Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu ohledně očkování Priorixem. Dcera má 26 měsíců, očkování jsem odkládala až po 2. roce. Teď přemýšlím, kdy ji nechat naočkovat. Nespěchala bych na to, ale příští rok půjde do školky a Dr. tvrdí, že musí mít obě dávky. Někde v diskuzi jsem zahlédla, že příští rok se mění legislativa a 2. dávka se bude dávat až v 6 letech. To by bylo ideální, ale je to 100%? Mám dotazy:
1. Když nechám naočkovat ještě teď na podzim, můžu dát další dávku až v těch 6 letech nebo na rozočkované děti už se to nebude vztahovat?
2. Když nechám naočkovat na jaře 2016, bude další dávka v těch 6 letech a do školky mi ji normálně vezmou?
3. Nebo se to bude brát podle ročníku a jako ročník 2013 už měla být naočkovaná a tím pádem budeme spadat do starého schématu?
Děkuju, kdo poradíte.
Bude ji stacit jedna davka. Kdyz ji nechas dat prvni davku pred zapisem do skolky, dokrorka ti vystavi potvrzeni, ze je dcera radne ockovana. Ve skolce to beztak kontroluji jen u zapisu, pak uz se nikdo na ockovani nepta.
Syn nastupoval do statni skolky loni a v dobe zapisu mel taky jen tu jednu davku.
Taky jsem jeste mladsimu nedala Priorix, uz jsem chtela pres leto, ale je porad nemocny
toto by se nam hodilo… do skolky se uz taky chysta (pristi rok) tak bych pak nemusela pocitat, ze musi dostat prvni davku max. v prosinci, aby mohl mit druhou davku pred nastupem do skolky… nejsem zastance „neockovani“ ale priorix je mi hodne nesympaticky.
tak snad to projde.. ![]()
Já nechala dceru očkovat letos v březnu 1. dávkou a v září normálně nastoupila do školky. V přihlášce měla napsáno, že je očkovaná. Nikdo se nepídil jak.
@Mandarinka01 mlá měla v květnu 3 roky a ted jsem mluvila s dětskou a že konečně uznali že stačí jen 1 dávka ![]()
Holky, díky za odpovědi. Právě každý mi říká trochu něco jiného, já na netu četla, že 1. dávka chrání dostatečně, ale zase někdo, že školka chce obě dávky. A bohužel na tu naši školku nemám úplně nejlepší ohlasy, takže bych se nedivila, kdyby dělali nějaký problémy
Ale asi to fakt nechám až na jaro, už teď nám začala rýma, tak to nebudu nějak honit. A nevíte některá, jestli je to definitivní, že 2. dávka bude až v těch 6 nebo 7 letech? To by bylo super, přijde mi to mnohem rozumnější.
SOS, prosím, jak to teda aktuálně je? Na vakcíny. net je pořád přeočkování do 6-10 měsíců. Dcerka (2,5 let) má jít na druhou dávku a tak trochu jsem doufala, že to počká až do školy.
Děkuji
@Aries6 my budeme odkládat druhou dávku, dr říkala, že stačí podepsat že odkládáme. Měl být očkovaný v 9/2015.
@Aries6 Od teď bys měla mít čas do semi let, pokud se nepletu. V pátek jdem k dr, tak se zeptám.
@Aries6
No na vakciny.net je puvodni legislativa, protoze co ja vim, tak ta změna jeste neprobehla. Resp. Co jsem diskutovala v jinych diskuzich, tak tam to zensky hlidaji a jeste to neni schvalene.
Řešila sem před vánoci a Mudr říkala, že do 7 let má být naočkovaná druhá dávka..