Jak napsat žádost - vyplacení dovolené

417
22.11.10 11:40

Jak napsat žádost - vyplacení dovolené

Ahoj holky,
potřebuju napsat žádost do práce, aby mi vyplatili celou dovolenou, která mi celá zůstala před nástupem na mateřskou. Nevím, jak správně formulovat věty :-)
Díky moc Maruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101645
22.11.10 12:05

Žádám o ČERPÁNÍ dovolené od XY do YZ, tj. celkem XX dní. Ten datum XY ti musí přesně navazovat na konec mateřské. Nebo normálně vyplnit klasický formulář na dovolenku, pokud ho v práci používáte a nechat si ho podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
22.11.10 12:26

Ahoj Maruško,
já jsem se na tohle ptala mé účetní, protože mi tky ceá dovolená zůstala, a ta mi řekla, že se o nic nežádá, že ji dostanu vyplaceou při nástupu na rodičovskou. Prý je to tak, že budu hned po mateřskéé vybírat těch 20dní dovolené a potom hned RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
22.11.10 12:28

Prave to resim taky,a jelikoz nevim,kolik dni mi maji proplatit,napisu,ze zadam o vyplaceni dovolene za kalendarni rok 2010-to napisu dohromady s zadosti o rodicovskou dovolenou do tri let veku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
22.11.10 12:45
M-a-j-a píše:
Ahoj Maruško,
já jsem se na tohle ptala mé účetní, protože mi tky ceá dovolená zůstala, a ta mi řekla, že se o nic nežádá, že ji dostanu vyplaceou při nástupu na rodičovskou. Prý je to tak, že budu hned po mateřskéé vybírat těch 20dní dovolené a potom hned RD.

Spravne se pozadat musi… (asi mas zamestnavatele co to neresi), ale mohl by ji nechat dovolenou propadnout.

Any píše:
Prave to resim taky,a jelikoz nevim,kolik dni mi maji proplatit,napisu,ze zadam o vyplaceni dovolene za kalendarni rok 2010-to napisu dohromady s zadosti o rodicovskou dovolenou do tri let veku..

Taky to tak delam.

• Citovat
  • Upravit
101645
22.11.10 12:47

Ale hlavně se musí žádat o ČERPÁNÍ dovolené, neb proplatit jde dle ZP jen při ukončení pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
22.11.10 12:48

Ano, také si myslím, že se musí žádat, prtože naše účetní mi to několikrát kladla na srdce, ale je teď pryč a já nevím, jak to správně napsat, ale už se začínám trochu chytat :-) už to smolím - díky moc holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
22.11.10 13:13

O proplacení dovolené se žádá před nástupem na RD, musí se požádat, údajně stačí svými slovy napsat, že žádáte o proplacení dovolené za kalendářní rok ten a ten a je rozhodně lepší napsat, na kolik dní podle vás máte nárok a kolik by to mělo dělat. Nespoléhat se na to, že to účetní stanoví dobře. Pokud vám zbývá celá dovolená, mělo by to dělat cca průměrnej měsíční plat ;-). Snad to píšu dobře, takhle jsem to pochopila od mzdový účetní. Protože jsem z práce neodešla zrovna v dobrém, budu to pak posílat poštou doporučeně do rukou majitele firmy společně s termínem výplaty, tj. klasický výplatní termín daného měsíce. Tzn. pošlu to třeba v březnu a napíšu jako datum výplaty do 20.dubna. I tak tuším problémy, ale já mám na to ještě dost času ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
22.11.10 13:18

ja prave tusim taky problem,protoze vim,jak to tam chodi a taky jsem jejich za cca 20let existence firmy prvni zena na MD :wink: (takze nejake proplaceni dovolene budou povazovat za drzost :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
22.11.10 13:22

:-) Mně zase bylo řečeno ředitelkou, že kvůli tomu, že mi musí vyplatit dovolenou, nedostanou kolegyně odměny k VÁNOCUM- no nemějte z toho skoro depku :-) že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
22.11.10 13:32
Any píše:
ja prave tusim taky problem,protoze vim,jak to tam chodi a taky jsem jejich za cca 20let existence firmy prvni zena na MD :wink: (takze nejake proplaceni dovolene budou povazovat za drzost :-D )

Jo jo přesně takhle to bude fungovat u nás… byla drzost, že jsem šla na rizikový a o poslední výplatu jsem se prosila 2 měsíce a proplatil až na základě dopisu, kde jsem vyhrožovala právníkem… mám dojem že majitel ani netuší, že bych na nějaký proplacení dovolený měla právo :-D, to bude zase boj, ach jo, no proto budu vše řešit písemně poštou, abych v případě sporu měla všechny doklady v ruce… nic přes telefon :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
22.11.10 13:48

Já píšu normálně takto:
Věc: žádost o čerpání dovolené za rok 2009,2010

Tímto Vám oznamuji, že po ukončení mé mateřské dovolené dne 20.11.2010 si vyčerpám dovolenou na zotavenou za rok 2009 a 2010 a poté nastoupím na rodičovskou dovolenou do tří let věku svého syna.

A hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
22.11.10 14:40
M-a-j-a píše:
Ahoj Maruško,
já jsem se na tohle ptala mé účetní, protože mi tky ceá dovolená zůstala, a ta mi řekla, že se o nic nežádá, že ji dostanu vyplaceou při nástupu na rodičovskou. Prý je to tak, že budu hned po mateřskéé vybírat těch 20dní dovolené a potom hned RD.

Na tohle pozor, ne všude to tak funguje, kamarádka zapomněla požádat a přišla o docela hodně peněz, nikdo jí automaticky nic nevyplatil a zpětně to už nešlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
22.11.10 14:46
Aghata píše:
M-a-j-a píše:
Ahoj Maruško,
Na tohle pozor, ne všude to tak funguje, kamarádka zapomněla požádat a přišla o docela hodně peněz, nikdo jí automaticky nic nevyplatil a zpětně to už nešlo!!!

Věřím tomu, že to je i každého jiné. Třeba mi nakonec taky řeknou, že musím poslat žádost :nevim: U nás v práci je to občas pěkný chaos :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
22.11.10 14:49

vsichni co to řešíte nebo budete řešít tak to napište jako Alunka, mě to takhle dala přímo účtní…bulíky typu, že to nepotřebují atd. neposlouchejte…doneste písemně 2× a kopii si nechte potvrdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat