Co k snídani pro osmiměsíčního?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
323
4.5.12 08:53

Co k snidani pro osmimesicniho?

Holky mate nejakou inspiraci co pro takto stare dite, ktere ma navic reflux? Z toho duvodu nema rano UM, ale kasi, kterou ale zacina dost bojkotovat, protoze ji ma i k veceri. Ma uz sest zubu, takze s kousanim nema moc problem. Problem je, ze bydlim v zahranici a je tu celkem maly vyber mlecnych vyrobku. Nic jako lucina tu neni, maximalne philadelphia. Nevim, jestli bych mu mohla davat uz pecivo s necim? S jogurtem mame dost problem, protoze ho zvraci a hrozne to smrdi. Uz jsme to zkouseli nekolikrat a je to zatim porad stejne, takze jogurt zatim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1687
4.5.12 09:00

Tak já bych to pečivo zkusila dát s něčím namazané…U první dcery jsem dávala namazaný chleba od 9 měsíce,tak bych ho dala…A nebo něco jako je pribináček atd…pokud to nemá stejný efekt jako jogurt.A nebo tu kaši třeba jinou příchut a dát vypít do flašky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
4.5.12 09:05

Já jsem dávala teda po mlíku… ovocnou přesnídávku buďto se sušenkami sunarka a nebo se lžičkou jogurtu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
4.5.12 09:38

Dcera mi takto snídala pečivo.Mléko nechtěla, chtěla něco do ruky co může jíst sama.Takže dostávala suchý rohlík, chleba, občas croissant, briošku nebo loupák.Doktorka mi říkala, že už může i domácí nějakou buchtu nebo domácí pečivo.

• Citovat
  • Upravit
29436
4.5.12 09:43

Já bych klidně dala to pečivo. My ho teda zavedli až někdy v půlce 9 měsíců, ale u osmiměsíčního bych klidně dala. Syn má rád pečivo s máslem a pažitkou nebo nastrouhanou mrkví, Lučinu, žervé nebo cottage sýry … dá se udělat spousta zeleninových i sladkých pomazánek z másla třeba. Nebo třeba ten loupáček, na velikonoce dostal i mazanec s máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.12 14:44

To my máme problém s tím,že malej nechce nic co se musí kousat.Všechno vyplivuje :zed: Taky si nevím rady jak ho to naučit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
6.5.12 11:03
@zuzazuzanta píše:
To my máme problém s tím,že malej nechce nic co se musí kousat.Všechno vyplivuje :zed: Taky si nevím rady jak ho to naučit :nevim:

Náš malý taky nic nechtěl. Když měl v puse kousek něčeho, nechal ji otevřenou a řval :D Začal si zvykat, když dostal do ruky rohlík a sám si ho žužlal, nebo když jsem mu na lžičku škrábala banán. Teď zvládá v pohodě všechno :) Má 9M a dopo papal banán tím způsobem, že si prostě sám ukusoval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.12 09:59

No jó,jenže když má něco v ruce tak to hned lítá vzduchem a když má kousek něčeho v puse tak to hned vyplivne.Ale já to nevzdávám a stejně to zkouším dál :cert: Však on se to jednou naučí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
7.5.12 20:00

Takze dve snidane uz probihaly jinak. Zkousela jsem davat pecivo, bohuzel nic tak inteligentniho jako rohliky se tady neprodava a malej to moc nchce. Samozrejme ho krmime a davame kousky, ale stejne to moc nechce. Dneska snedl pulku chleba, ale velikost toustovyho, takze nic moc. Dali jsme mu jeste polovicni porci kase a ani se moc nerozciloval. Taky jsem dneska celkem nahodou zjisrila, ze mu chutna syrovy rajce, tak mozna taky nejak dam. Jakmile jsem to pecivo necim namazala, tak to nechtel. Musela jsem na to dat slabou vrstvu masla, to bylo jediny co me vzal na milost. Tak nevim, ajk to s tema snidanema dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.5.12 21:14

@lencula Ahoj a co na tu kaši nějak změnit - smíchat jí s nějakým ovocem. Našemu tak chutnají mnohem víc.
A pečivo teď miluje samotné s máslem a k tomu rajče. Lučina ani ta philadelphia mu moc nejely. Zato je po mámě na sladké, takže marmeládu a později med si zamiloval. A začínali jsme s toastovým chlebem.

• Citovat
  • Upravit
7376
16.11.12 00:11

Co byte dali na snídani 9 měsíční, které už nestačí mm? Má 8 zubů, ale jakýmkoliv kouskem se dáví a dusí.. :D všechno chce jako pyré, kaši…zkouším ji zvyknout na kousky, ale už se dvakrát pozvracela.. po rohlíku se osypává, nevím, co tam dávají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
16.11.12 01:01

MarieOVMUC: ahojky tak já dávám bílej jogurt s nardcenýma cornflakes, u nás ještě jen tak samostatně jídlo jako pečivo neukouše takže se ještě nabízí nějaké kaše, přesnídávky, strouhaný ovoce. my jedeme už dlouho ten jogurt chutná jí tak snad v budoucnu ho nebude odmítat. a u nás se naučila na kousky na tom jogurtu, pěkně nadrtit v sáčku paličkou přidat do jogurtu chvilku počkat ono to změkne a v pohodě. :)

taky dávám žužlat kus rohlíku nebo chleba a neosypává se tak nemůže mít malá alergii na lepek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
16.11.12 04:21

Ahoj, dávám bílý jogurt s nastrouhaným jabkem (samotný do ní nedostanu) a do toho pár piškotů. Jeslti malá nezvládá kousky, tak piškoty taky nastrouhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
16.11.12 06:45

Já teda dávala chleba na kostičky, po rohlíku se dávila dcera dlouho, lepil se jí na patro atd… Chleba bez kůrky namazený byl ok. Do jogurtu můžeš přidat i přesnídávku pokud čistě bílej odmítá. Do ruky jsem jí dávala přes den kukuřičné křupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
16.11.12 06:59

Bud dávám jogurty nebo piškoty namočený v mlíčku a dnes jsem jim to posypala trochou skořic. cukrem a jak jim to jelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí