Co místo pediacelu?

1398
19.10.15 17:58

Co místo pediacelu?

Zdravím, ráda bych odložila očkování našeho syna (3 měsíce). Učitě chceme očkovat jen povinné, ale jsme tak trochu v pasti, protože jsme chtěli vakcínu pediacel, kterou jsme očkovali i prvního, ovšem ta v tuto dobu není k sehnánía ještě nějakou dobu nebude. Nevíte o nějaké jiné podobné alternativě, která není takový driják jako hexa? tu určitě nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11439
19.10.15 18:03

Infanrix Hib :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
19.10.15 18:17

@Majkelka má být na zač. příštího roku, pokud budete odkládat, tak odlož do té doby, než bude.. já mám 14m dceru a taky nemá zatím nic,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
19.10.15 18:21

@Krrysa to bych moc ráda, jenže co když nebude začátkem roku? sestřička mi dnes říkala, že na jaře nebo v létě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.10.15 18:27

Počkala bych, než bude pediacel, když ho chcete. já mám 9,5m, a na prnví očkování s eteprve chystáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
19.10.15 18:33

Když trochu problém je v tom, že jak jsem to dnes oznámila dr., tak ta mi sdělila, že pediacel bude až kdo ví kdy, takže si máme vybrat něco jiného. Že pokud si vyberem vakcínu, která je hrazená státem, pak bychom měli očkovat nejpozději za měsíc, tedy ve 4měsících, protože prý když je to později, tak jim pojišťovny pak dělají problémy a mohli by jí to srazit z platu, či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.10.15 18:34
@Majkelka píše:
Zdravím, ráda bych odložila očkování našeho syna (3 měsíce). Učitě chceme očkovat jen povinné, ale jsme tak trochu v pasti, protože jsme chtěli vakcínu pediacel, kterou jsme očkovali i prvního, ovšem ta v tuto dobu není k sehnánía ještě nějakou dobu nebude. Nevíte o nějaké jiné podobné alternativě, která není takový driják jako hexa? tu určitě nedám.

máš mylné info. vakcína pediacel bude na našem trhu dostupná v první polovině roku 2016. To znamená, že i při nejhorším scénáři, kdy naočkuješ až v červenci, bude malému cca 11 měsíců. Což je bych řekla tak akorát. Moje dcera má první dávku taky v 11 m. ted nás čeká booster a dostane ho taky až z té nové várky. takže se po jiné vakcíně fakt pídit nemusíš. :mavam:
PS: kdybys chtěla mít jistotu, tak napiš ohledně obnovy dodávek pediacelu přímo do sanofi pasteur. odpovídají do druhého dne.

• Citovat
  • Upravit
brko
19.10.15 18:39
@Majkelka píše:
Když trochu problém je v tom, že jak jsem to dnes oznámila dr., tak ta mi sdělila, že pediacel bude až kdo ví kdy, takže si máme vybrat něco jiného. Že pokud si vyberem vakcínu, která je hrazená státem, pak bychom měli očkovat nejpozději za měsíc, tedy ve 4měsících, protože prý když je to později, tak jim pojišťovny pak dělají problémy a mohli by jí to srazit z platu, či co.

a co je podle ní tobě do toho, že jim to srazí z platu? co tě mají co zajímat vazby mezi pojištovnou a lékařem? 8o :cert: ve 4 měsících očkovat není odložení. nevím, jak moc jsi opatrná, jak moc očko/neočko „žereš“ :kytka: :kytka:,ale já bych doktorku vubec neposlechla a počkala na ten pediacel. Paní doktorka pěkně kecá, ví moc dobře, že pediacel bude max 7/2016 (když to pujde hodně špatně, jinak je odhad jaro2016),sanofi pasteur rozesílal lékařum maily.

• Citovat
  • Upravit
11439
19.10.15 18:42
@Majkelka píše:
Když trochu problém je v tom, že jak jsem to dnes oznámila dr., tak ta mi sdělila, že pediacel bude až kdo ví kdy, takže si máme vybrat něco jiného. Že pokud si vyberem vakcínu, která je hrazená státem, pak bychom měli očkovat nejpozději za měsíc, tedy ve 4měsících, protože prý když je to později, tak jim pojišťovny pak dělají problémy a mohli by jí to srazit z platu, či co.

To vůbec není pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.10.15 18:45
@Fjodorka píše:
To vůbec není pravda :)

vid, to je mazec, co někteří doktoři vypustí do světa.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1398
19.10.15 18:47

Právě že se očkování bojím, proto jsem u prvního zjišťovala všechno možný a nakonec se u prvního rozhodla to odložit až na 9 měsíců a to ještě Pediacelem. Proto mě to dnes trochu vykolejilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
19.10.15 18:50
@Majkelka píše:

kvuli takovym recem jsem pediatru vymenila… kdyby mi davala nejaky inteligentni argumenty proc mi nedoporucuje odkladat ockovani, tak se s ni klidne bavim, ale timto jsem k ni totalne ztratila duveru…
s druhym ditetem jsme meli problemy, nova pediatra ockovani odkladala sama a rozhodne neresila, co na to rekne pojistovna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
19.10.15 18:53

@Majkelka trošu vydíráníčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.10.15 19:10
@Majkelka píše:

pěkná kravina. Já jsem nakonec tedy dala Hexu (pediacel měl výpadek - tedy očekávalo se to), ale jako i tak jsme čekali a dr neměla žádný problém. Kluk chytnul první v 5,5 m :think: kdyby nemusel ve 2 letech do školky, odkládám do haleluja ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
19.10.15 19:21
@brko píše:
vid, to je mazec, co někteří doktoři vypustí do světa.. :mavam:

Já už se nedivím skoro ničemu. :roll:

Jsem velmi ráda za naši pediatru. Pediacel, odloženě (10., 12. a 18. měsíc), ve zkráceném schématu a řekla jen „tak jo“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek