Boostrix v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
152
3.10.15 10:41

Boostrix v těhotenství

Zdravím Vás.
Zajímalo by mne, zda by se našel někdo s vlastní zkušeností nebo zkušeností svého okolí s očkováním vakcínou Boostrix v těhotenství. V některých zemích a dokonce už i v některých českých porodnicích je nabízeno po porodu a ač je očkování během těhotenství obecně tabu, ze dvou odborných míst mi bylo doporučeno ve 3. trimestru jakožto relativně (asi jako každé očkování) nerizikové a efektivní pro matku i prenatální dítě. Jedná se mi především o ochranu (dítěte) proti černému kašli. Bohužel informací k tomuto v českých vodách moc není :think:
Díky všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
3.10.15 11:50

Fuj. Já osobně mám k očkování hodně negativní vztah, takže za mě očkovat těhotnou je zvěrstvo.

Já bych se hodně bála nežádoucích účinků a toho že v případě že nastanou po očkování komplikace dítěti hodně uškodím, než to že ho velmi hypoteticky ochráním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
3.10.15 12:23

Ne, ne podstoupila bych ani za zlatého prase. Ty se můžeš nechat očkovat po porodu a dite bude na cerny kašel očkovane přece v rámci hexavakciny, ne?
A vy máte v okolí někoho, kdo prodělal či aktuálně prodělává cerny kašel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
3.10.15 12:31

Pokud se chce člověk „bránit“, měl by očkování řešit před otěhotněním. Zkuste požádat toho, kdo říká, že je to relativně bezpečné, aby vám dal písemně, že vy i malé budete v pořádku. NIKDO vám to nedá.
Nehledě na to, že již pár měsíců /ne-li let/ se hovoří o tom, že vakcína proti Č:K: selhává. Nemá takovou účinnost a proto je také dost nakažených právě mezi očkovanými. Ale to také nikdo neřekne a spoustu dalších věcí nikdo neřekne…
I kdyby mě mučili, tak se očkovat nenechám a jako těhotné by mi to navrhli pouze jednou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
29.7.19 12:08

Ahoj chtela bych obnovit diskuzi. Dneska jsem byla na ockovani trojvakcinou Boostrix (jsem 33+5 tt) a zajimaly by me zkusenosti ostatnich maminek co to podstoupily taky:) Mely jste na to nejake reakce? Mam v planu se 3 dny valet a ledovat misto vpichu. Normalne ockovani snasim bez problemu, ale v tehotenstvi v lete je to poprve. Byly jste treba vic unavene nebo mely teplotu? Diky za zkusenosti!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5298
29.7.19 12:51

Vážně se tohle děje? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
29.7.19 12:58

@Popokatepetla já si myslim, že to bude spíš nějaká provokace…už tady byl podezřelý klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
29.7.19 13:02

@Pavlička proc provokace? Co je spatneho chtit zkusenost ostatnich co na tom taky byly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
29.7.19 13:03

@Merykara protože ohledně ockovani se tu vzdycky semele neskutečný boj, a to zejména, když se dá očkovat těhotná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
29.7.19 13:08

@Pavlička aha, tak snad se tady nic nesemele a budou reagovat ty, kterym je dotaz smerovan:) Urcite tu je spoustu jinych temat, kde se muzou vyjadrit ty, ktere by do toho treba nesly:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.7.19 13:10

A muze mi nekdo rict, co to je za očkovací látku? At nemusim listovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
29.7.19 13:12

@Tiffany1 proti černému kašli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.7.19 13:17

@Pavlička Aha… no a jaký je problem, ze se necha pichat v těhotenství? Vubec tehle problematice nerozumim :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
29.7.19 13:21

@Tiffany1 problem s tim neni zadny, ja jsem jen chtela vedet jestli tu nejsou i ostatni (budouci) maminky a jak to treba snasely..vis co normalni rady a typy. Tim, ze mi po ockovani normalne nikdy nic neni tak jsem to neresila a vpich treba ted leduju poprve. O antivax diskuzi nestojim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.7.19 13:23

@Merykara Pardon, ja jsem pro každou vakcínu, jen me zajímalo, proc by mela byt v těhotenství vic škodlivá nez normálně. Bohuzel, neporadím, v těhotenství jsem ockovana nebyla a mimo nej, jsem nikdy žádnou reakci nemela :think:. Jenom strasne strach, ze to do zadku bude bolet :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek