Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj!
Prosím o vaše zkušenosti, co mělo u vašich ročních dětí největší úspěch jako dárek k prvním narozeninám. Přemýšlím o houpacím méďovi nebo vodící tříkolce pro malého, obojí je cca od roku a půl, takže to vyjde na léto.
Co ocenili vaši mrňouskové nebo naopak vy, jako rodiče?
S dovolením budu nakukovat, taky nás čekají za 14 dní první narozeniny a vůbec netuším, co koupit, zvlášť teď po Vánocích ![]()
Smetacek, zatloukaci kulicky, Duplo, houpaci kohouti, drevena aktivni kostka (mel Vanoce a narozeniny behem mesice)
Moje malá bude mít narozky za dva měsíce a mám v plánu koupit odrážedlo, jen netuším jaké ![]()
@jizvíková píše:
Mop
Ten jsem dostala já k vánocům
Takže ten doma už máme. Nebo myslíš nějaký dětský mop?
@Mišela1 píše:
Syn dostal tatrovku a odrážedlo a nadšení veliké:-)
obojí už máme ![]()
@Billi píše:
Smetacek, zatloukaci kulicky, Duplo, houpaci kohouti, drevena aktivni kostka (mel Vanoce a narozeniny behem mesice)
A co je nejúspěšnější? Co je to ta dřevěná aktivní kostka?
Balicí papír na dárcích
Hračky úspěšně bojkotuje
Ale docela ji baví jezdit v tatrovce, jen ji musí někdo vozit ![]()
Tatrovka je velkej hit, odrážedlo, ale teprve teď na něm začíná jezdit, baví ho mluvící hrnec, kroužky fisher price, z ikey a lamaze. Ty lamaze se nejvíc ůíbí mě, klukovi všechny
Taky plastové kostky, ty jsou super, baví ho už stavět, nakládá je do tatrovky, to je vděčná hračka a je na hodně dlouho ![]()
@mamartina píše:
Moje malá bude mít narozky za dva měsíce a mám v plánu koupit odrážedlo, jen netuším jaké
My jsem podědili po neteřince. Snad jen, že lepší jsou ta, co mají otáčecí přední „kola“, tj. lze s ním zatáčet, ale nutné to není, dítě si s tím poradí i tak. Osobní zkušenost zatím nemám.
Houpadlo krávu, na tom se j´houpe už asi 3tí měsíc fakt každý den, pak tatrovka, zatloukačka a lego duplo
Já mám pro dceru k 1.narozeninám už nakoupeno, vzala jsem to jedním vrzem když jsem nakupovala ježíška. Dostane odrážedlo malé Enduro, kočárek golfky, hopsadlo Rodyho, malé Lego Duplo, zatloukačku a labyrint z Ikey, bubínek, dřevěné puzzle a kostky, CD s písničkami, kohoutek do vany a věci na písek.
Jinak z toho co dostala k vánocům jí moc baví stan a plastové kuličky.
@LadyLada píše:
A co je nejúspěšnější? Co je to ta dřevěná aktivní kostka?
Všechno má ohromný úspěch. On ty hračky střídá, tak nejsem schopná říct, co je nej. Dostal toho víc a na ostatní se práší.
Aktivní kostka má 5 stran s různými aktivitami - točení, prohazování, protahování korálků po drátu.
Ale obecně ho teď nejvíc baví házet něco někam, prostrkávat do otvorů…
K narozeninám dostal toto a kdybych to po Vánocích neuklidila, protože toho má moc, tak to taky hodně frčelo.