Co mám udělat?

Anonymní
13.3.23 20:22

Co mám udělat?

Ahoj maminky :mavam:, už dlouho si čtu vaše názory a zkušenosti a hodně jste mi pomohli. :srdce: Je mi 21 let, mám syna (11mesicu). S jeho tatínkem (20) nežijeme spolu. Byla to známost a Ja se zamilovala. Nakonec jsem byla jen holka do postele jako je v dnešní době trend. :roll: Zjistila jsem to až v pátém měsíci, nemohla jsem dělat nic než se s tím smířit. Je jasný ze jsem do malyho zamilovala hned. :* Věřím ze to tak mělo být. Bohužel jsem v situaci kdy moje mama není oporou ani babičkou na správném místě, hrozně hulí a nakonec se starám i o svého autistickeho bratra. :andel: Je to velmi psychicky narocne. Chtěla jsem celou situaci řešit v klidu a doufala jsem ze malý bude mít milující rodinu aspoň ze strany tatínka. Realita je krutá, žádný zájem. :palec: Prvni testy si neudělal v moji přítomnosti a zfalsoval je. Donutil me abych si myslela ze jsem d****. Nenechala jsem to byt, donutila jsem ho si test zopakovat, přišel pozitivní. Od ty doby, nechce soud a posila mi 2000-2500 měsíčně. Malyho vidět nechce, jeho matka s tím nechce mít nic společného. Jsou zbohatlí. Vidí v tom hrozbu. Upřímně Ja na tom nejsem moc dobre. Z ruky do huby jak se říká. Syn je skoro porad nemocný a musím furt kupovat léky. Plenky i Sunar je v dnešní době prodáván jako by byl ze zlata. Mám strach to dat k soudu abych to tu situaci ještě nezhorsila. Upřímně ani nevím, jak se vypocitavaji alimenty studentovi. Aby mi nemusel posílat třeba i min. :( :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2603
13.3.23 20:58
@Anonymní píše:
Ahoj maminky :mavam:, už dlouho si čtu vaše názory a zkušenosti a hodně jste mi pomohli. :srdce: Je mi 21 let, mám syna (11mesicu). S jeho tatínkem (20) nežijeme spolu. Byla to známost a Ja se zamilovala. Nakonec jsem byla jen holka do postele jako je v dnešní době trend. :roll: Zjistila jsem to až v pátém měsíci, nemohla jsem dělat nic než se s tím smířit. Je jasný ze jsem do malyho zamilovala hned. :* Věřím ze to tak mělo být. Bohužel jsem v situaci kdy moje mama není oporou ani babičkou na správném místě, hrozně hulí a nakonec se starám i o svého autistickeho bratra. :andel: Je to velmi psychicky narocne. Chtěla jsem celou situaci řešit v klidu a doufala jsem ze malý bude mít milující rodinu aspoň ze strany tatínka. Realita je krutá, žádný zájem. :palec: Prvni testy si neudělal v moji přítomnosti a zfalsoval je. Donutil me abych si myslela ze jsem d****. Nenechala jsem to byt, donutila jsem ho si test zopakovat, přišel pozitivní. Od ty doby, nechce soud a posila mi 2000-2500 měsíčně. Malyho vidět nechce, jeho matka s tím nechce mít nic společného. Jsou zbohatlí. Vidí v tom hrozbu. Upřímně Ja na tom nejsem moc dobre. Z ruky do huby jak se říká. Syn je skoro porad nemocný a musím furt kupovat léky. Plenky i Sunar je v dnešní době prodáván jako by byl ze zlata. Mám strach to dat k soudu abych to tu situaci ještě nezhorsila. Upřímně ani nevím, jak se vypocitavaji alimenty studentovi. Aby mi nemusel posílat třeba i min. :( :srdce:

asi bych zkusil kontaktovat sociální pracovnici, snad něco poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
13.3.23 21:13

Vůbec nechápu. Jaké testy si kdo dělal?

• Citovat
  • Upravit
228
14.3.23 09:44

No alimenty od studenta…to by mě zajímalo kolik by mu napálili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.3.23 10:09
@Aleriga píše:
Vůbec nechápu. Jaké testy si kdo dělal?

Dobrý den,
nejdříve jsem zakoupila odběrovou sadu na vzorky DNA, aby jsme si je mohli udělat mezi sebou. A poté jsem je zasílala do určené laboratoře kde je vyhodnotí. Jelikož jsem nebyla přítomna při odběru otce. První pokus byl zfalsovan. Došlo mi to hned jak přišlo potvrzení ze není biologickým otcem. Donutila jsem ho si test udělat znovu v moji přítomnosti. A výsledky přišli najednou, tak jak jsem říkala. Ze je biologickým otcem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22105
14.3.23 10:35

Ty ale jinou moznost nez soud nemas. :nevim:

Pokud bude tvrdit, ze nemuze platit alimenty, soud je vymeri prarodicum. Vsem prarodicum, podotykam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
15.3.23 19:48
@Anonymní píše:
Ahoj maminky :mavam:, .......

Právně je situace složitější. Pokud ale studuje, mají k němu vyživovací povinnost jeho rodiče, tedy lze nechat soud prozkoumat příjmy a majetek rodičů, a z toho vyvodit, jaký by měl on nárok na výživné, pokud by se o to soudil. Tato částka se pak použije jako příjem studenta odpovídající jeho možnostem, pro vyměření alimentů pro tvé dítě. Pod jaký okres spadá bydliště dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
21.3.23 17:00

Podle příspěvku jsi mladá, nezajištěná, nemáš oporu v okolí, je toho na tebe moc.
Potřebuješ pomoct, ale nemůžeš si dovolit zaplatit.
Doporučil bych ti právní poradnu verdikto. Nestojí to moc, platíš za počet znaků v otázce tak ji formuluj co nejstručněji. Odpovědi bývají obsáhlé. Stručně popiš situaci a zeptej se zda můžeš čekat u soudu pozitivní nebo spíše negativní výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna