Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kathystar nas synek vcera take usinal dlouho, urcite dlouho po 23.hodine a nekolikrat se za noc zbudil a knoural… Sikovna holka to ale je, ta vase malicka ![]()
U nás opět naprostá pohoda
Kluk odmítl jít i ráno doma na záchod, že půjde na malý až ve školce
Hned se hnal ke svému botníčku, jak starý mazák
Tentokrát v 7:30 bylo ve školce už 5 dětí. Kluk byl první, u ktrého jsem do sešítku psala, že jde po obědě.
@Fima to samé u nás.. Malá úplně v pohodě, jen je vždycky vyvalená proč ty děti pláčou.. A jak to chceš vysvětlit že.. Když řeknu že se jim stýská proto pláčou tak řekne že se jí taky stýská a bude plakat taky
Sice jsem po 3 letech poprvý posnídala v klidu, ale jako bych nebyla.. Myslím na ni furt
![]()
U nás dnes při předání učitelce opět řev, ale čekala jsem to, Anežka mi i řekla, že je smutná, když odejdu. Takže jí nevadí školka, tam se jí líbí (když včera ani nechtěla domů), ale nějakou dobu asi bude trvat, než zpracuje tu emoci loučení. Nicméně doufám, že když včera byla v pohodě, že dneska bude taky, tak už se ani moc nenervuju…
@AniNevim jak u vás? ![]()
@lucenka provokaterko! Ne, ja vam to moc preji a doufam, ze i u nas se to brzo zlomi. Vas je starsi, tak treba vymena te „nudy“ mu dela dobre.
@Fima @sissi79 u nas take smutne rano. V posteli s kakaem dobry, po dopiti „Mami, vevnitr ne“ (ze jako nezustane ve skolce), pri oblekani tatinkem mirne pofnuceni, ze zustane doma. Cestou k autu na me, ze chce by t doma. V aute jsem na nej furt mluvila a on byl uplne klidny. Pred skolkou jsme pozorovali na potoce velke hejno kachen, libilo se mu, rikala jsem, ze je to kachni skolka. Najednou rekl „zima“, tak jsem rekla, ze pobezime do skolky, tam je teplo, na to: „Dovnitr ne“. No, plakat zacal uz pri prezouvani.
Dnes se mi zadarilo neprevlikat, tak to bylo rychlejsi, ale ve tride uz brecelo 6 deti a vsechny dalsi, co prichazely, jedna holcicka i 4× utekla na chodbu. Tak kdyz se mi konecne povedlo chytit okamzik jedne volne ruky ucitelky a predat ho, padila jsem ke dverim, ani neotocila, rychle navasela veci do skrinky a v tom jsem slysela, ze vybehl take, ale unik mu byl zatarasen prostorove vyraznymi postavami rodicu vedoucich dalsi brecici dite ![]()
@sissi79 a presne nektere deti nechapajic koukaly na ty brecici…
@AniNevim já malou navlíknu už doma do co nejvíc věcí do školky, triko které jí nechám, vysleču jí jen mikinku a kalhoty a dám školkovní tepláčky a papučky a mizím ať jí to zbytečně neprodlužuju bo je vyhukaná, vevniř se zabaví u hraček
ale prej má kamarádku Nikolku, no žádná tam taková není
![]()
@AniNevim no já čekám, kdy se to zlomí a začně chodit s brekem. Zatím školku bere jako super hru. Ale včera odpoledne bylo vidět, že je trochu přepadlý z toho, že to takhle bude každý den. Jo akluka vodím rovnou v tom, v čem bude ve školce. Abych se vevnitř zbytečně nezdržovala.
Dneska tam třeba byl tatínek s holčičkou a za dobu než se kluk přezul, zaplul do třídy a rozloučil se se mnou, tak jí zvládnul převlíknout tričko a chystali se na kalhoty a i ponožky. Vedle seděl znuděný sourozenec, kterého pak vedl do školy.
Tak ono když se tam brečí houfně, tak je to asi o to těžší…u nás je Anežka jediné řvoucí dítě, takže se asi rychle zklidní i díky tomu, že vidí, jak ostatní děti jsou spokojené a hrajou si.
@Fima píše:
Já se teda přiznám, že jak jsem to včera ustála a nebrečela, tak dneska jsem to už ořvala. Ze školky jsme šli s mladším pro rohlíky, došli jsme domů, kluk šel spát a na mě to padlo. Furt mám před očima, jak se na mě otočil a koukal těma smutnýma očima. Ach jo, zase jsem nepoužitelná, jsem zvědavá, kdy to vstřebám.
@Fima
už 2 hodiny se přemlouvám do úklidu, ale ty myšlenky na to nejsou.. dokonce jsem si musela pustit po letech rádio aby tu nebylo ticho ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.