Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, měla jsem na nohách puchýře ze špatné obuvi a dostalo se to do stádia jakéhosi ekzému, viz fotky. Bolí to a nevím si rady. Prosím, poradíte mi, co z toho moho vzniknout popřípadě co nasadit jako léčbu? Děkuji! ![]()
Tak primárně zajdi na kožní, tam ti poradí nejlíp.
Mi to přijde jako normální jizva - asi jsi podcenila hojení (nebo se to blbě hojí kvůli vyššímu věku, cukrovce či jiným podobným nemocem majícím vliv na regeneraci). Ale pokud to bolí, tak tam můžeš mít zánět, jestli to nebylo správně ošetřeno - proto je lepší, aby to viděl doktor.
Ani si nedovedu představit, jak člověk k takovým puchýřům přijde, kombinace totálně nevhodné obuvi a přecenění sil.
Takových šikulek moc nebude. ![]()
@natsumi píše:
Dobrý den, měla jsem na nohách puchýře ze špatné obuvi a dostalo se to do stádia jakéhosi ekzému, viz fotky. Bolí to a nevím si rady. Prosím, poradíte mi, co z toho moho vzniknout popřípadě co nasadit jako léčbu? Děkuji!
Vhodnou léčbu ti nasadí doktor.
@JancaS84 skrz rodinné důvody nemohu nyní navštívit obvoďáka, proto se ptám touto cestou. ale mockrát děkuji ![]()
@Tomie píše:
Tak primárně zajdi na kožní, tam ti poradí nejlíp.Mi to přijde jako normální jizva - asi jsi podcenila hojení (nebo se to blbě hojí kvůli vyššímu věku, cukrovce či jiným podobným nemocem majícím vliv na regeneraci). Ale pokud to bolí, tak tam můžeš mít zánět, jestli to nebylo správně ošetřeno - proto je lepší, aby to viděl doktor.
Ani si nedovedu představit, jak člověk k takovým puchýřům přijde, kombinace totálně nevhodné obuvi a přecenění sil.Takových šikulek moc nebude.
hehe, taky vůbec nechápu, jak se to stalo. vzhledem k tomu, že mi není ani 20 pochybuji, že to bude problém s regenerací, možná opravdu ta infekce. kdyžtak tedy zajdu někam na kožní, děkuji za komentář ![]()
To byly nejaky lodicky? Ja bych jen sledovala jestli se to nelepsi. A taky bych nosila jenom pohodlny boty, ktere nedrazdi tu kuzi. Nejsem zdravotnik, nevim jak na tyhle veci muze pomoct treba castejsi myti v teple vode. Mozna by pomohla nejaka mast, v lekarne urcite doporuci, ale to bude drahy a nezarucuje to ucinek.
To znám. Namaž krémem na dětské zadečky, do týdne to je pryč. Jinak dr.
No kdybych videla jen tu druhou fotku, tak bych rekla, ze je to plíseň. Udelalo se mi to po celem dni v hroznych balerinach, ktery pak hned letely. Kazdopadne jsem to mazala exoderilem a za chvili byl klid, uleva prakticky po prvnim mazani.
Ahoj,
jako domácí léčbu bych volila koupele v hypermanganu (velmi jemná růžová), nosit hodně volnou obuv, ideálně teď nenosit ani ponožky, nechat větrat. A když nic, tak lékař. ![]()