Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky, v srpnu letíme do Turecka a jelikož jsem ještě s dítětem neletěla a před tím mě to nezajímalo, tak nevím, co si můžu a nemůžu vzít sebou na palubu. mám na mysli nějakou dětskou stravu, pití (malá pije výhradně čistou vodu z lahve od Jupíku) a budu asi potřebovat i ingredience na zadělání sunaru. tak nevím, jaké množství a jak to má být zabalené? nebo nevíte, kde na internetu bych to našla? nemám noc času to složitě hledat. díky za každou radu
jediné co mě napadá tak než složitě dělat v letadle sunar, tak koupit ty hotová mlíčka, já je taky kupuji když někam jedeme, kupuji od hami a videla jsem je i od sunaru
Jani,letěla jsem loni i letos (malému budou na podzim 2r.) a měla jsem do letadla pro něj jak pití v dětské lahvičce-loni tak letos přímo Jupíka+ ve dvou kelímkách od Aventu nadávkovaný Sunar,ten jsem strčila do ig.pytlíku na zip.V letadle ti letuška dá teplou vodu na rozdělání.......letos po mě chtěli z jupíku upít a pak jsem prošla bezproblémů.....zkusím ti sem dát informace přímo z letiště.....
Pokud letíš z Fisherem,dá se u nich objednat dětské menu…myslím,že to stojí kolem 150,–kč.....
My byli s malým v Turecku letos. Já z toho byla na mrtvici, že mi vezmou sklinku s příkrmem, flašku s vodou (pije čistou vodu z 2dcl petky s vrškem z Jupíku), co když jim odpsypaný Nutrilon do krabičky přijde jako Antrax… Takže jsem na letišti rozšroubovávala petku, abych si víčko schovala, petku vyhodila, za přepážkou po kontrole koupila jinou… ![]()
Nikdo nic nechtěl vidět, nic neříkal, cestou zpátky jsem to absolutně neřešila. Prý by tě maximálně nechali ochutnat, abys dokázala, že to není „jedovatý/nebezpečný“… ![]()
Já jsem na letišti několik let pracovala…na dětské pití se pravidla nevztahují, stačí, když jim řekneš, že to máš pro dítě, maximálně Tě nechají „ochutnat“, tzn., že se před sekuriťákama napiješ. Dej si akorát pozor na vlastní kosmetiku a gely v příručním zavazadle, tzn.v tom co si budeš brát na palubu - voňavka, make-up apod., musí být v igelitovém sáčku na „zip“ a jednotlivá balení nesmí být větší než 100 ml. Tzn., že pokud si v kabelce zapomeneš krém na opalování 200 ml, seberou Ti ho, ikdyž bude v sáčku.
Z vlastní zkušenosti vím, že někteří security pracovníci práci flákají a nevšimnou si.
Pokud letíte z Prahy, tak Turecko se lítá z terminálu 1, kde je kontrola až v gatu, tzn., že pasovkou můžeš projít s čímkoliv. Pokud budete něco kupovat v Duty free shopu (třeba alkohol a cigarety se vyplatí, protože s palubní vstupenkou na let do Turecka, tedy mimo EU budete mít levnější ceny) dejte bacha, aby vám třeba flašku becherovky zabalili taky do sáčku s účtem - pozor, nesmíte to rozbalit, dokud neprojdete kontrolou v gatu. Na věci koupené a hlavně zabalené na letišti se 100 ml pravidla nevztahují.
Tak snad jsem pomohla ![]()
Leteli jsme letos,nechteli po nas nikde nic, jak v Praze tak na Mallorce, pokazde jsem mela 2lahvicky s pitim, pripraveny Nutrilon, svoje leky, dalsi dobroty pro syna do letadla a vse proslo,ani jsme nic neochutnavali.Myslim, ze hodne zalezi na lidech, tak jako vsude a pri vsem,meli jsme stesti. V Praze bylo velmi sympaticke, ze rodiny s detma a s kocarkama prochazeji jinymi rentgeny nez ostatni cestujici, takze to slo docela rychle, ale leteli jsme z Terminalu 2, nevim jak to funguje na 1.
V Praze nechteli ani ochutnat. Sunar beru uz ten hotovej v krabicce, ale ten chteli treba v edinburghu nalejt do flasticky a ochutnat. Praha to ma trochu blby, ze ma kontroly az tesne pred nastupem, takze co koupis na letisti, to musis mit nenacaty v pytliku, ale s detskejma vecme neni problem. Pri nejhorsim ti to vezmou, myslim vodu, ale to spis ne, budou chtit max. ochtnat, jenom to snad muzou bejt max 2 dcl.
Přesně jak píše barigue
..taky jsem dělala na letišti..a je to tak.Věci pro mimi projdou-jen třeba ochutnáš před kontrolou..Není to omezené množstvím..jen bacha na tu svojí kosmetiku…
holky moc děkuji. letíme z Leipzigu, ale doufám, že to bude v principu stejné. mám obavy hlavně proto, že nikdo z nás neumí německy, tak abychom tam případné nedorozumění nemuseli nejak složitě vysvětlovat. ale snad to bude v poho
Teď jsem si uvědomila, že my do toho Turecka letěli z Vídně. Takže to, že to tam nikdo neřešil, byly zážitky od tama, ne z ČR. ![]()
Dobrý téma taky jsem to potřebovala zjistit takže můžu malímu vzít normálně Bebu a nikdo mě neobviní že chci letadlo vyhodit do vzduchu.
Dost mě to nervovalo a přiznám se že jsem uvažovala že nepoletíme nikam Dík všem
tak my letěli s dcerkou když jí bylo 5. měsíců a byla na UM … bez problémů, měla jsem v avent lahvičkách převařenou vodu a v nutrilon v dávkovači + jedno neotevřené balení pro jistotu
. sebou ohřívač lahví. musela jsem ochutnávat vodu, toť vše. To samé když jí byl rok a půl - ochutnávala jsem jupíka
. letos se chystáme i s prckem z vídně, předpokládám že to bude stejné - jen místo ohřívače už mám termosku, takže budu ochutnávat asi z ní
.
Ahoj holky, prosím o radu.
Letím do Belgie a je pro mě opravdu nutnost vzít si s sebou vlastní vlasovou kosmetiku. Jedu tam pracovně, mám vážné problémy s vlasy, nechce se mi to tady ani na letišti pitvat, ale prostě si s sebou musím vzít šampon, tužidlo a lak na vlasy. Budu mít jen příruční zavazadlo. Co fén? Nejsem si jistá, jestli na hotelu určitě bude…Prosím o radu. Omezte rýpání, pro mě to opravdu není zbytečnost.