Malem jsem nechala ockovat :(

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1025
24.9.15 16:41

Malem jsem nechala ockovat :(

Ahoj holky. Ani vlastne nevim, proc zakladam diskusi, ale potrebuju to nekomu rict. Muj 14-ti mesicni syn mel v roce salmonelu, tudiz jsem nedala ockovat (velice rada). Pak dovolena doktorky, pak klidna voda a pote uz doktorka volala, ze se mam dostavit na doockovani Hexy a Prevenaru. (Nejsem priznivec ale ani odpurce ockovani, ale po kazdem ocku se klepu strachy uz tyden pred) V den terminu(vcera) jsem prisla, doktorka uz to mela nachystane, nacez ja odvetila, ze jsem byla nemocna, a ze bych to rada odlozola. Po dlouhe konverzaci o tom, ze se hodim do Tunisu, kde byla na dovolene, protoze pry Tunisane radi smlouvaji o cenach, jsem malem uverila tomu, ze jsem prehana a malem jsem to dovolila. Vzdyt kluk vypada zdrave, nic se stat nemuze. Nakonec jsem se ale zasekla a rekla razne, ze jej ockovat necham nejdriv za 2 tydny, az se uvidi, zda maly ode mne chripku chytil, ci nikoliv. Prisli jsme domu, cely den O. K. Hrali jsme si, maly byl zcela v poradku. Vecer pred koupeli jsem mu namerila 37,2 C. Maleho jsem bez koupele ulozila ke spanku. Kolem 4. ranni me probudil hystericky plac. Vytahla jsem maleho variciho, zpoceneho. Teplota 39,2 C. V klidu jsem ho uklidnila, dala Nurofen, maly usl. Ja ale spat nemohla. Rikala jsem si, co se mohlo stat, kdybych uverila tomu, ze to prehanom a naockovat nechala. Stahuje se mi z toho zaludek, serou se mi slzy do oci. Rano vzal pritel syna k doktorce a povypravel ji sotuaci. Jeji odpoved znela: Jeste, ze jsem ho nenaockovala…Porad na to myslim. :( Ti, co me tu znaji, vedi co tim chci rict. Na jednu stranu chapu, ze to doktorka nemohla vedet. Na tu druhou mam ale vztek z toho, jak me premlouvaly. Pritel mi dnes podekoval za to, jaka jsem, ze byt prehnana je k necemu dobre. Ze si ani nechce predstavit co se mohlo stat. Jsem z toho mimo. Mam po nalade :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
24.9.15 16:44

To v životě řešíš všechno takhle zpětně?
Buď ráda, že jsi neočkovala, ale už bych nad tím nepřemýšlela. Je to vždycky jen a jen tvoje rozhodnutí. :nevim:
Ted se soustřeď, aby bylo prckovi líp a na tohle prostě zapomeň. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
24.9.15 16:45

Ta tohle bys měla, teď si vezmi další KDYBY a začni se tím ničit. A pak pokračuj dalším a dalším a pak se z toho zbázníš a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
24.9.15 16:45

To je strašný, ale když nejsi příznivec očkování, proč očkuješ Prevenerem? Je to docela zápřah pro dítě, navíc Prevenar ani neni povinný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.9.15 16:46

At zije antivax lobby s jejim vyvolavanim strachu :roll: neprehanis trochu?
A kdybys naockovala, tak co? Dite by chytlo autismus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.9.15 16:47

Dobře žes dala na rozum a mateřskou intuici. Jen se pochval a jdi dál. Nemá smysl se v tom tak koupat. Doktorka to uznala, muž tě pochválil, dítěti jsi ušetřila komplikace navíc. Lépe to dopadnout nemohlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
24.9.15 16:49

@misa.859 V te dobe jsem si jeste myslela, ze pro nej delam to nejlepsi. @Baba No chripka a na to Hexa s Prevenarem. Neni nic lepsiho vid? @Karleon Jde mi o to, jakym zpusobem na me tlacily. Nacez se pak ukazalo, ze materska intuice je nejlepsi strazny andel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
24.9.15 16:51

@Litta :srdce: A vis, ze z tehle strany jsem si to nevzala. To zni velice moudre. Dekuji moc. Uklidnilo me to trochu. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.9.15 16:52

@Baba Tak ty jsi taky přes čáru… Arogance by ti šla :zed:
@sebaanez Nikdy nedám dopustit na svou intuici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26231
24.9.15 16:53
@Baba píše:
At zije antivax lobby s jejim vyvolavanim strachu :roll: neprehanis trochu?
A kdybys naockovala, tak co? Dite by chytlo autismus?

kdyby nechala očkovat, byly by to jasné následky očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
24.9.15 16:57

@Baba jenže očkování spustit autismus opravdu může, četla jsem jednu studii, kdy autistickým dětem matky dopřály všechna možná očkování Prevenar, hexa atd. Měli v krvi víc hliníku než zdravé děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
24.9.15 17:03

Nechci aby z tohohle vznikla diskuse na tema Ockovani- pro a proti. Jde mi jen o to, ze jsem spatna z toho, jak dokazi doktori tlacit na matky. A ze jsem rada, ze jsem se nedala, protoze vim, co by se mohlo/nemuselo stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.9.15 17:06
@misa.859 píše:
@Baba jenže očkování spustit autismus opravdu může, četla jsem jednu studii, kdy autistickým dětem matky dopřály všechna možná očkování Prevenar, hexa atd. Měli v krvi víc hliníku než zdravé děti

A existuji desitky studii, ktere souvislost vyvraci. Ockovani nezpusobuje autismus.
A tahle diskuze je vysledek protiockovaci iracionalni kampane.
Jestli bych se neceho bala, tak jedine toho, ze vakcina byla zbytecna, protoze se budou blbe tvorit protilatky.
Fakt super. Jako by oduvodnenych duvodu kr strachu nebylo dost, budem si pridelavat dalsi nesmyslne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.9.15 17:07
@sebaanez píše:
Nechci aby z tohohle vznikla diskuse na tema Ockovani- pro a proti. Jde mi jen o to, ze jsem spatna z toho, jak dokazi doktori tlacit na matky. A ze jsem rada, ze jsem se nedala, protoze vim, co by se mohlo/nemuselo stat.

Bez ironie. A co ze by se mu teda mohlo stat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.9.15 17:08
@misa.859 píše:
@Baba jenže očkování spustit autismus opravdu může, četla jsem jednu studii, kdy autistickým dětem matky dopřály všechna možná očkování Prevenar, hexa atd. Měli v krvi víc hliníku než zdravé děti

Nevěřím, to už by kolem toho bylo větší halo. Spíš si to vymyslel nějaký podivný web.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek