Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
Holky jdu za vámi s prosbičkou
Dcera jde do prváku na SŠ s intrem a my nevíme co všechno s sebou. Neposlali žádný dopis a od nás tam nikdo nebyl. Proto chci vědět vaše rady co se rozhodně s sebou hodí případně na co nezapomenout apod. ![]()
To samé co na výlet - všechno
pokud bude jezdit domů každý týden, tak to první týden s nějakým nedostatkem prostě vydrží a zjistí, co skutečně potřebuje. nedělala bych z toho kovbojku. já jela poprvé na koleje s krosnou s oblečením a hygienou a nechybělo mi nic ![]()
Všechno!
Věci na sebe, hygienické potřeby, logicky osobní věci, mobil, noťas… věci do školy samozřejmostí.. No a co bude chybět si doveze po prvním týdnu z domu;)
@friedlova007 Klasika - taštička s komplet osobní hygienou, přezůvky, jedny tenisky ve stylu „co kdyby…“, oblečení na týden/na dva týdny, nějaké kapesné (co tak vím od známých, tak minimum - kromě peněz na jízdné - jsou dvě stovky), nějaký osobní denní diář typu „sešitek“ (nemusí být)… Zapomněl jsem na něco?
Jo a ještě za našich mladých let frčely dvě nezbytnosti - „mrtvý pták a placatý maso“… ![]()
@friedlova007
Určitě tam teď nebude dýl jak týden (na víkend se jezdí domů), takže co zapomene, to příští týden doveze ev. koupí.
Oblečení pro každé počasí, deštník (dnes velmi aktuální)
otázkou je nějaké společenské oblečení (je dobré ho brát - v jejím případě sukně + halenka - teď možná pro potřeby nějakého slavnostního zahájení, potom divadla) - druhá věc - můžou tam nechávat věci nebo si vše musí brát domů na víkend?
toaletní potřeby a kosmetika - doporučuji ruličku toaletního papíru, časem zjistí, jak to tam s ním je (no, kdyby bylo nejhůř dá se koupit, že)
rozdvojka, příp. prodlužovačka - super věc, hlavně, když je jedna zásuvka na osobu
Věci se časem vychytají, důležité je, aby první týden přežila. I ve škole bude seznamovací, učebnice nedostanou, kupují si je - takže buď má účet a kartu a vybere si z bankovamu, když bude třeba nebo hotovost (víc se hodí, můžou něco ještě platit ve škole, ale určitě pochopí, když řekne, že zaplatí po neděli).
A nejede na tábor, ale do civilizace - dá se vše dokoupit.
@Black Cat píše:
Deku na postel…
tu jsme měli erární.
Ale hrníčk mi chyběl. ![]()
@zvidavajanca píše:
@friedlova007A nejede na tábor, ale do civilizace - dá se vše dokoupit.
![]()
![]()
![]()
Holky a co povlečení…vím že je to všude asi jinak ale většinou si ho prý může vyměnit za vlastní s potiskem z domu…? =)
My jsme prave erarni deku nemeli. Takze na valende jsem mela deku, na to jsme si kazdy vecer dali prosteradlo a periny. Rano se to sbalilo a dalo dovnitr postele.
Povleceni jsme meli erarni… a prijde mi teda krajne neprakticke si krome haldy spinavyho obleceni vozit domu jesta megatasku s povlecenim… Me by se za dalsi zavazadlo do autobusu urcite priplacet nechtelo, jak se poznam…
My jsme si mohli cokoli na pokoji nechávát přes víkend, občas však intr ubytovával sportovce a to jsme si museli vše drahé buď odvézt domů, nebo zamknout na vychovatelnu. Když jsme o něco na pokoji přišli, nikoho to nezajímalo.
Jeste me napada sklenicka na kartacek na zuby a sklenicka na piti napoju.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.