Nemocné dítě=výpoveď z práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
522
11.11.10 12:25

Nemocné dítě=výpoveď z práce?

Zdravim maminy,
Po nástupu do školky u naší Vikči probíhá neuvěřitelnej maraton nemocí, pořád se dokola střídaji teploty a rýmy,no znáte to…před 14dněma měla angínu,dobrala antb. a že s novým týdnem nastoupí do školky a já do práce, jenže o víkendu znova teplota,hnisavá rýma a kašel,gynekolog. problémy a nedoslýchala :roll: :zed: , takže skončil jeden paragraf a začal hned druhý, zjistili ji zlatého stafilokoka a v obou uších tekutinu v eustachově trubici, navíc zvětšenou mandli,která vypadá na trhání :zed:
dnes jsem byla v práci oznámit,že příští týden taky nenastoupim (to bude 4.týden 8-o ) a oblastní vedoucí mi naznačil, že se mu to teda vůbec nelíbí, že filiálka má určitý plán a já mám slmlouvu,že po mateřeský mě vzali zpět ikdyž měli nabídku dalších 2 schpných lidí,snažili se mi vyjít vstříc se směnama a já tu teď nejsem, že až se vrátím budeme si o tom muset pohovořit atd atd atd…nezmohla jsem se na nic jinýho než že přece nemůžu za to, že mi dítě marodí a nemám žádné hlídání aby mě mohlo zastoupit(všichni v okolí pracující) a nejspíš jsem nevěřícně čučela jak blbeček, nadruhou stranu chápu že jim jsem nanic když tam nejsem(moji práci ale za mě nikdo nedělá) ale můžou mě vyhodit pro dlouhodobou nepřítomnost z důvodu nemoci dítěte?? a kdyby, můžu se nějak odvolat? nebo jak to funguje…
omlouvám se jestli to je napsáno zmateně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21729
11.11.10 12:30

Myslím, že pro nepřítomnost z důvodu nemoci dítěte tě vyhodit nemůžou, ale můžou si jako důvod najít cokoliv jiného se jim bude hodit.
Ať ti to dobře dopadne M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
11.11.10 12:31

Z důvodu, že máš nemocné dítě, tě vyhodit nemůžou. Jenže si myslím, že když tě budou chtít vyhodit, tak to nějak udělají. Mně po mateřské zrušili pozici a dali odstupné. Současně nabírali do mého oddělení nové 2 lidi, kteří budou dělat mou práci, ale jejich funkci prostě nazvali jinak. Nebo si počkají, až uděláš chybku, dají ti vytýkací dopis a a už příští chybky tě už vyhodí. Bohužel to tak je.Asi jsem tě moc nepotěšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
11.11.10 12:34

Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, tak se bát nemusíš. Ale pokud tě budou chtít vylít, tak si něco najdou. Půjdou po tobě jako slepice po flusu. Jenom tomu dají jiný důvod. Asi jsem tě moc neuklidnila. Jen si pak dávat bacha, co a jak děláš a nedělat chyby, aby tě nemohli na ničem nachytat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.11.10 12:48

a můžou mi zkrátit pracovní úvazek na polovinu? to mi bylo taky naznačeno-že by jsme se na tom mohli dohodnout…co si vlastě můžou dovolot a co ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.10 12:50

Zažila jsem něco podobného,byla jsem nemocná já a přesně jak tu zaznělo,psichycký nátlak,vytýkací dopis a vlastně mě dožduchali k dohodě.Dnes to tak je a nic s tím neuděláš.

• Citovat
  • Upravit
3040
11.11.10 12:50

Musela bys na to přistoupit - od toho je ta dohoda. Bez tvého podpisu ti nic nemůžou. tedy - můžou ti zrušit místo, dát výpověď a odstupný. Nebo tě můžou tak dlouho deptat, že dáš výpověď sama. nebo na tobě budou hledat chyby. Ale nic nepodepisovat!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
11.11.10 12:51

Přesně jak píšou holky. Vyhodit tě kvůli tomu nemůžou, ale když budou chtít, tak tě vyhodí. Popřípadě ti to tak znepříjemní, že utečeš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.11.10 12:55

nejhorší je, že ikdyby jsem se snima nedohodla, tak než jsem nastoupila zpět zavedli v práce důtkové hodnocení za špatně vykonanou práci a vůbec za všechno co se jim nehodí, a jak jsem se dozvěděla, to kvůli odstupnýmu- 3důtky a nemáš na ně nárok(ani nevim, jestli to můžou dělat) takže jak píšete-vždycky se něco najde…chjó a já sem zrovna tak dobře placená :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
11.11.10 12:56

v dnešní době si můžou dovolit vše…bohužel to, že první impuls k tomu, aby ti začali otravovat život byla nemocnost dítěte nedokážeš…pokud se ti zmínili o zkrácení úvazku tak je to možná jejich plán jak se tě zbavit, nebudeš chtít zkrácení, tak prosím odejděte už tu pro vás není práce…dávej si pozor co jim podepisuješ a vše co by se ti nezdálo konzultuj nejlépe s poradcem na pracáku…u nás takhle donutili podepsat výpovědi asi 5-ti ženským a skončili bez nároku na odstupné, prostě vše číst a konzultovat nejlépe s odborníkem…zaměstnavatele neprudit ono když si řeknou, že tě vyštípou tak stejně na konec půjdeš :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
11.11.10 12:59

a jen tak mezi náma, mě to čeká za rok, jsem zvědavá jak dopadnu a to ještě budu „prosit“ o změnu pracovní doby…nemůžu si moc vybírat, práce neni, ale stacík naší dcery je od 7 do 16 maximálně a smlouvu mam na tři směny…doufám, že se tam situace nezmění a bude jim vyhovovat nástup tak na 5 - 6 hodin denně… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.11.10 13:02

jsem zvědavá jak to dopadne… ale o práci bych přijít nechtěla i když si řikám že mi tam všichni můžou vlízt na záda, protože zdraví mojí holčičky je přednější. kde bych jinou hledala, když je nouze??
bože jsem z toho pěkně zmatená a nervózní :nevim: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.11.10 13:04
trpaslikg píše:
a jen tak mezi náma, mě to čeká za rok, jsem zvědavá jak dopadnu a to ještě budu „prosit“ o změnu pracovní doby…nemůžu si moc vybírat, práce neni, ale stacík naší dcery je od 7 do 16 maximálně a smlouvu mam na tři směny…doufám, že se tam situace nezmění a bude jim vyhovovat nástup tak na 5 - 6 hodin denně… :-(

já si o tu pracovní dobu právě taky musela prosit-abych měla jen ranní směny a mohla vyzvedávat ve školce, i to mi vytkli, že mi vlastně vyšli vstříc a já teď takhle, jako kdybych za to mihla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
11.11.10 13:09

záleží jak se u vás hledá práce ,nicméně jestli chceš souhlasit s půlúvazkem dej si pozor ,aby po tobě nechtěli podepsat "novou smlouvu " ,kde by byla opět zkušební doba,nebo by byla na dobu určitou .
taky je třeba si uvědomit,že při zkráceném úvazku budeš mít mín na nemocenské i paragrafu i na podpoře ÚP nebo menší odstupné,kdybys byla nakonec odejita na dohodu.
mimochodem já jsem taky byla odejita na dohodu.

Příspěvek upraven 11.11.10 v 13:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
11.11.10 13:09

Tak s těma důtkama. Jistě, podle podnikových směrnit mají na nějaké opatření právo, ale zase pozor!! Nesmí si dovolit všechno. třeba oblíbené pokuty - kdyby si šla do detailů, tak podle zákona na to nemají právo. A slovní důtky - opět kdyby si šla do hloubky, tak váhu mají pouze ty, které hrubě porušují pracovní kázeň (toto je přesně stanoveno v zákoníku práce a jsou tam dokonce i vypsaný za co to může být). Zaměstnavatelé hřeší na to, že zaměstnanec se nebude hádat, nebude se bránit a už vůbec nebude lítat po inspektorátu práce, aby se bránil. Nejlepší věta současnosti - buď budeš šlapat brázdu nebo můžeš jít, za dveřmi čeká spousta zájemců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat