Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera taky nastupuje do školky
jen na dopoledne, říká, že se těší, já se taky těším. Školka má super reference, na koňském táboře jsme se potkali s klukem, který tam chodil a jeho tatínek taky pěl chválu, tak snad to bude dobré
informační schůzku máme až 1.9. odpoledne, takže chystám oblečení a jinak nic nevím
A i když se těším, nervy z toho mám taky v kýblu ![]()
Tak ja musim rict, ze HURAAAA, za tyden skolka…
Moje detatko se uz doma hrozne nudi, vloni ve skolce taky, ale jak jsou prazdniny (a ja pracuji), tak se hrozne nudi…
takze HURAAAAAAAAAAAa, skolka ![]()
@Zirafka11 píše:
No joooo, popsat cedulky…to nemáme…taky musím.
tak u nas ve skolce to vylozene nevyzaduji, ale jsou radi, kdyz jsou veci podepsane, protoze deti si nepamatuji, co je jejich a pak jsou z toho jenom divnosti
Takze my podepisujeme vsechno
A vyplatilo se, maly si nepamatoval, jake ma pyzamo a kdyz mel oboje podepsane (jak kalhoty, tak tricko), tak hned bylo jasne ![]()
@-Sára přesně takhle to budu mít příští rok.. Syn poprvé do školy, dcera poprvé do školky a já po sedmi letech (to je zas jak poprvé) do práce a do nového zaměstnání ještě ke všemu. Už teď se na to netěším..to bude masakr. Manžel dělá cca do 18ti hod, takže bude vše na mně..
To nam zase neřekli ohledně peněz nic
Jen kolik budeme platit, ale asi až toho prvního nám dají č. účtu ![]()
Syn jde také poprvé do školky. Na jednu stranu se těším, doma se už nudí a vymýšlí kolikrát blbosti. Na druhou se bojím, jak to bude zvládat. Moc nemluví, takže mám hlavně obavy z komunikace. A také z nemocí.
Ale uvidíme, co nám ten nový školní rok přinese. Já jsem doma s 15 měsíční, takže syn bude chodit podle toho, jak se mu bude líbit.
Já musím říct, že děti se doma nenudí, spíš se mi tu bude nudit batole, které je zvyklé na dva parťáky ![]()
Zvažuju, že bych někomu dlouhodobě hlídala dítě, jen nevím, jak bych to dělala ráno, kdybych měla děti odvézt a zároveň by mi sem někdo vezl dítě.
Taky rikam HURA, skolka ![]()
I kdyz me mrzi, ze uz dcera neni moje malinke miminko, ale slecna - kolikrat snad chytrejsi nez ja!
Nicmene uz pracuji na plny uvazek, mala je doma s babickou a silene se nudi - chybi ji proste vyziti a program.
@Barca12345 píše:
Taky rikam HURA, skolka
I kdyz me mrzi, ze uz dcera neni moje malinke miminko, ale slecna - kolikrat snad chytrejsi nez ja!
Nicmene uz pracuji na plny uvazek, mala je doma s babickou a silene se nudi - chybi ji proste vyziti a program.
Při mé práci byla dcerka taky s „babíkou a dědou“, jak říká, ale samozřejmě - babičce 65, dědovi 67 let, oni s ní v pohodě, ale malá taky někdy nuda, děda s ní leze i nahoru na skluzavku
![]()
Jsou to jakoby moje babi a děda - její prarodiče. ![]()
Jsem mladá mamča ![]()
Ale taky se v rámci možností těším. Bude mít zábavu, vyžití, nějaké nové zážitky, doma mi to pak bude vyprávět ![]()
@Zirafka11 píše:
Při mé práci byla dcerka taky s „babíkou a dědou“, jak říká, ale samozřejmě - babičce 65, dědovi 67 let, oni s ní v pohodě, ale malá taky někdy nuda, děda s ní leze i nahoru na skluzavku![]()
Jsou to jakoby moje babi a děda - její prarodiče.
Jsem mladá mamča
Mam to uplne presne, babi ma 68 let - mala ji vycerpava spise psychicky
Fyzicky je na tom dobre.
Jenze mala porad zvatla, do vseho se montuje a babca uz i oceni svuj klid
Skolka nam myslim ulevi vsem!
nejhorší je první den. To umřeš (ty matko) sama v sobě steskem a hrůzou, jak to tvé nejmilovanější dítko zvládá a do týdne pochopíš jen výhody a samá pozitiva.
Školka je super věc, nevím teda, kde jsi přišla na to, že vyzvedávat ve 14 nebo 15- vyzvedává se bud´ po o, nebo po spa, jinak to nejde, ale každopádně- tvoje ratolest brzo ocení změnu, kolektiv, pančleky, uvidíš, jak se ti vývojově posune a v podstatě všichni budete spokojeni.
Nenervuj, nestresuj, čekají vás jen a jen lepší zítřky- pro dítě ![]()
@pelikan21 píše:
Tak ja musim rict, ze HURAAAA, za tyden skolka…Moje detatko se uz doma hrozne nudi, vloni ve skolce taky, ale jak jsou prazdniny (a ja pracuji), tak se hrozne nudi…
takze HURAAAAAAAAAAAa, skolka
jj, taky si říkám huráááááááá školka, konečně.
my už tedy jdeme 3 rok, ale to zas bude rozkoukávání po 2 měsících.
Naštěstí si loni našel kamaráda, tak snad jim to kamarádství vydrželo, i když se 2 měsíce neviděli…
Ještě mi chybí bačkůrky a bunda.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.