Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@momi33 píše:
jj, taky si říkám huráááááááá školka, konečně.
my už tedy jdeme 3 rok, ale to zas bude rozkoukávání po 2 měsících.
Naštěstí si loni našel kamaráda, tak snad jim to kamarádství vydrželo, i když se 2 měsíce neviděli…
Ještě mi chybí bačkůrky a bunda.
tak u nas je ten problem, ze si nasel kamarada v cervenci, kdy byli vsichni dohromady (bylo malo deti) a kamarad je z jine tridy (normalne), takze uvidime, jak tohle chlapci rozchodi ![]()
Ale nastesti nam uz chybi jenom gumaky, takze ty koupim ted ve stredu a je to vsechno…
![]()
Ahaaaaa, no tak uvidíme, zda po o nebo až po chrupání ![]()
Nevíte, jak to mají ve školce s čůráním? Mají tam takový malinký záchůdky, hned jsme ho zkusili, když jsme byli na tý informační schůzce, ale mám docela strach z toho, když na tolik dětí ve třídě tam bude jedna paní učitelka, nebo vlastně dvě, tak jako malá si řekne, že chce čůrat a drží si pulínu a maže na záchod, ale hodněkrát se jí i ptám. To oni asi nebudou..
@pelikan21 píše:
tak u nas je ten problem, ze si nasel kamarada v cervenci, kdy byli vsichni dohromady (bylo malo deti) a kamarad je z jine tridy (normalne), takze uvidime, jak tohle chlapci rozchodiAle nastesti nam uz chybi jenom gumaky, takze ty koupim ted ve stredu a je to vsechno…
![]()
![]()
já doufám, že jejich vztahu dvouměsíční odloučení neuškodilo ![]()
kamarád chodil do školky celé prázdniny, bohužel cestoval po třídách, jak kde bylo místo, a náš byl doma s námi a s prarodiči…
@Zirafka11 ve školkách většinou děti chodí na záchod hromadně „na povel“, před procházkou, před spaním a tak… ![]()
@Susanna píše:
Syn jde také poprvé do školky. Na jednu stranu se těším, doma se už nudí a vymýšlí kolikrát blbosti. Na druhou se bojím, jak to bude zvládat. Moc nemluví, takže mám hlavně obavy z komunikace. A také z nemocí.
Ale uvidíme, co nám ten nový školní rok přinese. Já jsem doma s 15 měsíční, takže syn bude chodit podle toho, jak se mu bude líbit.
muj maly taky moc nemluvil a to bys koukala, jak se ve skolce rozmluvil…
Az toho nekdy lituji (v dobrem, samozrejme, ale jde mi otazkami a novymi vecmi vyvrtat diru do hlavy
).
A nemoce byl problem velky, hlavne ze zacatku, ale rika se, ze ten prvni rok se musi „protrpet“ a dalsi dva uz jsou v pohode… ![]()
@Barca12345 píše:
Taky rikam HURA, skolka
I kdyz me mrzi, ze uz dcera neni moje malinke miminko, ale slecna - kolikrat snad chytrejsi nez ja!
Nicmene uz pracuji na plny uvazek, mala je doma s babickou a silene se nudi - chybi ji proste vyziti a program.
jj, u nas je to to same… ja pracuji, maly s babickou a se segrou, sice si vyhraji, ale prece jenom mu chybi stejne stare deti a kolektiv a pani ucitelky a proste kamosi ze skolky ![]()
@Zirafka11 píše:
Ale taky se v rámci možností těším. Bude mít zábavu, vyžití, nějaké nové zážitky, doma mi to pak bude vyprávět
to si pis… az Te z toho bude prechazet sluch
![]()
@Etcetera78 píše:
@Zirafka11 ve školkách většinou děti chodí na záchod hromadně „na povel“, před procházkou, před spaním a tak…
Ahááá, to mě nenapadlo..to je „vychytaný“ ![]()
@Zirafka11 píše:
Ahaaaaa, no tak uvidíme, zda po o nebo až po chrupáníNevíte, jak to mají ve školce s čůráním? Mají tam takový malinký záchůdky, hned jsme ho zkusili, když jsme byli na tý informační schůzce, ale mám docela strach z toho, když na tolik dětí ve třídě tam bude jedna paní učitelka, nebo vlastně dvě, tak jako malá si řekne, že chce čůrat a drží si pulínu a maže na záchod, ale hodněkrát se jí i ptám. To oni asi nebudou..
ja jsem mela taky strach, ale uplne v pohode stihaji. Jedine problemy, co jsme meli, tak bylo spinkani, tam se obcas pripocural, hlavne kdyz se vzbudil, protoze obcas nedobehl, ale jinak pohoda
U nas pomahaji i uklizecky s detmi (kdyz je potreba na zachod apod.) ![]()
@momi33 píše:
já doufám, že jejich vztahu dvouměsíční odloučení neuškodilo
kamarád chodil do školky celé prázdniny, bohužel cestoval po třídách, jak kde bylo místo, a náš byl doma s námi a s prarodiči…
tak to ja taky doufam, ze nejak kluci preziji, ze nebudou chodit do jedne tridy, ale jestli ne, tak to budeme muset nejak resit…
![]()
@Etcetera78 píše:
@Zirafka11 ve školkách většinou děti chodí na záchod hromadně „na povel“, před procházkou, před spaním a tak…
to u nas taky, ale kdyz potrebuji treba kadit, tak se povola uklizecka nebo spravkyne a ta pomuze (jsou tam stale, uz asi 30 let, takze pohoda).
A musim rict, ze maly je zboznuje, obcas jim pry pomaha uklizet, kdyz uklizeji ve tride a oni tam jsou (treba deti neco vyliji nebo tak)…
![]()
My byli v pátek na dodatečném zápisu. Jestli dceru konečně vezmou, tak to bude zajímavé. Vše bleskově pořešit. Jinak už se pro jistotu nervuji teď.
@pelikan21 píše:
Tak ja musim rict, ze HURAAAA, za tyden skolka…Moje detatko se uz doma hrozne nudi, vloni ve skolce taky, ale jak jsou prazdniny (a ja pracuji), tak se hrozne nudi…
takze HURAAAAAAAAAAAa, skolka
Ještě předminulý týden mi bylo líto, že děťáka půjdou do školky - synátor už 3. rokem, dcérenka poprvé a já zpátky do práce. Ovšem ti dva
v poslední době tak prudí a řádí, že už se těším a stříhám metr ![]()
Jinak kluk nemluví skoro vůbec. Ale podle zvykačky na kterou chodil na jaře s tím problém nebude. Spíš mě mrzí, že přijdu o určitou volnost co se týče výletů, lyžování apod.
@Jahru píše:
Ještě předminulý týden mi bylo líto, že děťáka půjdou do školky - synátor už 3. rokem, dcérenka poprvé a já zpátky do práce. Ovšem ti dva![]()
v poslední době tak prudí a řádí, že už se těším a stříhám metr
jj, moje deti jsou neskutecne hodne, ale uz mi z nich trha nervy, protoze spolu vymysleji takove veci, ze mi z toho prechazi zrak i sluch…
![]()
Ale nastesti uz „jenom“ tyden
![]()
@Zirafka11 píše:
Ahaaaaa, no tak uvidíme, zda po o nebo až po chrupáníNevíte, jak to mají ve školce s čůráním? Mají tam takový malinký záchůdky, hned jsme ho zkusili, když jsme byli na tý informační schůzce, ale mám docela strach z toho, když na tolik dětí ve třídě tam bude jedna paní učitelka, nebo vlastně dvě, tak jako malá si řekne, že chce čůrat a drží si pulínu a maže na záchod, ale hodněkrát se jí i ptám. To oni asi nebudou..
nepbudou se ptát individuálně, ale chodí se furt hromadně - před svačinou, před oběděm, před procházkou, po procházce, před spanim, po spaní, před druhou svačinou,… Moc času mezitim na vytvoření moči nezbývá ![]()
@berry4 píše:![]()
![]()
nejhorší je první den. To umřeš (ty matko) sama v sobě steskem a hrůzou, jak to tvé nejmilovanější dítko zvládá a do týdne pochopíš jen výhody a samá pozitiva.
Školka je super věc, nevím teda, kde jsi přišla na to, že vyzvedávat ve 14 nebo 15- vyzvedává se bud´ po o, nebo po spa, jinak to nejde, ale každopádně- tvoje ratolest brzo ocení změnu, kolektiv, pančleky, uvidíš, jak se ti vývojově posune a v podstatě všichni budete spokojeni.
Nenervuj, nestresuj, čekají vás jen a jen lepší zítřky- pro dítě
to si musim nekam vyvesit a nekolkrat denne cist ![]()
@pelikan21 píše:
jj, moje deti jsou neskutecne hodne, ale uz mi z nich trha nervy, protoze spolu vymysleji takove veci, ze mi z toho prechazi zrak i sluch…![]()
![]()
Ale nastesti uz „jenom“ tyden
![]()
![]()
Já se nejvíc těším na to, že zavřu dveře kanclu a budu sama, v tichu a klidu a budu JEN pracovat ![]()
Ale je mi jasný, že po týdnu budu s láskou a slzou v oku vzpomínat na krásnou pětiletou dovolenou ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.