, že spousta lidí vidí jen cenu známky ve Slovinsku a mastí to přes Maďary, přitom pokud se zvolí dobrý termín, pak je cesta k moři naprosto pohoda a šetřit kvůli úspoře opravdu cca 1200,– je prostě špatně. Pochopím, když trasu přes Maďary zvolí lidi z Moravy…ale stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
15.2.22 10:31
@Blashyrk píše:
Děkuji, chtěl jsem jen napsat, že spousta lidí vidí jen cenu známky ve Slovinsku a mastí to přes Maďary, přitom pokud se zvolí dobrý termín, pak je cesta k moři naprosto pohoda a šetřit kvůli úspoře opravdu cca 1200,– je prostě špatně. Pochopím, když trasu přes Maďary zvolí lidi z Moravy…ale stejně.
@Blashyrk píše:
A máte to spočítáno? Já to počítal a ušetřím přes Maďarsko 1200,– což mě přijde pakatel abych se trmácel přes p.rdel na východ. Jezdím z Krušných hor. Jezdím tedy na Budějice, Dvoříště, Linz, Graz a Maribor a směr pak na Split. Jezdíme vždy v neděli večer a nad ránem v pondělí hranice Slo-Chor a nikdy nebyl problém, kolona a další věci, které potkávají o turnus pátek-sobota.

Noo my jedeme z Moravy :-)… ale taky spíše kvůli té známce, asi ta uspora bude tak cca těch 1200.. a jedeme na Istrií.
Přes Rakousko, Slovinsko mi to počítá 8,17hod a 801km. Přes Slovensko, Maďarsko 8,59hod a 810km. Každopádně si nechám poradit, letos jedeme poprvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí