Co místo kočárku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
29.12.04 16:56

Co místo kočárku?

Ahoj všem,
ráda bych poprosila o radu co s 3 měsíčním miminkem, kterému se nelíbí v kočárku. Donedávna se mu tam ještě líbilo, spal tam během našich výletů i přes 3 hodiny, ale posledních 14 dní se to změnilo. Chce se na všechno dívat a zdá se mi, že je tam tak trochu napresovaný - má 64 cm a 7,5 kg. My jsme ale turisti a pořád někde chodíme, takže je to nutnost ho „někam“ uložit. Teď to řešíme tak, že ho manžel střídavě vozí a pak dá do klokanky pod bundu a jdeme pomalu(hlavička mu občas klimbne), ale to jde jen nakrátko, navíc se bojím, že by se mu mohla poškodit páteř. Další věc je, že v mrazu s takovým malým miminkem v klokance…Nevíte na to nějakou fintu? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1460
29.12.04 17:07

Mydlinko,

na vašem místě bych pořídila šátek, dají se v něm nosit i větší a těžší děti. Podívej se na www.vatanai.cz Existují ještě babyvaky, ale ty jsou méně variabilní (jen na jedno rameno) a na kratší dobu. V šátku jsem v pohodě nosila do 15 měsíců, dalo se to. Dítě má tak větší rozhled a dobře v něm i spí. Kdysi jsem o tom psala článek tady na emiminu, zkus si to vyhledat. Nebo mi napiš mailem a já Ti ho pošlu v příloze.

Později je dobrá krosnička na záda, ale to až když dítě dobře sedí.

Klokanka je pouze na krátké přenášení a na první měsíce. Ortopedi jí nedoporučují, protže těžká hlavička dítěte tlačí na páteř, která ještě není zpevněna svaly. Je to záhul i na záda toho, kdo nosí.

Jinak Tě můžu poútěšit - některé děti sice kočárek odmítají, ale ve starším věku se do něj vrací.

Přeji hodně zdaru!

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
29.12.04 20:47

Ahoj,
my mame zatim trimesicni miminko, ktere v kocarku krasne spinka, ale znama resila podobny problem. Mala videla v poloze lezmo jen oblohu a to je pro mimi nuda. Uklidnila se vzdycky, kdyz jeli lesem, to videla na stromy. Tak ji dala do trikolky, do pololehu, aby mohla pozorovat, kde se co deje a byl klid.
 Pepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.12.04 21:24

Jak tak porůznu čtu, tak mimko by se nemělo dávat ani do pololehu, dokud se do té polohy samo nezvedá = dokud nemá dostatečně posílené zádové svaly… Drncáním v poloze, kdy je mimko ještě „hadrové“ se na něm může značně podepsat..

Naše malá začala v době, kdy byla velká jako vaše mimko, také v kočárku plakat a zjistila jsem, že to bylo tím, že už se nemohla dostatečně pohnout, aby si mohla ulevit od prdíků. Takže ji nosím v šátku nebo ji krátce vezu v prostornějším sporťáku složeném úplně na ležato + boudičku ji trochu složím tak, aby viděla víc do strany a mohla pozorovat vše, kolem čeho projíždíme, a to i z této polohy v leže.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
30.12.04 06:58

Taky nechci zbytečně chytračit,ale než jsem vyjela s kočárem před barák,byl to vždy horor…Stačilo mu připnout pestrobarevnou hračku zevnitř boudičky,aby na ní viděl a je relativní klid…Když nechtěl zabrat,sklopila jsem mu boudičku,aby koukal a bylo vymalováno…za chvíli se unavil,zavřel očka a já boudičku…Polohy bych se taky nebála střídat,v autosedačce taky sedí…držím palce v řešení problému… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
30.12.04 14:46

Ahoj,

tak přesně tenhle problém jsme měli taky a vyřešili jsme to tím, že jsme malého dali do autosedačky a tu potom do kočárku. Líbilo se mu to, všechno viděl. Teď už jsme se do kočárku zase vrátili.

Miroušek + Pepča 7m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
30.12.04 18:10

Děkuju moc za tipy. Zkusíme to s tou autosedačkou do kočárku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
31.12.04 08:04

Ja teda fakt nevim, na co kocarek mame. Asi od tretiho mesice v nem mala zacala rvat. Zavesene hracky zaberou jen na chvilku, otevrena boudicka nepomaha, kdyz nad nic zajimaveho neni. Jit ven s kocarem je pro me utrpeni, vsichni na me koukaji, co tomu diteti povadim, stare pani se shovivavym usmevem stebetaji: ma hlad, zejo… a mne se chce kricet JE NAKRMENA, JE PREBALENA, TO BY ME ZAJIMALO, CO BYSTE DELALI VY!!! Uz se tesim az pujde do sportaku. Jinak chodime se satkem a drive taky casto s klokankou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí