Zpracování rešerší
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zpracování rešerší
ahoj, dostala jsem nabídku spolupracovat na jednom grantu, vypracovávat rešerše atp. Máte s tím někdo zkušenost? Je to časově náročné a co to vše obnáší? Nevím, jestli to s prckem zvládnu a hlavně mi přijde, že mi to po porodu tak nepálí
Díky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já s tím přímo zkušenost nemám, ale studuji knihovnictví a tam se o rešerších celkem bavíme - moje máma to taky dělala jako vedoucí knihovny.
Rěkla bych, že na to musíš mít alespoň obecní znalost problematiky, které se to týká, umět hledat informace (v relevantní literatuře, el.zdrojích=databáze), prospěšná je i dobrá angličtina (databáze bývají v AJ). Časová náročnost bude asi podle problematiky.
Mně to připadá jako hodně zajímavá práce, ale musíš se rozhodnout sama.
- Citovat
- Upravit
Dělám si rešerše jen vyloženě pro svou potřebu, takže to není ten případ, co píšeš… Ze zkušeností kamarádů vím, že nastávají situace, kdy zaměstnavatel neví co chce. A může tě tlačit k neustálému dopracovávání dalších a dalších údajů. Takže se určitě hodí i natrénovaná schopnost argumentovat, vyjasnit si svou pozici a v neposlední řadě umění říct „Dost.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Ze zkušeností kamarádů vím, že nastávají situace, kdy zaměstnavatel neví co chce.
To bohužel neplatí jen tady
![]()
- Citovat
- Upravit