Čaj, nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
čaj, nebo ne
Ahoj holky,
mé malinké jsou 4 týdny …
Venku jsou ted strašný vedra a kojím skoro co hodinu (malá má žízeň)
Můžu dělat prckovi nějaký čaj na žízeň ? Popřípadě jaký, kolik toho může vypít a jak často podávat? Děkuju předem ......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@evaruza Ahoj. Já jsem nedávala, a to se starší dcera narodila do mnohem větších veder, než která jsou teď. Tenkrát mi pediatrička říkala, že stačí kojit častěji a nechat pít jen 2-3 minutky, aby si malá vzala jen to přední mlíko. A nebo převařenou kojeneckou vodu po lžičkách.
Rozhodně nedoporučuju granulované čaje, které jsou sice pro děti od 3 týdnů, ale jsou strašně sladké (takže krom jiného si tak děti zvykají na zbytečně moc sladkou chuť).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, osobně si myslím, že spíš než žízeň je to růstový spurt, proto pije častěji a pokud dítko prospívá, tak pije dostatečně a neměla by být potřeba podávat dodatečné tekutiny (samozřejmě za normálních okolností, tj, že nezvrací, nemá průjem, horečku). Pokud už bych musela pití podávat, pak převařenou kojeneckou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, v současnosti se doporučuje čaj nedávat a kojit podle potřeb dítěte (i co hodinu). Mělo by to stačit. Já čaj dělám. Nejdřív dostával fenyklový kvůli prdíkům a střídala jsem to s heřmánkem, teď už mu dávám ovocný. Mám vyzkoušené, že když neměl žízeň, tak se nenapil. Nabízela jsem mu ho mezi kojeními. Začínali jsme na 50 ml denně (ptala jsem se doktorky, říkala, že může až 100 ml za den), teď už vypije kolem 150-200 ml (je mu 5 měsíců).
Edit: Střídám a střídala jsem sáčkové čaje a vodu.
Příspěvek upraven 30.04.12 v 11:05
- Citovat
- Upravit
První má přijít vždycky kojení, jste v šestinedělí, tvorba mléka se ještě ustaluje a pití po hodině nemusí být vůbec způsobené teplem, mě takto pili oba novorozenci nezávisle na počasí…
K pití bych případně podala kojeneckou nebo převařenou vodu, na co zvykat na čaje. A podala bych jen ve chvíli, kdy fakt není možnost nakojit, třeba při jízdě autem atd.
Taky to může být růstový spurt (nejčastěji ve 3 a 6týdnech a 3 a 6měsících) a při tom je důležité pro tvorbu dalšího mléka kojit podle potřeby dítěte, i kdyby to mělo být po půl hodině, četnost kojení se pak do týdne upraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych fenyklovej čajík udělala.I když jsem kojila a jeli jsme ven,dala jsem venku napít čaje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych taky čaj nedávala. Myslím, že je to zbytečné. Taky myslím, že za častější pití může růstový sprut. Ale pokud budeš chtít, tak vím, že třeba hipp má čajíky od ukončeného 1.týdne. My máme měsíc a dáváme heřmánkový, kůli změkčení stolice (má zácpu po UM), ale stejně vypije jen tak 10-20ml za den. Takže bych se s tím nijak nezatěžovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych brala v potaz taky jak je na tom mimčo s horkokrevností… Náš malej se od narození strašlivě potí, teď v těch vedrech je jen v bodíčku s krátkých rukávem a stejně je spařenej jak rajče.
Takže toho vypije dost. Dávám normálně čaj, vodu nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no malé mlíčko upírat rozhodně nechci
ale když jdeme ven, tak jsou chvíle kdy kojit nemůžu (nebo spíš nechci kojit kde je plno lidí …) doma prso přikládám co 2 hodinky, když si řekne dřív kojím … nic není krásnějšího když se mi dítko krásně pokadí a napapá ![]()
A tu předvařenou vodu podávat vlažnou? A nechat malou pít co bude chtít, nebo jen pár kapek??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evaruza No uvidíš sama, jak moc ti bude chtít tu vodu pít…moje zkušenost je taková, že extrémní horka (která ještě nejsou, ale miminku stačí i to co je teď) nedělala mimču venku dobře a tak jsme radši seděly týden doma. Myslím, že se to dá vydržet a radši co hodinu přikládat doma, než být za každou cenu venku a řešit vodu.
Ani já jsem nebyla nějak nadšená, když „nakojené“ dítě začlo po chvíli venku plakat a musela jsem na veřejnosti kojit, ale musíš s tím počítat, že i to se stane…takže chca nechca, prso muselo ven
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My v tom vedru trajdat nebudeme, ale na večer tu procházku aspoň na hodinku udělat chci … doma bydlíme v podkrovním bytu bez balkonu a máme tu ted strašný vedro ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evaruza z kojení na veřejnosti si nic nedělej, já takto jednou s dvouleťákem v kočáře a totálně vřeštícím miminem v šátku zalezla do lékárny (velmi příhodné místo, většinou tam mají aspoň dvě židle a takový ten barel s vodou volně přístupný
) a hned mě tam pustili do nějaké místnůstky s lehátkem, asi tam praktikuje nějaký zdravotník, každopádně jsem tam v klidu nakojila, přebalila. Stejně tak v nákupních centrech, buď přímo na lavičce nebo v přebalovací místnosti. Venku třeba v parku nebo na dětském hřišti. Když vytáhnš prso „spodem“ a hodíš si přes rameno plínu, tak nikdo nic neuvidí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nedávej čaj. MM existuje přední a zadní. To přední je vodovější a je na žízeň, proto chce prtě v horku častěji a kratší dobu pít. Přidáváním čaje ti navíc mimčo míň stimuluje prsa a tvorbu MM. Dokud je mimčo plně kojené, tekutiny se nepřidávají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky no sice všichni říkají čaj nedávat, ale co mi říkala mamka tak dřív to bylo normální dávala nám slabý odvar z fenyklu a jsme normální
já taky malé dám pár loků je sice větší ale není od věci aby si zvykla na něco jiného
a až bude flaštičku sama držet tak se napije kdy bude chtít, sice kojím, ale chodit pořád s prsem venku se mi nechce a už ji vidím jak mi pije jen 2-3 minuty jak vidí prso tak by se s ním pořád mazlila
anebo kojeneckou vodu, taky bych určitě nedávala granulovaný čaj nebo něco přislazeného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MuffinkaM píše:
Já bych brala v potaz taky jak je na tom mimčo s horkokrevností… Náš malej se od narození strašlivě potí, teď v těch vedrech je jen v bodíčku s krátkých rukávem a stejně je spařenej jak rajče.Takže toho vypije dost. Dávám normálně čaj, vodu nechce.
Naše malá se taky celkem potí už od mala, takže ji dám sem tam čajík, a s těma horkama pravda byla jsem s malou a pořád plakala a když jsem přišla domů tak byla v pohodě takže teď když jsou vedra ji mám sice v kočárku venku ale ve stínu v altánu kde s ní sedím
taky by se mi nechtělo ležet v kočárku kde se vzduch nehne pařit zadeček v plínce a ležet na propocených zádičkách jo a kojení na veřejnosti už dávno neřeším ze začátku to bylo divné ale teď ho prostě vytáhnu a je to nebo když jsou čumilové tak hodím plínku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit