Co mám dělat?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
3.12.10 23:19

co mám dělat?

Zdravím,prosím o radu…Mé dceři budou v červnu tři roky…mateřskou mám na tři roky,vpráci mi drží zatím místo ale já bych chtěla mít druhé dítko.Chceme začít pracovat na miminku na jaře aby se malé narodilo buď koncem roku nebo po novém roce pokud to půjde…až bude malá zajetá ve školce.Do školky má nastoupit v září,jenže já jí nemám od toho června kam dát když budu v práci.Myslíte si že by mi doktor napsal neschopenku nebo tak něco?A hlavně jaké peníze bych pobírala?Myslím tím jako na neschop.v práci nebo by to bylo ze sociálky?Díky za každou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2602
3.12.10 23:24

Ahoj,
nevim, jakou diagnozu by doktor napsal…
Nejschudnejsi by bylo se domluvit se zamestnavatelem, ze nastoupis az v zari…a to by bylo samozrejme bez penez. Jde o tri mesice, tak kdybys ted zacala setrit, tak by se to melo dat zvladnout (pokud by to mel byt problem, myslim finance).
 j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.12.10 23:27

no to by asi nešlo,jedeme od výplaty k výplatě a tak šetřit nemáme z čeho…hypotéka,alimenty,půjčky atd.Hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
3.12.10 23:31

No tak potom jedine nechat malou do zari nekym hlidat. Babicky a tak…jinak si nemyslim, ze neco jineho vymyslis. Jeste teoreticky, kdybys uz byla tehotna, tak jit na rizikove (ovsem zrovna fer k zamestnavateli to neni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.12.10 23:34

no hlídání to právě nemám,jinak bych to neřešila…v práci mi sice drží flek ale pokud by to šlo tak bych šla jinam.Spíše mi jde o to abych měla nejaký příjem do další mateřské…ještě se pokusím zeptat na sociálce..
Díky za rady… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
4.12.10 02:00

když se domluvíš s dr. tak ti neschopenku napíše, ale brala bys jen 60% platu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
4.12.10 06:24

já osobně

bych tedy do druhého dítěte nešla, po tom co udělali ty nádherné škrty bys měla nárok jen na 4 letou variantu a jak píšeš nejste na tom finančně zrovna nejlépe, asi bych do druhého dítěte díky tomu počkala, než se finanční situace trochu ustálí. Na hlídání si pořiď sousedku, nebo kamarádku se stejně starým dítětem, dělá se to běžně, nebo studentku, ale té budeš muset platit, cena za hodinu se pohybuje mezi 45-100 kč, nevím kde žiješ je to podle míst bydliště. Jinak jiná rada není leda tak poloviční úvazek, ale to vás asi nevytrhne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
4.12.10 08:46
Lowel píše:
bych tedy do druhého dítěte nešla, po tom co udělali ty nádherné škrty bys měla nárok jen na 4 letou variantu a jak píšeš nejste na tom finančně zrovna nejlépe, asi bych do druhého dítěte díky tomu počkala, než se finanční situace trochu ustálí. Na hlídání si pořiď sousedku, nebo kamarádku se stejně starým dítětem, dělá se to běžně, nebo studentku, ale té budeš muset platit, cena za hodinu se pohybuje mezi 45-100 kč, nevím kde žiješ je to podle míst bydliště. Jinak jiná rada není leda tak poloviční úvazek, ale to vás asi nevytrhne. :nevim:

lowel pokud zakladatelce po dobu RD trvá pracovní poměr, tak pujde na 3letou.
Romikt já to budu řešit za 2 roky podobně.
Malý je červencový, ale nevím jak bude zvládat školku, takže asi pujde až od září. Přeci jen přes prázdniny jede každý týden jiná školka a kdyby ten nástup nedej bože špatně nesl, tak by mu častá změna prostředí nepřispěla. No a já ty 2 měsíce asi budu prostě na pracáku. Nějaký peníze dostanu, něco by šlo vydělat na brigádě a od září bych šla do práce normálně.
Toť moje plány. Realita bude určitě jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
4.12.10 12:16
Lowel píše:
bych tedy do druhého dítěte nešla, po tom co udělali ty nádherné škrty bys měla nárok jen na 4 letou variantu a jak píšeš nejste na tom finančně zrovna nejlépe, asi bych do druhého dítěte díky tomu počkala, než se finanční situace trochu ustálí. Na hlídání si pořiď sousedku, nebo kamarádku se stejně starým dítětem, dělá se to běžně, nebo studentku, ale té budeš muset platit, cena za hodinu se pohybuje mezi 45-100 kč, nevím kde žiješ je to podle míst bydliště. Jinak jiná rada není leda tak poloviční úvazek, ale to vás asi nevytrhne. :nevim:

Lowel, nic proti, ale nejprve si zjisti fakta a pak můžeš strašit. Pokud pracovní poměr trvá a nebo je na dobu neurčitou, tak má zaměstnankyně právo jak na mateřskou, tak na výběr rodičovské (mezi 2,3 a 4 letou variantou, ale pochybuju, že tu by si volila) a vzhledem k tomu, že zakladatelka psala, že je zaměstnaná, nebo to z toho spíš tak vyplynulo, tak si vybrat může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.12.10 13:23

děkuji všem za snahu mi pomoci.Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou a v práci se mnou zatím počítají,,jde o to že bych se měla do práce vrátit v červnu a malá půjde do školky až v září neboť tady školka přes prázdniny nejede…nemám proto na tu dobu do září hlídání a chceme druhého potomka ale porodit do tří let naší mladé už jaksi nestíhám…Jde mi také o to zda li mám nárok na nějakou tu nemocenskou nebo tak něco kdybych do to června otěhotněla a chtěla být s malou doma,aspoň to toho září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.12.10 13:45

určitě bys nárok na tu nemocenskou měla, takže bys šla „marodit“ den po dceřiných 3. narozeninách až do mateřský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
6.12.10 13:51

Pettule

já hlavně myslela, to, že já osobně bych do toho nešla, pokud nemá vyřešenou finanční situaci, to o zaměstnání jsem přehlídla, protože s hypo a pod. se z jednoho platu a mateřské hodně špatně žije, s tím se mnou jistě souhlasíš ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.12.10 14:55

to jo, taky máme hypotéku, takže jeden plat jde pryč a žijem vlastně z mojí rodičovský a máme plno jiných výdajů a problémy, který musíme co nejdřív vyřešit a malý částky to taky nebudou, ale do toho druhýho dítka se taky chceme putit. No uvidíme jak to vše dopadne, rodiče nám dost pomáhají, tak se to zvládnout dá a něco málo ušetřit taky a pak, to druhý toho tolik nepotřebuje, to až bude starší, jinak může dědit, a doufám, že to druhý bude kojený, protože kupovaný mlíko fakt hodně leze do peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
7.12.10 13:31

Moc vám všem děkuji za reakce…já osobně bych taky počkala s druhým dítkem déle ale myslím si že jestli půjdu do práce tak už druhé nebude,nebude se mi už chtít zvykat si na tu almužnu a podobně.Naštěstí jsem měla kojené dítko do 18měsíců takže pohoda,malá je od 20.měsíce bez plín takže zase korunky navíc a máte pravdu v tom že druhé dítko toho spoustu podědí takže taky úspora…no ještě popřemýšlím a uvidíme..takže všem vám přeji krásné svátky a moc děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
7.12.10 13:51

Romikt hele já si myslím, že druhý dítě mít budeš i když se teď vrátíš do práce. Taky plánuju jít po RD do práce, tak na rok an dva a pak si pořídit druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat