Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, co kupujete k vánocům pro kluky 9 a 12let? Tento rok jsem bezradná, s hračkama už si nehrajou, zajímají je jen mobily…
Kolobezka, helma, chranice, kopacak oblibeneho fotbaloveho klubu, merch fotbaloveho klubu, lego technic, lego harry potter, stolni hry (vybusna kotatka, kryci jmena, carcassone, ubongo), knihy Davida Walliamse, Roalda Dahla, nintendo plus hry, bezdratova sluchatka, sberatelske karticky, herni zidle…
Dyt toho je mraky. Staci trochu znat sve deti.
Taky jsem letos vůbec nevěděla, co koupit.
Mladší má 7 let, starší 8 a s hračkami už si taky nehrají. My jsme se drželi jejich dopisu, co si napsali. Mladší žije fotbalem, tak ten dostane dresy, míče, balanční podložku, basketbalový koš. Jediné s čím si ještě vyhraje je dráha na auta, kterou už má roky a vypadá všelijak, tak dostane ještě tu, k té sadu autíček a velkou krabici lega.
Starší ujíždí na Minecraftu. Takže ten dostane deskovou hru, dvě trička, creeper lampičku, má rád vesmír tak nějakou vesmírnou kostku od Albi, sadu na výrobu krystalů, sadu na chování nějaké pravěké příšery. Obě sady jsou taky od Albi, reprák, taky lego, knížku ![]()
Plus ještě nějaké oblečení na zimu a vybavení na hory (v lednu jedeme), nějaké další deskovky. Teď starší syn začal sbírat Pokémony, tak přemýšlím ještě o albu a nějakých dalších kartičkách,…Ale to si možná schovám na svátek, který má v prosinci ![]()
Ufff, jsem ráda, že už mám vše. Letos to byl oříšek. ![]()
@Tereza Z píše:
Ahoj, co kupujete k vánocům pro kluky 9 a 12let? Tento rok jsem bezradná, s hračkama už si nehrajou, zajímají je jen mobily…
Vážně si nehrajou? Ani s legem? Co proboha dělají celý dny? U nás teda devítíletý chce asi 5 sad lega, akvárko pro rybičku, hotwheels dráhu…
Lego, společenské hry, cokoliv na sport (míč, kolobezku, brusle,…..), sadu nářadí (pokud rádi něco opravují), kartičky (můžou sbírat), klasika oblečení (nějakou mikinu/triko s oblíbeným seriálem/filmem/postavou nebo od nějakého influencera),……. Je toho dost co se dá
Mladší chtěl lego, to jsem mu koupila, pak mam pro něj hrneček s pokémonem a mikinu. Starší má taky hrneček s fotbalovým klubem, mikinu a diamantové malování. Ale ještě něco bych chtěla…Maj xboxe, tak přemýšlím o nějaké hře ještě…
Letos pro devítiletého: skate, obraz (chtěl sám), kalendar, model letadla a pobyt na jarni prázdniny.
@Tereza Z věcí do her, oblečení od oblíbených YouTuberu, nabíječky na mobily a podobné
plus u nás se čte, takže knížky, vesměs návody atd ke hrám
Náš kluk 10 let. Včera v Insportline a v Decathlonu utíkal k boxovacímu pytli, že ten by chtěl. Aj bych mu ho koupila. Ale nelíbí se mi nafukovací, který tam mají v Decathlonu.
A včera jsme nemohli, když jsme jeli s děckama.
@Kelsey Boxovací pytel jsme kupovali na minulé Vánoce a měl velký úspěch 👍
@Terezxx píše:
@Kelsey Boxovací pytel jsme kupovali na minulé Vánoce a měl velký úspěch 👍
Jaký máte?
Lego, Aku vrtačka, společenské hry, modelová železnice, koloběžka, knížka, nějaký oblečení, hrneček, puzzle
No u nás je spíš problém se vejít do finančního limitu…přání je spousta…bude kolo, knihy Poseroutky…bezdrátová sluchátka, Lego, ještě chce hry na PS4 Fortnite a Spiderman Miles Morales, pak ještě nějakou knihu, figurku Milese Moralese, skate, nějakou společenskou hru…asi vezmu Jumanji pro všechny děti dohromady… a jednu z těch her na PS4…a tím končím, protože limit už je přečerpaný ![]()
Jo a taky se včera díval v Decathlonu na koloběžku na sníh. Vypadala dobře. Náš pacholek prostě potřebuje něco na sportovní vyžití.
@Kelsey Taky mame z decathlonu ten velky cerny. Minule vanoce. A velky uspech tez