Co na silný PMS

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.7.23 21:37

Co na silný PMS

Dobry den, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti co pomáhá na PMS. Preferuji spíše přírodní doplňky stravy atd.
Od porodu vždy cca 14-7 dni před menstruaci vyloženě trpim. A to hlavně psychicky. Mám silene spliny, totální výkyvy nálad, jsem podrazdena… před otehotnenim jsem toto vůbec neznala. Nyni jsem 15 měsíců po porodu a je to opravdu des :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.7.23 21:42

Mně pomohlo chodit do sauny. Co jsem začala chodit pravidelně, úplně mi zmizely bolesti a MS na den přesně, předtím to bylo klidně + - 3 dny. Na psychiku úplně nevím, jak to pomohlo..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.23 22:12
@Anonymní píše:
Mně pomohlo chodit do sauny. Co jsem začala chodit pravidelně, úplně mi zmizely bolesti a MS na den přesně, předtím to bylo klidně + - 3 dny. Na psychiku úplně nevím, jak to pomohlo..

Já prave bolesti nemám, ale ta psychika, to je něco :think:

• Citovat
  • Upravit
710
27.7.23 22:21

Tradiční čínská medicína na to má bylinky - HAX 5.9, u nás to distribuuje např. Pragon. Osobní zkušenosti mám velmi pozitivní - 2× jsem byl svědkem prakticky úplného vymizení příznaků, ale bylo by lepší se zastavit alespoň na jednorázovou konzultaci s někým, kdo má vystudovanou fytoterapii, seznam praktikantů by měl být na tcm.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
27.7.23 23:26
@Anonymní píše:
Dobry den, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti co pomáhá na PMS. Preferuji spíše přírodní doplňky stravy atd.
Od porodu vždy cca 14-7 dni před menstruaci vyloženě trpim. A to hlavně psychicky. Mám silene spliny, totální výkyvy nálad, jsem podrazdena… před otehotnenim jsem toto vůbec neznala. Nyni jsem 15 měsíců po porodu a je to opravdu des :zed: :zed: :zed:

Kontrihelovy čaj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.23 08:37

Háčkuju se, bolesti nemám, vše ok… ale ta psychika :zed: nejsi v tom sama zakladatelko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 12:48

Ahoj, jdu se přidat, jestli někdo nemáte dobrou zkušenost. Já taky začala mít potíže s psychikou, úzkosti, depresivní stavy, ale je mi fakt mizerně, že nemůžu ani jíst. Začala jsem chodit i na terapii. Zkraje mě to ani nenapadlo, ta spojitost, ale teď vidím, že to zase začalo asi 5 dnů před ms. Taky mi to začalo až x měsíců po porodu. Dřív jsem byla možná maximálně lehce protivná. :roll: Přemýšlím teda, že zkusím drmek… pomohlo někomu něco? Je to k zblazneni. Mám kvůli tomu zkažené skoro celé léto. Co @Barevné klubíčko, zkoušíš něco?
 Petra

• Citovat
  • Upravit
15.8.23 15:11
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu se přidat, jestli někdo nemáte dobrou zkušenost. Já taky začala mít potíže s psychikou, úzkosti, depresivní stavy, ale je mi fakt mizerně, že nemůžu ani jíst. Začala jsem chodit i na terapii. Zkraje mě to ani nenapadlo, ta spojitost, ale teď vidím, že to zase začalo asi 5 dnů před ms. Taky mi to začalo až x měsíců po porodu. Dřív jsem byla možná maximálně lehce protivná. :roll: Přemýšlím teda, že zkusím drmek… pomohlo někomu něco? Je to k zblazneni. Mám kvůli tomu zkažené skoro celé léto. Co @Barevné klubíčko, zkoušíš něco?
Petra

Snažím se tak nějak dbát na zdraví, takže dostatek spánku, jíst zdravě, jóga, občas meditace… Procházky do přírody. A prostě celkově si „dovoluji“ v tom období se více rozmazlovat. Například pokud chci celou neděli proválet doma u romantických filmů, tak to udělám a dám průchod svým emocem. Ale chápu, že když máš dítě, tohle si dovolit nemůžeš… Pak jsem si všimla, že mě pomáhá zaměstnat hlavu nějakým „tvořením“… Sice se mi vuuuubec ze začátku nechce :lol: ale vrhnu se třeba na pečení nějakého složitého dezertu, začnu kreslit… A tak no. To většinou pomůže. Z užívání občas meduňkový čaj na uklidnění a dostatel hořčíku… Nic víc teď brát nechci. Snažíme se o dítě a zrovna teď se mi úplně rozhodil cyklus :roll: tak chci především od příští menstruace pít do ovulace kontryhelový čaj…

U tebe to vypadá ne těžkou formu pms… Je dobře, že chodíš na terapie. Držím palce, ať pomůžou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
15.8.23 15:38
@Anonymní píše:
Od porodu vždy cca 14-7 dni před menstruaci vyloženě trpim. A to hlavně psychicky. Mám silene spliny, totální výkyvy nálad, jsem podrazdena… před otehotnenim jsem toto vůbec neznala. Nyni jsem 15 měsíců po porodu a je to opravdu des :zed: :zed: :zed:

Ahoj, myslím, že bych ti mohla pomoci, napiš mi soukromou zprávu, když budeš chtít, já tobě nemůžu, jsi anonymní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí