Menopauza ve 40?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24.7.23 22:43

Menopauza ve 40?

Ahoj ženy, má tady někdo zkušenosti s menopauzou před 40. rokem?
Je možné aby to přišlo takto brzo? Mám hrozné návaly, dost se potím, menstruace je nepravidelná, přijdu si že přibírám a bolí mě klouby. Byla sem na cytologii tam je vše v pořádku. U obvodního mám vše také ok, štítná žláza to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7948
24.7.23 22:45
@Jsemprinceznavole píše:
Ahoj ženy, má tady někdo zkušenosti s menopauzou před 40. rokem?
Je možné aby to přišlo takto brzo? Mám hrozné návaly, dost se potím, menstruace je nepravidelná, přijdu si že přibírám a bolí mě klouby. Byla sem na cytologii tam je vše v pořádku. U obvodního mám vše také ok, štítná žláza to samé.

je to možné, je to potom předčasná menopauza. Asi by bylo fajn nechat si vyšetřit hormony. V tomto věku pokud nejsou kontraindikace, tak by bylo dobré v případě menopauzy užívat hormony. Kvůli riziku osteoporozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.23 22:46

@Lucka1111 mám špatné žíly takže sem ani antikoncepci nebrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.23 22:47

Ráda bych zkusila nějaký doplněk z lékarny než začnu řešit hormonální léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
24.7.23 22:49

@Jsemprinceznavole Nedaroval jsi v minulosti oocyty? To potom může být dříve menopauza.

• Citovat
  • Upravit
24.7.23 22:50

@Klopotkova NN kdepak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.23 23:15

To chce spise hormonalni profil, muzes si nechat odebrat fsh jako samoplatce, ja jsem to udelala a mela jsem ho astronomicke asi 3 roky pred prechodem, definitivne posledni menstruaci jsem dostala par dni po mych 44 narozeninach, pak uz nikdy. Brala jsem a stale beru menoflavon, ale nemela jsem tedy navaly.

• Citovat
  • Upravit
68888
24.7.23 23:41

Zašla bych na gynekologii, vylíčila své potíže, nechala si kontrolovat hormony.
Jinak ač to není příliš časté, možné to je. Menopauza je to oficiálně až po roce bez cyklu, ale potíže se mohou objevovat i roky předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
25.7.23 00:31

Ano, moje mamka začala mít před čtyřicítkou nepravidelnou menstruaci, chodila na vyvolávačky a těsně po čtyřicítce byla podle vyšetření už v menopauze. Cca od 41 nebo 42 let nemenstruuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.23 09:23

U lékaře jsem byla a ta mi řekla že si mám koupit jetel červený;) Do hormonů se mě ani Dr moc nechce kvůli vyšším hodnotám trombotestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
25.7.23 09:32
@Jsemprinceznavole píše:
Ráda bych zkusila nějaký doplněk z lékarny než začnu řešit hormonální léčbu.

Pomohly mi bylinkové čaje co jsou přímo na menopauzu, pít podle návodu. Značky jsem střídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.23 11:02

@ropucha 02 a pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68888
25.7.23 12:26

Ona jedna věc je zmenšit ty potíže typu návaly, druhá je riziko osteoporózy, na které bylinky moc nefungují. Proto se v nízkém věku doporučuje hormony brát, aby neměla ženská v padesáti kosti jak osmdesatnice. Ale zcela chápu, že s poruchám srážlivosti to nebude taková sranda. Zkusila bych to konzultovat na nějakém vyšším komplexnějším pracovišti. Popř. jít na denzitometrie, já měla už krátce po čtyřicítce nějaký předstupeň osteoporózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.23 12:30

@ugluk na to jsem se ptala a bylo mi řečeno že mám dodržovat zdraví životní styl.. Pohyb, dostatek vápníku atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.23 12:32

Prý je to dědičné, kdy měla menopauzu tvoje matka? Mně tohle řekla gynekoložka, když jsem řešila nějaké problémy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa