Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sebaanez píše:
Nechci aby z tohohle vznikla diskuse na tema Ockovani- pro a proti. Jde mi jen o to, ze jsem spatna z toho, jak dokazi doktori tlacit na matky. A ze jsem rada, ze jsem se nedala, protoze vim, co by se mohlo/nemuselo stat.
Myslim, ze proste prehanis. Premyslis nad vsim tak do detailu, nebo te to tak bere proto, ze jsi vydesena k smrti uz z faktu, ze ockovani je novodoby strasak lidstva?
@neumisa píše:
kdyby nechala očkovat, byly by to jasné následky očkování.
Asi tak
Ty jo, chápu tvoje pocity… já jsem hodně pro očkování, ale prostě ty co nejsou tak všude píšou jaké by to mohlo mít negativní účinky atd atd a prostě mi to zůstane v hlavě a taky bych se z toho třepala, že by se něco mohlo stát a že ještěže jsem ho nedala očkovat. Dobře, že jsi dala na svůj instinkt. Na druhou stranu hodně dětí má takovou reakci po očkování a třeba to vůbec není z očkování, třeba jen zrovna propukla nemoc pro kterou předtím neměl příznaky.
Otřep se z toho a jdi dál. Ale jednou mě málem přejelo auto kdybych se zrovna nezastavila když mi zabrněl mobil, to jsem se cítila podobně…
@Baba Jsi normalni? Zadny doktor nenaockuje dite s rymou. Natoz pak tak maly organismus napadeny virem chripky. Proc asi? Aby vakcina spravne fungovala?
Pokud se o tohle nezajimas/ vis o tom kulovy, tak si svoje sarkasmy nechej pro matky, jenz by sve deti napadene virem chripky ockovat beze strachu nechaly.
Muj strach nevychazi z clanku, kolik hliniku ma v sobe ta a ta vakcina a co dokazaly a nedokazaly studie. Jsem tealista, potrevuji hmotne dukazy. A tech mam vic nez dost. O pouze nefunkci vakciny bez vypravet matkam, jejichz deri lezi po ockovani, z jakehokoliv duvodu. Zrovna moje teta ma holcicku lezaka, a to jen proto, ze nechala naockovat MMR ve trech letech v te dobe zcera zdrave(chodila, myslela, mluvila jako 3leta)holcicce. Holka mela jen rymu. Od te doby lezi. Protoze doktorka naockovala i presto a matka verila, ze doktori vi vse nejlepe.
@sebaanez
Ockovat pri ryme se samozrejme muze. Jestli to je nebo neni dobre, o tom se handrkovat nebudu. Lezak po MMR? Proc?
@mroe Kdo tady mluvi o strasaku ockovani? Jasne, ze se vseho bojim. Vsechno planuji do detailu tak, aby to pro meho syna bylo nejlepsi. A sorry o tom, ze jsem se nechala informovat o tom, ze pichat do 7-tydennich deti 13 pneumokoku a 7 nemoci neni uplne to prave orechove pro imunitu. Sorry, ze se bojim toho, ze by zrovna muj syn mohl mit zdravotni nasledky z toho, ze jsem byla laxni. Jak rikam, Ty si klidne ockovat dite 7mi nemocemi a 13 pneomokoky nech, kdyz ma chripku, kdyz ti tech viru prijde malo pro tak maly organismus. Ale nesud me kvuli tomu, ze ja jsem jina. Coz se mi ted vyplatilo. ![]()
@sebaanez píše:
@Baba Jen tak asiProtoze to tak Buh chtel
takze napises, ze dite po MMR je ochrnuty lezak, ale vlastne o tom nic nevis. No a kvuli podobnym prispevkum se siri neockovaci hysterie.
@sebaanez píše:
@mroe Kdo tady mluvi o strasaku ockovani? Jasne, ze se vseho bojim. Vsechno planuji do detailu tak, aby to pro meho syna bylo nejlepsi. A sorry o tom, ze jsem se nechala informovat o tom, ze pichat do 7-tydennich deti 13 pneumokoku a 7 nemoci neni uplne to prave orechove pro imunitu. Sorry, ze se bojim toho, ze by zrovna muj syn mohl mit zdravotni nasledky z toho, ze jsem byla laxni. Jak rikam, Ty si klidne ockovat dite 7mi nemocemi a 13 pneomokoky nech, kdyz ma chripku, kdyz ti tech viru prijde malo pro tak maly organismus. Ale nesud me kvuli tomu, ze ja jsem jina. Coz se mi ted vyplatilo.
Ockovani imunitu nesnizuje.
@Baba Vim o tom dost natolik, abych vedela, ze dite nakazene chripkou, byť pouze potencionalne, ockovat nenecham. Pokud chces vedet proc, najdi si to na netu. Opravdu me nebavis.
Z ceho presne ses sesypana? Nejak nechapu, proc ses tak vykolejena. Proboha, to zijem v 15.stoleti, kde se umiralo na chripku?
@Baba Tak posilnuje?
Ty se mi snad zdas. Proc ma vetsina deti po ockovani zvysenou teplotu? Protoze se jim chce, ze? Vubec jim to nesnizuje imunitu ![]()