Cysta v prsu? Biopsie, bolest?

Anonymní
23.7.23 22:21

Cysta v prsu? Biopsie, bolest?

Ahoj holky,
Asi před měsícem sem si všimla toho, ze nám zvláštní bulku v prsu - občas me to prso bolelo v tom místě, například při běhu. Momentálně se to ale zhoršilo, jde nahmatat více, bolí více. Strašně se toho bojím, ze mi to budou nějak napichávat. Zítra s tím jdu teprve na gyndu.
Měl to někdo podobně? Muže to být jen cysta, třeba lecitelna antibiotiky?
Vysadila jsem antikoncepci a od té doby same problémy, možná i tohle je pravé kvůli tomu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.7.23 22:41

Myslím že tě vyšetří a pošlou na ultrazvuk popř mamograf.
Měla sem něco podobného a byla to nějaká žláza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
23.7.23 23:29

Měla jsem a mám doteď v prsu fibroadenom. Který reaguje na hormonální výkyvy - menstruace, nyní po porodu to bylo nejhorší. Šla jsem na sono, kde poznali, že se nejedná o nic horšího. Každý rok chodím akorát na kontroly. Kdybych chtěla může se to chirurgicky odstranit, zatím ale nechci. :)
Takže to určitě může souviset s tím vysazením. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
24.7.23 08:56
@KarolNedy píše:
Měla jsem a mám doteď v prsu fibroadenom. Který reaguje na hormonální výkyvy - menstruace, nyní po porodu to bylo nejhorší. Šla jsem na sono, kde poznali, že se nejedná o nic horšího. Každý rok chodím akorát na kontroly. Kdybych chtěla může se to chirurgicky odstranit, zatím ale nechci. :)
Takže to určitě může souviset s tím vysazením. :)

Ten mám taky, museli mi ale delat biopsii, aby přišli na to, co to je. Taky chodím na kontroly a měří, jestli roste. Zatím naštěstí ne, na operaci se mi nechce.

• Citovat
  • Upravit
2519
24.7.23 12:48

Nasla jsem si ted bulku v prsu, bolela v pulce meho cyklu. Byla jsem na sonu, hned me hnali na mamograf a v patek jdu na biopsii, protoze tam nejaky nalez je.
Urcite co nejdriv na gyndu pro zadanku a hned si co zarid co nejdrivejsi termin sona, fakt necekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
24.7.23 19:16

Jinak pozor na uzivatele mikes400 (pred tim tu byl jako mikes4 tusim). Uz jsem ho nahlasila, vypisuje SZ se zadosti o foto prsu apod.
@admin pls o zablokovani uzivatele, je to nejaky uchyl… jeho predchozi profil jsem take nahlasila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.23 19:34

Nebojte, já žádné foto nechci ani posílat nebudu.. :nevim:.
No byla jsem dneska na gynekologii a pan doktor me poslal na sono, akorát sono uz zavíralo, tudíž si asi zajdu někdy během srpna snad.
Jsem ze Zlína, ale studuju teď v Praze, kde nemám gynekologa, tak snad to tam nějak vymyslim.
Jsem z toho docela rozrusena, protože víceméně nebyvam nemocná ani nemam problémy s nicim

• Citovat
  • Upravit
2519
24.7.23 19:34
@Anonymní píše:
Nebojte, já žádné foto nechci ani posílat nebudu.. :nevim:.
No byla jsem dneska na gynekologii a pan doktor me poslal na sono, akorát sono uz zavíralo, tudíž si asi zajdu někdy během srpna snad.
Jsem ze Zlína, ale studuju teď v Praze, kde nemám gynekologa, tak snad to tam nějak vymyslim.
Jsem z toho docela rozrusena, protože víceméně nebyvam nemocná ani nemam problémy s nicim

Do srpna bych necekala… jestli mas zadanku, zavolej si na Mama centrum, ja chodim na Budejovickou. Daji ti drivejsi termin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
24.7.23 22:59

Ve Zlíně se sono provádí na EUC, kde momentálně chybí doktoři, takže je teď nadlidský výkon se tam dostat. Takže určitě jestli máš možnost, vyřeš to nějak v Praze. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.23 23:01

Určitě nečekej a jdi hned v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
26.7.23 08:50
@Jsemprinceznavole píše:
Určitě nečekej a jdi hned v Praze.

Presne! Zrovna nedavno jsem videla video slecny, ktera mela agresivni typ rakoviny a rekli ji, ze kdyby na biopsii prisla o dva tydny pozdeji, uz by to bylo v takovem stadiu, ze by to zaclo metastazovat..
Ja sama jedu ze Sumavy zitra vecer na otocku domu, protoze v patek rano jdu na biopsii a pak se sem budu na chalupu vracet.. Nebudu cekat az po dovolene, mohlo by byt pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.23 09:10

@Kacatko1986 nic to být nemusí, ale je třeba to hlídat. Zdraví máme jen jedno.. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.23 01:11

@Kacatko1986 drzim pesti, at je nalez negativni. Kdyz jsem videla tvuj nick, uplne mi hrkly slzy. Mam sestru, Katku r. 86. Leci se s adenofibromy a jeden takovy adenof. nebyl. Nastesti se to chytlo vcas a uz je 3 roky v remisi 🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻. mela agresivni typ nadoru, ale dobre reagujici na lecbu. Kazdopadne tech bezesnych noci, proctenych studii. Uz to nechci nikdy zazit.
Tfuj tfuj tfuj at je vse v poradku ❤️

Zakladatelko na nic necekej a res to, co nejdriv. Muj gynekolog mi jednou rekl “lepsi 3× zbytecne, nez jednou az uz je pozde”. Drzim pesti i tobe, at to nic neni a je to jen zdurela prsni tkan nb cysta ✊🏻 🙏🏻.

• Citovat
  • Upravit
2519
14.8.23 14:29

Tak biopsie byla negativni, ale teda to cekani bylo sileny. Navic doktorka rikala, ze spis pocita s horsim vysledkem, takze taky super :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.23 11:06

@Kacatko1986 můžu se zeptat na tu biopsii? Jdu příští čtvrtek a chci se zeptat jestli je po ní nějaké omezení, nebo spíš jestli budu moct si to odridit domu? 😅nebo jestli mám jet s někým? Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí