Jak poznám, že je dítě dehydrované?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak poznám,že je dítě dehydrované?
Ahojky, chtěla bych se zeptat.. Náš prcek(3 měsíce) nerad pije čaj,včera sem mu to nemohla donutit a to byly vedra..:( čajík sem nakonec osladila(naštěstí ho bříško nebolelo) a za celý den nakonec vypil asi 80ml, myslíte že to stačí? Bojím se mu ho nedávat i když to pořád odmítá
jak bych poznala, kdyby byl dehydrovaný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj a ty kojis? pokud jo,tak si myslim,ze mu to staci,poznas to podle pocuranych plen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm,to vypil hodne malo.Pokud nechce z flasky tak strikackou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak takhle malý dítě je snad kojený nebo na UM, ne? pokud mléko pije v normálních dávkách, není třeba dávat čaj…
jinak dehydrataci poznáš podle počůraných plínek (je jich míň), propadlá fontanela, oschlé rty a snížená elasticita kůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik by teda měl vypít aspoň? No dneska do něj „narvu“ co nejvíc..Doktorka mi na to řekla > dávejte mu to lžíčkou a to se mi málem udusil několikrát.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak na krabici Nutrilonu je napsaný, kolik dávek a kolik ml by mělo dítě vypít ve 3m. Je to ale orientační…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No v tom vedru nechtěl moc pít to bylo co 3 hodiny jen 60ml ale večer jak už bylo dobře tak vypil hodně asik 180ml no a jinak pije v pohodě co 3hodky 90-120ml..Jenom v tom horku to je otřesné včera sem si fakt nevěděla rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě podle fontanely, když je propadlá, dala bych napít. Dávat mu to horem spodem, pít musí. Jinak zkus dávat ty granulovaný čaje, ty jsou trochu nasládlý. Malej by normální asi taky moc nechtěl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
malý mni taky nechce pít, dávám mu to dávkovačem co je u syrůpů jako nurofen a tak a vypije mi tak celkem dost. jinak 80 je hodně málo a při dehyd bývá vpadlá fntanela.
- Citovat
- Upravit
Do tekutin co vypije, se započítává i voda, ze které se dělá UM, já od 3 měsíců dávala plně UM a nic jiného k tomu malý nepil ani v létě, dehydratovaný nebyl..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit