Co kupujete rodičům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.9.22 21:34

Co kupujete rodičům?

Zdravím ve spolek, mám možná hloupý dotaz, zkoušela jsem pátrat po internetu, nicméně bezúspěšně.
Co kupujete svým rodičům za dárky (věková kategorie 50–65)? Oba mají brzy narozeniny a pak samozřejmě přijdou Vánoce a já letos fakt nevím, co koupit. Vždy se jich snažím otevřeně zeptat, co by je potěšilo, ale oni klasický odpoví, že nic nechtějí, ať jim dám nějakou maličkost. Pár let dozadu taťka sice šíleně toužil po jedné konkrétní knize, avšak dodnes jí neotevřel, takže celkem o ničem. :nevim: Nakonec to pokaždé dopadne takovým tím dárkem, který křičí:,,Fakt nevím co ti koupit," jako kosmetika, parfém, oblečení atd. Koníčky rodiče prakticky žádné nemají, nečtou, takové ty sentimentální dárečky (fotoalba, kalendáře atd.) vysloveně nesnáší, nedělají žádné sporty, lázně a zájezdy taky sabotují (nemají prý čas). Pokud někdo má zkušenost, tak budu moc ráda za nějaké obecné tipy, přeci jen ráda bych rodiče potěšila nějakým osobnějším dárkem, než jsou kosmetika nebo ponožky. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
24.9.22 21:40

Temhle lidem, co jen cumi na telku, kupuju premiove jidlo a chlast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.9.22 21:43
@Anonymní píše:
Zdravím ve spolek, mám možná hloupý dotaz, zkoušela jsem pátrat po internetu, nicméně bezúspěšně.
Co kupujete svým rodičům za dárky (věková kategorie 50–65)? Oba mají brzy narozeniny a pak samozřejmě přijdou Vánoce a já letos fakt nevím, co koupit. Vždy se jich snažím otevřeně zeptat, co by je potěšilo, ale oni klasický odpoví, že nic nechtějí, ať jim dám nějakou maličkost. Pár let dozadu taťka sice šíleně toužil po jedné konkrétní knize, avšak dodnes jí neotevřel, takže celkem o ničem. :nevim: Nakonec to pokaždé dopadne takovým tím dárkem, který křičí:,,Fakt nevím co ti koupit," jako kosmetika, parfém, oblečení atd. Koníčky rodiče prakticky žádné nemají, nečtou, takové ty sentimentální dárečky (fotoalba, kalendáře atd.) vysloveně nesnáší, nedělají žádné sporty, lázně a zájezdy taky sabotují (nemají prý čas). Pokud někdo má zkušenost, tak budu moc ráda za nějaké obecné tipy, přeci jen ráda bych rodiče potěšila nějakým osobnějším dárkem, než jsou kosmetika nebo ponožky. :roll:

Tak jim ty ponožky upleť nebo vytvoř jedlý dárek. My si žádné veledary s tátou nedáváme, mámu už nemám. Někdy to fakt vyřešila láhev něčeho tekutého. My se snažíme si věnovat hlavně ten čas. Protože toho má každý jen určité množství a darovat ho druhému je celkem velký dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.9.22 21:48

Klidně bych jim dala předplatné na Netflix nebo Voyo. Jestli si to neplatí. U nás taky frčí jedlé dárky. A to nejsem ani v tomhle věku. Nemám ráda výstavu nesmyslů. Nemáme doma žádné poličky, otevřené, průhledné skříňky. Raději jedlý dárek, než něco na výstavu. Přestože je to darované v dobrém úmyslu. Nebo prostě něco praktického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
24.9.22 21:49

Jsem 50 +. Co potřebuju, to si koupím. Pro mě je fakt důležité, že se potkáme a jsme v pohodě.
Občas mi synové přidají třeba na boty na turistiku nebo na lístek na koncert.

Mým rodičům (75 a 80) kupujeme dárky společně, třeba novou mikrovlnku nebo zavařovací hrnec. Mamku taky baví turistika, tak občas zaplatím nějaký výlet, v létě jsme byly na Strečnu, na Macoše, chystáme se do Polska.

Příspěvek upraven 24.09.22 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.22 21:49

@VitaminC
Oba rodiče jsou abstineti, takže nějaká flašku taky odpadá. Jinak, oni mají koníčky, ale takové, které s dárky nesouvisejí. Společně chodí na procházky nebo zvou přátele o víkendech na grilovačky. Taťka dělá hodně věcí na zahradě a kolem domu, takové to kutilství, ale tam si vybavení kupuje sám, má ho, podle mě, až nadbytek, víc jak půlku má ještě novou, zabalenou. Mamce kvůli práci nezbývá moc času na koníčky, ale když má čas, chodí s kamarádkami do kavárny nebo někam na večeři, to je tak vše. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74219
24.9.22 21:53

Můj otec 60r.+ nejvíc ocení permanentku, že se chodí dívat na fotbal nebo hokej, na plavání do krytého nebo masáže. Mamka masáže nebo kadeřnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.9.22 21:55

Já kupuji máme dekorativní a kvalitní kosmetiku. Sama se odbývá tím nejlacinějším. Tátovi jedlé dárky, miloval to v době, kdy ještě žila babička a moc mu ji to připomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Mám stejný problém s tchány. Tam už ani to oblečení nefunguje, tchyně to většinou někomu zas strčí, že ona to stejně neunosí. Jedno jestli je to svetřík nebo pyžamo.
Dávám jí poukázku do Kauflandu nebo dárkový koš, tchánovi pochutiny, je šíleně na sladké a pak nějakou flašku.
Tohle je právě dost těžké. Pak už jen něco do kuchyně nebo do domácnosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Kelsey
Na seriály ani filmy nekoukají, nebaví je to. Když už mají zapnutou televizi, tak jedině zpravodajství nebo diskuzní pořady. Sama si platím Netflix a Disney+ a to označili za vyhozené peníze. Ale ty jedlé dárky zní fajn, napadl mě třeba nějaký dárkový košík nebo něco podobného. :D

• Citovat
  • Upravit
1194
24.9.22 21:59

Za mě poukázky… Např do nějakého obchodního centra, platí to od nákup po jídlo, až po hadry atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
24.9.22 22:01
@Anonymní píše:
@Kelsey
Na seriály ani filmy nekoukají, nebaví je to. Když už mají zapnutou televizi, tak jedině zpravodajství nebo diskuzní pořady. Sama si platím Netflix a Disney+ a to označili za vyhozené peníze. Ale ty jedlé dárky zní fajn, napadl mě třeba nějaký dárkový košík nebo něco podobného. :D

dobré jídlo a dobrý chlast ještě nikdy nikoho neurazil, ale musí to být něco luxusnějšího, co si třeba ten člověk sám nekoupí, protože je to drahé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.22 22:21
@stinga píše:
dobré jídlo a dobrý chlast ještě nikdy nikoho neurazil, ale musí to být něco luxusnějšího, co si třeba ten člověk sám nekoupí, protože je to drahé

Nemusí to být luxusní. Můj tchán je nejšťastnější když místo drahé bombošky dostane 30 tatranek.

• Citovat
  • Upravit
15102
24.9.22 22:21

Tak jim dej jen maličkost, jak si přejí. Určitě mají něco rádi, dala bych jim dárkový koš s nějakým a pochutinama, poukázku na nákup, mamce květinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3041
24.9.22 22:23

Jedlé dárky jsou super. Nikdy jsem se nesetkala s neúspěchem. Dáváme pravidelně babičkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný