Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahooooj ![]()
Tak mě napadlo s maminkami, klidně co už dětičky ve školce mají..
Nám to začne v pondělí.. poprvé do školky.. mám snad větší nervy a různé očekávání než malá.
Máme školku teda cca 500m od domova, ale já do práce budu jezdit na druhý konec města, ale busem v pohodě, do Alberta/pokladní.
ale někam se upíchnout musím. Zaučená jsem, dělala jsem brigádně pokladní v Bille, čekám jen na nástup. ![]()
Chtěla bych probrat tolik věcí a ani nevím, kde začít ![]()
Nakoupeno do školky máme spoustu, legínky, trička, ušitý sáček na věci, bačkorky, hrníček, atd.
Jsem z toho dost hotová ![]()
Tak to tak nějak celé promýšlím, jak to bude časově, ve školce bude cca do 14-15h, podle toho jak se jí bude líbit, babička s dědou budou vyzvedávat, bydlí vedle školky cca 50m, jsme tu pěkně vedle sebe
![]()
Partner má odpolední celý týden, jen jednou měsíčně týden má ranní, to jí bude vyzvedávat. Já nevím, jak směny budu mít já, prý 30-40h týdně, a ranní mám od 7.30h, ptž je tam víc maminek co vodí děti do školek. Vedoucí je prima ženská ![]()
Tak bych ráda znala názor ženských pracujících a dítko ve školce. ![]()
Náš malý jde taky poprvé do školky. Je mi ho bobka tak trošku líto, ve smyslu že končí jedna etapa v jeho životě a další začíná, prostě už mu začínají povinnosti
Jinak beru školku ve všech směrech jako přínos.
Jsem moc ráda, že to vyšlo tak, že malý začíná se školkou v září a já nastupuji zpět do práce k 1. říjnu. Tak doufám, že si tam za ten měsíc jakžtakž zvykne a stihneme si aspoň trochu zavést nějaký řád, protože od října to bude honička.
Ráno budu do školky vodit já a protože budu dojíždět do práce docela daleko (cesta autobusem + vzdálenost od zastávky k pracovišti mi zaberou hodinu), tak malý by tam měl být už kolem půl 7 a vyzvedávat bude manžel tak 15.45 Takže tam bobek bude celý den…Já budu doma před šestou…
Nooo, bude to náročné…ale my to zvládneme, budeme muset ![]()
Mě jde malá poprvé do školky a malý jde do první třídy
je mi hrozně uzko, a mám strach z nové etapy.Do práce chodím pouze na ranní směnu, takže ve tři si je oba vyzvednu a pak domů, ukoly a pohrát si s malou.Ach jo strašně to uteklo, a vůbec se na toto nové období nětěším. Brečím už tak týden vždycky večer jak mi usnou. Manžel nechápe, okolí také ne, ale já mám z toho fakt depky. Už at je aspon listopad, at se zajedem na ten systém a pak už to snad půjde.
Otak já tedy do práce nejdu, ale taky nás čeká poprvé školka, a mám z toho docela hrůzu, nakoupeno nemám ještě nic
bude tedy chodit jen na dopoledne, školku máme 150 metrů, ale moje obavy to nijak nezmenšuje. ![]()
Tééééda, to máš každý den takhle pracovní dobu? To je velký záhul..ale tak předpokládám, že lepší plat než pokladní
![]()
Uvidíme no, jak to bude..
Syn jde taky po prvni do skolky.Sice uz pres rok chodi do jesli, ale stejne mam obavy.Novy kolektiv, nikdo znamej…A bude tam taky od otviracky do zaviracky, nemame, kdo by ho vyzvedl driv.No snad to zvladneme.
@-Sára píše:
Mě jde malá poprvé do školky a malý jde do první třídy![]()
je mi hrozně uzko, a mám strach z nové etapy.Do práce chodím pouze na ranní směnu, takže ve tři si je oba vyzvednu a pak domů, ukoly a pohrát si s malou.Ach jo strašně to uteklo, a vůbec se na toto nové období nětěším. Brečím už tak týden vždycky večer jak mi usnou. Manžel nechápe, okolí také ne, ale já mám z toho fakt depky. Už at je aspon listopad, at se zajedem na ten systém a pak už to snad půjde.
To mě to přijde taky takové divné..koukám na ní a vždy si říkám, „co tam bude sama dělat, trpaslíček můj“..ale zase si vzpomenu, mě to ve školce docela bavilo..budou mít besídky, a zábavu ![]()
U nas je to take poprve. Syn bude chodit jen na dopoledne, skolka je 1,5km v nasem meste, nakoupeno neco mam (dle dostupnych informaci), ale hruzou se budim pravidlne uz vic jak tyden a nemohu pak zabrat od 3-4 od rana ![]()
Kluk taky půjde od září do školky. Uvidím jestli už v pondělí nepůjdu do práce. Pokud jo, tak tam bude muset být tak od 6:45 do 16:45. Jinak to u nás s vyzvedáváním nejde.
A školku máme 2 minuty chůze od bytu. Zatím se tam těší. Nakoupeno už mám snad vše. Jenom se nemůžu dokopat k popsání věcí
Já povedu poprvé pětiletého a tříletého, ještě jsem doma s 22měsíčním, takže výprava to bude ráno šílená, do školky mhd, takže 10min chůze do kopce na bus, 5min busem, naštěstí je školka kousek od zastávky, ale stejně, už teď mě z toho bolí břicho ![]()
@-Sára píše:
Mě jde malá poprvé do školky a malý jde do první třídy![]()
U nas jesle. Ted je to cca 14dni co chodi. Mala je bombardak, ale ja jsem mekota. Navic to psychicky nezvladam v praci a dnes jsem dala vypoved. Co bude dal nevim. ![]()
Holky budte vklidu, uvidíte, že se pak s váma maloši budou doma nudit, já měla taky nervy, ale já musela dát malýho už ve dvou letech, to byl pro mě prostě masakr, tříleták už mi příjde jako brnkačka
nebojte se bude dobře ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.