Dá mi dětský lékař razítko do žákovské knížky?

Anonymní
7.12.23 11:34

Dá mi dětský lékař razítko do žákovské knížky

Ahoj maminky. Mám takový dotaz. Dcera chodí do první třídy. Škola zavedla že když půjdete s dítětem k dětskému lékaři když mu bude například špatně tak chtějí razítko od lékaře že tam dítko opravdu bylo. Má na to škola právo? Jde o to že zítra jdu s dcerou na ORL na kontrolu a prý mám mít razítko že jsme tam byli. Chtějí to po všech rodičích, všichni jsme se na třídních schůzkách divili. Všem děkuji za názory🌸

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
7.12.23 11:38

Nemaj na to právo, fakt ne. Za dítě zodpovídá zákonný zástupce a má plný právo omlouvat dítě ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
7.12.23 11:46

Podle me nemaji, omlouvala jsem dceru ze skoly z duvodu chripky (ani u lekare jsme nebyli, bylo to jasne, na co tam nosit do cekarny chripku ze…), a vyslovne mi jeji ucitelka sama psala, ze nemusim psat duvody, ze je to moje vec proc dite omlouvam a skola to vedet nepotrebuje…
od te doby to neresim, hlasila bych jen takove ty nakazlive veci typu nestovice, vsi apod.
ale proc to tak je nevim, to by chtelo tady nejakeho pedagoga, jestli to ma nejakou oporu v legislative

jo a u nas neni ani zadna zakovska, nevim kam bysme to razitko davali

Příspěvek upraven 07.12.23 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
7.12.23 11:47

Dite omlouva rodic. Skola na toto pravo nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
7.12.23 11:49
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Mám takový dotaz. Dcera chodí do první třídy. Škola zavedla že když půjdete s dítětem k dětskému lékaři když mu bude například špatně tak chtějí razítko od lékaře že tam dítko opravdu bylo. Má na to škola právo? Jde o to že zítra jdu s dcerou na ORL na kontrolu a prý mám mít razítko že jsme tam byli. Chtějí to po všech rodičích, všichni jsme se na třídních schůzkách divili. Všem děkuji za názory🌸

Ne. Škola nemá právo úkolovat třetí stranu ( lékaře). Dle zákona omlouvá absenci rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
7.12.23 11:51
@Tarjei píše:
Nemaj na to právo, fakt ne. Za dítě zodpovídá zákonný zástupce a má plný právo omlouvat dítě ve škole.

Otázka je, zda dítě už není v nějakém sledovacím režimu.

• Citovat
  • Upravit
37144
7.12.23 11:51

Nemá na to právo a většina Dr ho ani nedá. Navíc papírové žákovské už snad ani nikde nefunguji ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3920
7.12.23 12:04

Skola na to právo nemá a většina lékařů ti razítko ani nedá, nemluvě o tom, že dítě může chybět i z jiných důvodů než je návštěva u lékaře.

Škole napiš, že ti orl razítko nedalo a řeklo ti, že škola nemá na takové věci právo. Pokud by se škola tvářila, že to neomluví, mile navrhni, že se můžete společně (ty a škola) obrátit na inspekci nebo na ministerstvo školství, že tam vám jistě rádi poradí, jak to s těmi razítky je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
7.12.23 12:05

Jeden čas jsme taky nosili razítka od doktorů v žákovské, ale to bylo ještě za mé školní docházky. Pak jsme nosili papírky s razítkem od doktora, zároveň mohli omlouvat i rodiče. Chápu, že je to opruz, řešit u doktora ještě razítko, ale můžete mi vyvsětlit proč je takový problém si o to razítko říct u doktora? Neříkáte si i vy o razítko od doktora pro zaměstnavatele, když jdete s dítětem jako doprovod? :think: Nerýpu, fakt se ptám ze zvědavosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.12.23 12:06

@Aleriga u nás na škole to chtějí taky, hned v září nám řekli že pokud děti půjdou k lékaři tak potvrzení o návštěvě lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.12.23 12:09

Já mám doma ještě žákovskou z 9. třídy a razítka od doktorů tam jsou, dokonce i když mi trhali zuby atd.
Na učňáku též, až od 18 na střední jsem si psala sama, co jsem chtěla.
Ale byla to doba 90 let a pár let po roce 2000 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
7.12.23 12:13
@Any2323 píše:
@Aleriga u nás na škole to chtějí taky, hned v září nám řekli že pokud děti půjdou k lékaři tak potvrzení o návštěvě lékaře

Naše paní doktorka chce za razítko padesát korun, to bych je pěkně sprdla, ve škole. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
7.12.23 12:13
@Anonymní píše:

Naše doktorka za to chce peníze, má to napsané na dveřích, myslím že stovku… ale u nás ve škole nic takového nechtějí a správně ani chtít nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
7.12.23 12:15
@starfish_at_night píše:
Jeden čas jsme taky nosili razítka od doktorů v žákovské, ale to bylo ještě za mé školní docházky. Pak jsme nosili papírky s razítkem od doktora, zároveň mohli omlouvat i rodiče. Chápu, že je to opruz, řešit u doktora ještě razítko, ale můžete mi vyvsětlit proč je takový problém si o to razítko říct u doktora? Neříkáte si i vy o razítko od doktora pro zaměstnavatele, když jdete s dítětem jako doprovod? :think: Nerýpu, fakt se ptám ze zvědavosti.

Protoze lekar nema povinnost ty razitka davat a nekteri je ani nechteji davat z nejakeho principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.12.23 12:17

Nemají na to právo. A pokud by škola trvala na razítku, napsala bych do omluvenky klidně něco jiného. Nevolnost nebo erupce na slunci. Omlouvá vždy rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí