Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme koupili hopsadlo, hrací koberec se silnicema, pak takový látkový ,,fotbalový" míč v ikea, nějaký oblečení, drobnosti. Nejvíc ho stejně zajímaly dorty ![]()
Tak možná to teď schytám, ale skoro nic. ![]()
Taky mu bude rok, ale nic zvláštního mu nekoupím. Říkala jsem i babičkám, ať nic nekupují. Malej z toho nemá rozum, průběžne mu kupuju hračky i oblečení a vše co potřebuje i nepotřebuje
.
Akorát mu udělám nějaký jogurtový dortík s piškotama a svíčkou, slavnostní den, ale nějaké hromady dárků ne-e. Mám políčeno jen na velkého plyšového krtka, jeden dárek stačí.
Malý taky nic moc nedostal, od nás vkládací žirafu od FP, od babiček oblečení a drobnou hračku, autíčko a tak. Hraček i oblečení měl a má spoustu a z narozenin ještě rozum neměl ![]()
ahojky mi uz to máme naplánovaný rok dopredu..
dostane autosedacku, oblecení a nejakou jednu peknou hracku… plno blbosti dostane od babicek tak od nás dostane potrebny veci, stejne tomu jeste to prtě nerozumí
![]()
Hopsací koník (darovaný), kelímky, které se vkládají na sebe i do sebe, velké plastové kostky na stavění, dřevěnou hračku na tahání, plastovou cestovní židličku, zimní fusak, kombinézu, čepice, misku na jídlo, bodyčko, oblíbená leporela a knížky a samozřejmě dort ![]()
Kuba má narozky za týden, a pak jsou hned Vánoce, tak musímě něco schovat na ně ![]()
My naopak měli mega párty s asi 20ti lidmi, dostal houpacího koně, popelářské a hasičské auto od Brudera dva dorty
. U nás jsou oslavy ve stylu ameriky-
zpíváme „hodně štěstí“, házíme na dítě konfety, troubíme na trumpetky.
Moc se nám to líbí, k dětem takové oslavy patří. ![]()
Jo ještě autosedačku jsem zapomněla a od prababičky mluvící hrnec.
My mame narozky a Vanoce skoro v jednom a chystame hopsadlo, takove ty drevene posouvaci koralky z IKEA, lego Duplo (s tim si asi vyhraje az pozdeji) a autosedacku. Obleceni dostava prubezne porad a nema z toho rozum ![]()
MaryClementine píše:
Tak možná to teď schytám, ale skoro nic.
Taky mu bude rok, ale nic zvláštního mu nekoupím. Říkala jsem i babičkám, ať nic nekupují. Malej z toho nemá rozum, průběžne mu kupuju hračky i oblečení a vše co potřebuje i nepotřebuje.Akorát mu udělám nějaký jogurtový dortík s piškotama a svíčkou, slavnostní den, ale nějaké hromady dárků ne-e. Mám políčeno jen na velkého plyšového krtka, jeden dárek stačí.
klasickou TATRU jsme koupili a mluvícího pejska od FischerPrice v ůbec toho nelitujeme, s obojím si perfektně vyhraje!!!
zoubky píše:
Hopsací koník (darovaný), kelímky, které se vkládají na sebe i do sebe, velké plastové kostky na stavění, dřevěnou hračku na tahání, plastovou cestovní židličku, zimní fusak, kombinézu, čepice, misku na jídlo, bodyčko, oblíbená leporela a knížky a samozřejmě dort
Kuba má narozky za týden, a pak jsou hned Vánoce, tak musímě něco schovat na ně
tak já tohle neuznávám, stačí jeden dárek od každého nebo od rodiny, ale abych se jednou dočkala toho, že mi moje dítě řekne, že loni dostal toho víc a nebo proč mi dala babička jenom 2 a druhá babička 5 dárků…tak to fakt ne. A vysvětlila jsem to i tchánovcům, že bych byla ráda, kdyby to respektovali.
surovka píše:zoubky píše:tak já tohle neuznávám, stačí jeden dárek od každého nebo od rodiny, ale abych se jednou dočkala toho, že mi moje dítě řekne, že loni dostal toho víc a nebo proč mi dala babička jenom 2 a druhá babička 5 dárků…tak to fakt ne. A vysvětlila jsem to i tchánovcům, že bych byla ráda, kdyby to respektovali.
Hopsací koník (darovaný), kelímky, které se vkládají na sebe i do sebe, velké plastové kostky na stavění, dřevěnou hračku na tahání, plastovou cestovní židličku, zimní fusak, kombinézu, čepice, misku na jídlo, bodyčko, oblíbená leporela a knížky a samozřejmě dort
Kuba má narozky za týden, a pak jsou hned Vánoce, tak musímě něco schovat na ně
Ještě dostane xylofon.
To jsou dárky od 10lidí včetně nás, takže to akorát tak vyjde na jeden dárek od každého ![]()
Pokud babičky nechtějí (moje i manželova mamka), tak to nikdy nepochopí a budou dávat kdykoliv, ať vyhrožujeme, prosíme nebo řveme. Taky jim to pořád omýlám dokola, neuznávám hračkářství. Ale ty hračky, které jsem napsala, nemáme, ale zdají se mi praktické, žádné hudební nechceme
A zbytek jsou povinnosti - fusak, židlička, kombinéza a bodyčka ![]()
Jinak tatra je úžasná věc, máme jí ještě po mně. Moje maka ještě schovala houpacího koně, ten je u nich.
My koupili mluvícího pejska a odrážedlo to byly tkaový dva největší dárky a pak nějaký drobnosti a samozřejmě dort ve tvaru auta:)
Holky, když už jsme u toho, necháte fakt dělat klasické dorty? Mně to přijde jakože pro okolí a ne pro prcka, já jsem babičkám dort zakázala, že dostane v malé kulaté formě nepečený jogurtovo-piškotový, aby se v tom opravdu mohl patlat a sníst si to a naštěstí souhlasily. Žádné dospělácké dorty…