Mám hroznou trému
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nám ve škole říkali, že je dobré si to nejdřív vyzkoušet na nějakém pohovoru, na kterém nám zase tak nezáleží - jednak, když to zdrbeš, tak tě to nebude tak štvát a jednak, když ti na tom nebude záležet, tak budeš míň nervozní. A horší, než poprvé, už to nikdy nebude ![]()
Ber to tak, že i u toho pohovoru jsou jenom normální lidi, kteří ráno vstávají rozcuchaní, chodí po baráku v trenkách, odvedou děcka do školy a v práci přemýšlejí, co si dají k večeři a co budou dělat o víkendu
Mně to pomáhá se pak bavit s tím člověkem normálně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
klidně si pozvi kamarádku a nech ji tě vyzpovídat jako při rozhovoru, aby ss nacvičila vyjadřování a reakce. Připrav si odpovědi na nejčastější otázky a zkus si je říct nahlas. Můžeš i koukat do zrcadla ![]()
jinak souhlasím s anqua ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, vyzkoušej si to nanečisto.. nejlépe s kamarádkou a natočte se přitom třeba na kameru - my tohle dělali na vejšce než jsme končili, abychom pak měli krásné pohovory… a kupodivu to pomohlo.. sice jsem si na kameře připadala jako pako, ale viděla jsem ty chyby, které si při pohovoru neuvědomíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo,jak radi holky,zkusit na necisto a jak pise Angua,fakt jsou to normalni lidi.Takovi,jaci jsou i tvoji pratele…porad si to rikej ![]()
Treba muj manzel ted delal pohovory(vybiral si nejake nove podrizene),je to uplne normalni chlap od rodiny,neni to zadny martan(tak si to tak nejak predstav,ze je to treba manzel od kamosky z emimina
)
Ale treba ted potreboval nekoho na pozici se stredosk.vzdelanim,byl zdesen jak se VS podcenuji,protoze se mu jich na tu pozici prihlasilo hned nekolik../prijal nakonec stredoskolaka a matku po materske
-jsem ho pochvalila
/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě taky nezoufej, když nebudou na tvé emaily potencionální zaměstnavatelé reagovat. Když jsem hledala práci já, tak mi jich polovina ani neodpověděla. To dovede člověka docela otrávit, ale jak říkám, je to běžná praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanezda píše:
A ještě taky nezoufej, když nebudou na tvé emaily potencionální zaměstnavatelé reagovat. Když jsem hledala práci já, tak mi jich polovina ani neodpověděla. To dovede člověka docela otrávit, ale jak říkám, je to běžná praxe.
Jj, na to hledím taky, když vidím, jak hledá práci mamka a švagrová. Kolikrát si říkám, že aspoň „jdi do p…e“ by napsat mohli
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to moc děkuji za odpovědi.
Je to dobrý nápad zkusit to na nečisto a hlavně si připravit jasné odpovědi. Jen abych u nich nevypadala rozpačitě. Jsem nejistá, jestli opravdu někdy budu pracovat? Fakt si vůbec nevěřím. Je to hrůza. Po tolika letech si to neumím představit. Musím to nějak zvládnout a nakopnout se k tomu. Ale na druhou stranu, jsou to opravdu jen lidi, jak píšete.
Já se budu stydět i před tou kamarádkou na nečisto. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
jsem doma asi 7,5 roku a čeká mě návrat do pracovního procesu. Jelikož se nemám kam vrátit, musím něco hledat. Asi to nebude lehké, ráda bych zkrácený úvazek. Zkouším hledat cokoliv, co odpovídá mému vzdělání a schopnostem. Na pár nabídek jsem už odpověděla, ale vždycky se strašně stydím i u toho PC. Prostě sebevědomí v tom lepším případě na 0. Mám z toho všeho hrůzu a zároveň se tak trochu těším. Bojím se prvního pohovoru, na co se mě asi budou ptát, tedy až mě někdo pozve.
Jak si mám natrénovat vyšší sebevědomí, nestydět se a nebýt nervózní? Jde to vůbec? Jaké jsou Vaše zkušenosti s návratem do zaměstnání?
Díky moc Sindarela