Za týden do školky.. uf..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20385
24.8.14 18:48
@momi33 píše:
jj, taky si říkám huráááááááá školka, konečně.
my už tedy jdeme 3 rok, ale to zas bude rozkoukávání po 2 měsících.
Naštěstí si loni našel kamaráda, tak snad jim to kamarádství vydrželo, i když se 2 měsíce neviděli…
Ještě mi chybí bačkůrky a bunda.

tak u nas je ten problem, ze si nasel kamarada v cervenci, kdy byli vsichni dohromady (bylo malo deti) a kamarad je z jine tridy (normalne), takze uvidime, jak tohle chlapci rozchodi :)

Ale nastesti nam uz chybi jenom gumaky, takze ty koupim ted ve stredu a je to vsechno… :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
24.8.14 18:50

Ahaaaaa, no tak uvidíme, zda po o nebo až po chrupání :)

Nevíte, jak to mají ve školce s čůráním? Mají tam takový malinký záchůdky, hned jsme ho zkusili, když jsme byli na tý informační schůzce, ale mám docela strach z toho, když na tolik dětí ve třídě tam bude jedna paní učitelka, nebo vlastně dvě, tak jako malá si řekne, že chce čůrat a drží si pulínu a maže na záchod, ale hodněkrát se jí i ptám. To oni asi nebudou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.8.14 18:51
@pelikan21 píše:
tak u nas je ten problem, ze si nasel kamarada v cervenci, kdy byli vsichni dohromady (bylo malo deti) a kamarad je z jine tridy (normalne), takze uvidime, jak tohle chlapci rozchodi :)Ale nastesti nam uz chybi jenom gumaky, takze ty koupim ted ve stredu a je to vsechno… :dance: :dance: :dance:

já doufám, že jejich vztahu dvouměsíční odloučení neuškodilo ;)
kamarád chodil do školky celé prázdniny, bohužel cestoval po třídách, jak kde bylo místo, a náš byl doma s námi a s prarodiči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
24.8.14 18:52

@Zirafka11 ve školkách většinou děti chodí na záchod hromadně „na povel“, před procházkou, před spaním a tak… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
24.8.14 18:53
@Susanna píše:
Syn jde také poprvé do školky. Na jednu stranu se těším, doma se už nudí a vymýšlí kolikrát blbosti. Na druhou se bojím, jak to bude zvládat. Moc nemluví, takže mám hlavně obavy z komunikace. A také z nemocí.
Ale uvidíme, co nám ten nový školní rok přinese. Já jsem doma s 15 měsíční, takže syn bude chodit podle toho, jak se mu bude líbit.

muj maly taky moc nemluvil a to bys koukala, jak se ve skolce rozmluvil… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Az toho nekdy lituji (v dobrem, samozrejme, ale jde mi otazkami a novymi vecmi vyvrtat diru do hlavy :D :D :D ).

A nemoce byl problem velky, hlavne ze zacatku, ale rika se, ze ten prvni rok se musi „protrpet“ a dalsi dva uz jsou v pohode… ;)

@Barca12345 píše:
Taky rikam HURA, skolka :-)
I kdyz me mrzi, ze uz dcera neni moje malinke miminko, ale slecna - kolikrat snad chytrejsi nez ja!
Nicmene uz pracuji na plny uvazek, mala je doma s babickou a silene se nudi - chybi ji proste vyziti a program.

jj, u nas je to to same… ja pracuji, maly s babickou a se segrou, sice si vyhraji, ale prece jenom mu chybi stejne stare deti a kolektiv a pani ucitelky a proste kamosi ze skolky ;)

@Zirafka11 píše:
Ale taky se v rámci možností těším. Bude mít zábavu, vyžití, nějaké nové zážitky, doma mi to pak bude vyprávět :)

to si pis… az Te z toho bude prechazet sluch :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
24.8.14 18:53
@Etcetera78 píše:
@Zirafka11 ve školkách většinou děti chodí na záchod hromadně „na povel“, před procházkou, před spaním a tak… :)

Ahááá, to mě nenapadlo..to je „vychytaný“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
24.8.14 18:55
@Zirafka11 píše:
Ahaaaaa, no tak uvidíme, zda po o nebo až po chrupání :)Nevíte, jak to mají ve školce s čůráním? Mají tam takový malinký záchůdky, hned jsme ho zkusili, když jsme byli na tý informační schůzce, ale mám docela strach z toho, když na tolik dětí ve třídě tam bude jedna paní učitelka, nebo vlastně dvě, tak jako malá si řekne, že chce čůrat a drží si pulínu a maže na záchod, ale hodněkrát se jí i ptám. To oni asi nebudou..

ja jsem mela taky strach, ale uplne v pohode stihaji. Jedine problemy, co jsme meli, tak bylo spinkani, tam se obcas pripocural, hlavne kdyz se vzbudil, protoze obcas nedobehl, ale jinak pohoda ;) U nas pomahaji i uklizecky s detmi (kdyz je potreba na zachod apod.) ;)

@momi33 píše:
já doufám, že jejich vztahu dvouměsíční odloučení neuškodilo ;)
kamarád chodil do školky celé prázdniny, bohužel cestoval po třídách, jak kde bylo místo, a náš byl doma s námi a s prarodiči…

tak to ja taky doufam, ze nejak kluci preziji, ze nebudou chodit do jedne tridy, ale jestli ne, tak to budeme muset nejak resit… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
24.8.14 18:56
@Etcetera78 píše:
@Zirafka11 ve školkách většinou děti chodí na záchod hromadně „na povel“, před procházkou, před spaním a tak… :)

to u nas taky, ale kdyz potrebuji treba kadit, tak se povola uklizecka nebo spravkyne a ta pomuze (jsou tam stale, uz asi 30 let, takze pohoda). ;) A musim rict, ze maly je zboznuje, obcas jim pry pomaha uklizet, kdyz uklizeji ve tride a oni tam jsou (treba deti neco vyliji nebo tak)… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
24.8.14 18:58

My byli v pátek na dodatečném zápisu. Jestli dceru konečně vezmou, tak to bude zajímavé. Vše bleskově pořešit. Jinak už se pro jistotu nervuji teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9820
24.8.14 19:29
@pelikan21 píše:
Tak ja musim rict, ze HURAAAA, za tyden skolka… ;) Moje detatko se uz doma hrozne nudi, vloni ve skolce taky, ale jak jsou prazdniny (a ja pracuji), tak se hrozne nudi… ;) takze HURAAAAAAAAAAAa, skolka ;)

Ještě předminulý týden mi bylo líto, že děťáka půjdou do školky - synátor už 3. rokem, dcérenka poprvé a já zpátky do práce. Ovšem ti dva :cert: :cert: v poslední době tak prudí a řádí, že už se těším a stříhám metr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.14 19:32

Jinak kluk nemluví skoro vůbec. Ale podle zvykačky na kterou chodil na jaře s tím problém nebude. Spíš mě mrzí, že přijdu o určitou volnost co se týče výletů, lyžování apod.

• Citovat
  • Upravit
20385
24.8.14 19:32
@Jahru píše:
Ještě předminulý týden mi bylo líto, že děťáka půjdou do školky - synátor už 3. rokem, dcérenka poprvé a já zpátky do práce. Ovšem ti dva :cert: :cert: v poslední době tak prudí a řádí, že už se těším a stříhám metr :mrgreen:

jj, moje deti jsou neskutecne hodne, ale uz mi z nich trha nervy, protoze spolu vymysleji takove veci, ze mi z toho prechazi zrak i sluch… :D :D :D

Ale nastesti uz „jenom“ tyden :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
24.8.14 19:48
@Zirafka11 píše:
Ahaaaaa, no tak uvidíme, zda po o nebo až po chrupání :)Nevíte, jak to mají ve školce s čůráním? Mají tam takový malinký záchůdky, hned jsme ho zkusili, když jsme byli na tý informační schůzce, ale mám docela strach z toho, když na tolik dětí ve třídě tam bude jedna paní učitelka, nebo vlastně dvě, tak jako malá si řekne, že chce čůrat a drží si pulínu a maže na záchod, ale hodněkrát se jí i ptám. To oni asi nebudou..

nepbudou se ptát individuálně, ale chodí se furt hromadně - před svačinou, před oběděm, před procházkou, po procházce, před spanim, po spaní, před druhou svačinou,… Moc času mezitim na vytvoření moči nezbývá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.8.14 19:56
@berry4 píše: :D :D :D nejhorší je první den. To umřeš (ty matko) sama v sobě steskem a hrůzou, jak to tvé nejmilovanější dítko zvládá a do týdne pochopíš jen výhody a samá pozitiva. :mrgreen: Školka je super věc, nevím teda, kde jsi přišla na to, že vyzvedávat ve 14 nebo 15- vyzvedává se bud´ po o, nebo po spa, jinak to nejde, ale každopádně- tvoje ratolest brzo ocení změnu, kolektiv, pančleky, uvidíš, jak se ti vývojově posune a v podstatě všichni budete spokojeni.
Nenervuj, nestresuj, čekají vás jen a jen lepší zítřky- pro dítě :kytka:

to si musim nekam vyvesit a nekolkrat denne cist :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9820
24.8.14 19:57
@pelikan21 píše:
jj, moje deti jsou neskutecne hodne, ale uz mi z nich trha nervy, protoze spolu vymysleji takove veci, ze mi z toho prechazi zrak i sluch… :D :D :DAle nastesti uz „jenom“ tyden :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já se nejvíc těším na to, že zavřu dveře kanclu a budu sama, v tichu a klidu a budu JEN pracovat 8)
Ale je mi jasný, že po týdnu budu s láskou a slzou v oku vzpomínat na krásnou pětiletou dovolenou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin