Zpracování rešerší

2
4.11.10 18:51

Zpracování rešerší

ahoj, dostala jsem nabídku spolupracovat na jednom grantu, vypracovávat rešerše atp. Máte s tím někdo zkušenost? Je to časově náročné a co to vše obnáší? Nevím, jestli to s prckem zvládnu a hlavně mi přijde, že mi to po porodu tak nepálí :) Díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
CherryAnn
13.11.10 13:25

Ahoj, já s tím přímo zkušenost nemám, ale studuji knihovnictví a tam se o rešerších celkem bavíme - moje máma to taky dělala jako vedoucí knihovny.
Rěkla bych, že na to musíš mít alespoň obecní znalost problematiky, které se to týká, umět hledat informace (v relevantní literatuře, el.zdrojích=databáze), prospěšná je i dobrá angličtina (databáze bývají v AJ). Časová náročnost bude asi podle problematiky.
Mně to připadá jako hodně zajímavá práce, ale musíš se rozhodnout sama.

• Citovat
  • Upravit
18305
13.11.10 13:45

Dělám si rešerše jen vyloženě pro svou potřebu, takže to není ten případ, co píšeš… Ze zkušeností kamarádů vím, že nastávají situace, kdy zaměstnavatel neví co chce. A může tě tlačit k neustálému dopracovávání dalších a dalších údajů. Takže se určitě hodí i natrénovaná schopnost argumentovat, vyjasnit si svou pozici a v neposlední řadě umění říct „Dost.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CherryAnn
11.12.10 17:33
Jura007 píše:
Ze zkušeností kamarádů vím, že nastávají situace, kdy zaměstnavatel neví co chce.

To bohužel neplatí jen tady :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat