Priorix 2016 - změna legislativy

817
8.10.15 14:15

Priorix 2016 - změna legislativy

Ahoj holky, prosím o radu ohledně očkování Priorixem. Dcera má 26 měsíců, očkování jsem odkládala až po 2. roce. Teď přemýšlím, kdy ji nechat naočkovat. Nespěchala bych na to, ale příští rok půjde do školky a Dr. tvrdí, že musí mít obě dávky. Někde v diskuzi jsem zahlédla, že příští rok se mění legislativa a 2. dávka se bude dávat až v 6 letech. To by bylo ideální, ale je to 100%? Mám dotazy:
1. Když nechám naočkovat ještě teď na podzim, můžu dát další dávku až v těch 6 letech nebo na rozočkované děti už se to nebude vztahovat?
2. Když nechám naočkovat na jaře 2016, bude další dávka v těch 6 letech a do školky mi ji normálně vezmou?
3. Nebo se to bude brát podle ročníku a jako ročník 2013 už měla být naočkovaná a tím pádem budeme spadat do starého schématu?
Děkuju, kdo poradíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
8.10.15 14:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.10.15 14:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
8.10.15 14:26

Bude ji stacit jedna davka. Kdyz ji nechas dat prvni davku pred zapisem do skolky, dokrorka ti vystavi potvrzeni, ze je dcera radne ockovana. Ve skolce to beztak kontroluji jen u zapisu, pak uz se nikdo na ockovani nepta.
Syn nastupoval do statni skolky loni a v dobe zapisu mel taky jen tu jednu davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
8.10.15 14:35

Taky jsem jeste mladsimu nedala Priorix, uz jsem chtela pres leto, ale je porad nemocny :,( toto by se nam hodilo… do skolky se uz taky chysta (pristi rok) tak bych pak nemusela pocitat, ze musi dostat prvni davku max. v prosinci, aby mohl mit druhou davku pred nastupem do skolky… nejsem zastance „neockovani“ ale priorix je mi hodne nesympaticky. :roll: tak snad to projde.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
8.10.15 14:39

Já nechala dceru očkovat letos v březnu 1. dávkou a v září normálně nastoupila do školky. V přihlášce měla napsáno, že je očkovaná. Nikdo se nepídil jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59494
8.10.15 15:35

@Mandarinka01 mlá měla v květnu 3 roky a ted jsem mluvila s dětskou a že konečně uznali že stačí jen 1 dávka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
8.10.15 21:42

Holky, díky za odpovědi. Právě každý mi říká trochu něco jiného, já na netu četla, že 1. dávka chrání dostatečně, ale zase někdo, že školka chce obě dávky. A bohužel na tu naši školku nemám úplně nejlepší ohlasy, takže bych se nedivila, kdyby dělali nějaký problémy :( Ale asi to fakt nechám až na jaro, už teď nám začala rýma, tak to nebudu nějak honit. A nevíte některá, jestli je to definitivní, že 2. dávka bude až v těch 6 nebo 7 letech? To by bylo super, přijde mi to mnohem rozumnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25373
20.1.16 21:03

SOS, prosím, jak to teda aktuálně je? Na vakcíny. net je pořád přeočkování do 6-10 měsíců. Dcerka (2,5 let) má jít na druhou dávku a tak trochu jsem doufala, že to počká až do školy.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.16 21:12

@Aries6 my budeme odkládat druhou dávku, dr říkala, že stačí podepsat že odkládáme. Měl být očkovaný v 9/2015.

• Citovat
  • Upravit
20777
20.1.16 21:13

@Aries6 Od teď bys měla mít čas do semi let, pokud se nepletu. V pátek jdem k dr, tak se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.16 21:13

Jo a do školky že prej stačí první dávka

• Citovat
  • Upravit
68687
20.1.16 21:19

@Aries6
No na vakciny.net je puvodni legislativa, protoze co ja vim, tak ta změna jeste neprobehla. Resp. Co jsem diskutovala v jinych diskuzich, tak tam to zensky hlidaji a jeste to neni schvalene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
20.1.16 21:25

Nová vyhláška ještě není schválena.

• Citovat
  • Upravit
214
20.1.16 21:27

Řešila sem před vánoci a Mudr říkala, že do 7 let má být naočkovaná druhá dávka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek