Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosila bych o radu, nemám nikoho komu bych tohle měla říct a nebo se někomu svěřit.. Je mi 18 let… když mi bylo 14 měla jsem 2 a půl roku přítele kterému v té době bylo 24, byl to strašný alkoholik, jelikož bydlel u nás tak ho naši kvůli tomu alkoholu neměli rádi.. mamka byla ze mě na dně a já už byla jako on… nechodila jsem do školy… lítala do rána venku.. atd.! Potom mi moji rodiče zakázali aby u nás spával a tak jsme se asi po 2 měsících rozešli..!! bylo to pro mě težké ale skoro u konce našeho vztahu jsem si našla nového který mě ze všeho dostal a snad ani lepší a hodnější kluk pro mě neexistoval a neexistuje.. byli jsme spolu rok a pul a před 5 měsíci jsme se rozešli,ale mou chybou!! bylo to pro mě strašné…! Hnedka na to jsem začala chodit s mým bývalým (tím alkoholikem) a už jsme spolu 3 měsíce.. je to mezi námi lepší než předtím.. ale před 3 dny jsem se začala scházet zase s tím se kterým jsem byla rok a půl! já se do něho znova zamilovala a nevím co mám dělat.. chceme se k sobě vrátit ale nevíme jak co na to ostatní?? co na to ten můj přítel? všichni se tu moc dobře známe protože jsme z jedné malé vesnice… já jenom ležím a brečím protože nevim co mám dělat? kdybych se k němu vrátila tak bych byla nejšťastnější na svetě protože jsme se rozešli kvůli mě a já jsem udělala chybu ale … ztratila bych tady všechny kamarády co tedka mám .. byla bych sama! prosím vás poradte mi.. já ho zase miluju a nevim jak to mám říct příteli… a všem ostatním? vůbec nevíme co máme dělat… ![]()
Co mas delat? Kdybych mela jen jedno slovo na odpoved, bylo by to DOSPET! ![]()
Nepises, co byla ta chyba, kterou jsi udelala, ze jste se s pritelem rozesli, byla to aferka s byvalym pritelem?
Rekla bych, bud s tim, koho milujes. Laska je hluboky a taky komplikovany cit a myslim, ze jen tak neprichazi a neodchazi. Pokud myslis, ze vas vztah ma budoucnost a nebudes zase za 3 mesice milovat druheho pritele… tak proc si za tim nestat. A taky je celkem mozne, ze proste ani jeden z tech vztahu, mezi kterymi litas jeste neni ten opravdovy.
Kámen cihlu… ![]()
Holka, ruce pryč od obou, věř mi
A prosímtě, tobě vaši původně dovolili, aby ve tvých čtrnácti u tebe spával přítel?
Podle me by ses asi mela zamerit na sebe a ne na to, co si budou myslet ostatni. Tezko ti nekdo poradi tak, ze ti rekne vrat se k byvalemu nebo zustan s alkoholikem. Musis vedet sama, s kym se citis dobre a jestli se po nejakem case opet nezamilujes zpet do kluka, ktereho jsi nechala. Na tvem miste bych nejspis zustala nejaky cas sama, abych mela prostor si vse poradne srovnat v hlave a treba i dospejes k tomu, ze ani jeden z nich neni „ON“. A co se tyka tvych obav z toho, ze ztratis kamarady…jsi si jista, ze jsou to pratele, kdyz je muzes jen tak ztratit kvuli tomu s kym zrovna chodis? ![]()
Vyprdni se na oba a užívej si dospívání a svobody, po venku choď s kámoškama a bav se jako normální mladá holka a ne jak třicítka, než si tu za chvilku budeš zakládat diskuzi jsem těhotná co teď ![]()
Týjo ve 14ti bydlet u rodičů s přítelem
by mi rodiče asi nakopali prcku, kdybych přišla s takovým nápadem
![]()
Jinak te děsný jak ta doba jde, já se ve 14ti s klukama po několika málo dnech rozcházelo, páč se schylovalo k první puse, ze které jsem měla strach jak sviňa
![]()
No a co poradit? Alkoholiky nebrat - s těma nikdy není dobrý pořízení.
musis se rozhodnout sama, jasne ze ti nikdo neporadi, bud s alkoholikem! seber odvahu a bud s tim koho mas rada. ostatni ti muzou byt ukradeni.
ve 14 ve společné domácnosti s přítelem ![]()
Asi by jsi neměla být ani s jedním teda né asi ale určitě. ![]()
Normální to teda neni co si budem povídat ![]()
Souhlasím se saraai. V první řadě dospět.
Jako být s chlapem, aby se mnou byli „kamaradi“, co je tohle za nesmysl? ![]()
Ono možná vykašlat se na oba, dát si voraz a být sama by taky nemuselo být na škodu. Aspoň by sis sama v sobě ujasnila, co od života vlastně chceš ![]()
Edit: jinak jak už bylo napsano, definitivní rozhodnutí je jen na tobě. Za Tebe ho nikdo udělat neměl ![]()
A je opravdu nutné, aby si pořád s někým chodila??
Nechceš si dát pauzu a zjistit co vlastně potřebuješ??
Možná by ti trochu svobody otevřelo nové obzory.
Svět není jen vaše vesnice..
Naši by mi to taky nedovolili aby u nás spával ale bohužel jsem byla taková že to co jsem chtěla tak jsem měla!! Nevim proč bych jako měla dospět !!!! to je trochu mimo ne?? chtěla jsem poradit ale vy vlastně nemůžete vědět jak se cítím a co to je lítat mezi dvouma vztahy a ted nevědět co!!!
no pokud je to jak pises- nemilujes ani jednoho, protoze podvadet je oba, je pekna zhovadina......
a vybrat by jsi si mela..vis ono je to v zivote tezke, a cokoliv spatneho udelas nekomu- jednou se to obrati proti tobe- nemusi to byt ta sama osoba- proste to tak funguje
Ja osobne radim, vypadnout ze vsi, najit si praci, bydleni a uzivej zivota............kamarady jsou sice potreba, ale najdes si nove
A za mne osobne- pokud ti chybi sex, kup si vibrator ![]()
seš trapná
já nepodvádím ani jednoho !! nevim jak si na to přišla
a taky nevím proč by mi měl chybět sex…
asi tobě chybí, když tam máš napsný za mě osobně!!!! ![]()
Lui, mne opravdu ted nechybi, ale v tvych letech..........to byla jina ![]()