Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím že tě vyšetří a pošlou na ultrazvuk popř mamograf.
Měla sem něco podobného a byla to nějaká žláza.
Měla jsem a mám doteď v prsu fibroadenom. Který reaguje na hormonální výkyvy - menstruace, nyní po porodu to bylo nejhorší. Šla jsem na sono, kde poznali, že se nejedná o nic horšího. Každý rok chodím akorát na kontroly. Kdybych chtěla může se to chirurgicky odstranit, zatím ale nechci. ![]()
Takže to určitě může souviset s tím vysazením. ![]()
@KarolNedy píše:
Měla jsem a mám doteď v prsu fibroadenom. Který reaguje na hormonální výkyvy - menstruace, nyní po porodu to bylo nejhorší. Šla jsem na sono, kde poznali, že se nejedná o nic horšího. Každý rok chodím akorát na kontroly. Kdybych chtěla může se to chirurgicky odstranit, zatím ale nechci.
Takže to určitě může souviset s tím vysazením.
Ten mám taky, museli mi ale delat biopsii, aby přišli na to, co to je. Taky chodím na kontroly a měří, jestli roste. Zatím naštěstí ne, na operaci se mi nechce.
Nasla jsem si ted bulku v prsu, bolela v pulce meho cyklu. Byla jsem na sonu, hned me hnali na mamograf a v patek jdu na biopsii, protoze tam nejaky nalez je.
Urcite co nejdriv na gyndu pro zadanku a hned si co zarid co nejdrivejsi termin sona, fakt necekej.
Jinak pozor na uzivatele mikes400 (pred tim tu byl jako mikes4 tusim). Uz jsem ho nahlasila, vypisuje SZ se zadosti o foto prsu apod.
@admin pls o zablokovani uzivatele, je to nejaky uchyl… jeho predchozi profil jsem take nahlasila…
Nebojte, já žádné foto nechci ani posílat nebudu..
.
No byla jsem dneska na gynekologii a pan doktor me poslal na sono, akorát sono uz zavíralo, tudíž si asi zajdu někdy během srpna snad.
Jsem ze Zlína, ale studuju teď v Praze, kde nemám gynekologa, tak snad to tam nějak vymyslim.
Jsem z toho docela rozrusena, protože víceméně nebyvam nemocná ani nemam problémy s nicim
@Anonymní píše:
Nebojte, já žádné foto nechci ani posílat nebudu...
No byla jsem dneska na gynekologii a pan doktor me poslal na sono, akorát sono uz zavíralo, tudíž si asi zajdu někdy během srpna snad.
Jsem ze Zlína, ale studuju teď v Praze, kde nemám gynekologa, tak snad to tam nějak vymyslim.
Jsem z toho docela rozrusena, protože víceméně nebyvam nemocná ani nemam problémy s nicim
Do srpna bych necekala… jestli mas zadanku, zavolej si na Mama centrum, ja chodim na Budejovickou. Daji ti drivejsi termin.
Ve Zlíně se sono provádí na EUC, kde momentálně chybí doktoři, takže je teď nadlidský výkon se tam dostat. Takže určitě jestli máš možnost, vyřeš to nějak v Praze. ![]()
@Jsemprinceznavole píše:
Určitě nečekej a jdi hned v Praze.
Presne! Zrovna nedavno jsem videla video slecny, ktera mela agresivni typ rakoviny a rekli ji, ze kdyby na biopsii prisla o dva tydny pozdeji, uz by to bylo v takovem stadiu, ze by to zaclo metastazovat..
Ja sama jedu ze Sumavy zitra vecer na otocku domu, protoze v patek rano jdu na biopsii a pak se sem budu na chalupu vracet.. Nebudu cekat az po dovolene, mohlo by byt pozde.
@Kacatko1986 nic to být nemusí, ale je třeba to hlídat. Zdraví máme jen jedno.. Držím palce
@Kacatko1986 drzim pesti, at je nalez negativni. Kdyz jsem videla tvuj nick, uplne mi hrkly slzy. Mam sestru, Katku r. 86. Leci se s adenofibromy a jeden takovy adenof. nebyl. Nastesti se to chytlo vcas a uz je 3 roky v remisi 🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻. mela agresivni typ nadoru, ale dobre reagujici na lecbu. Kazdopadne tech bezesnych noci, proctenych studii. Uz to nechci nikdy zazit.
Tfuj tfuj tfuj at je vse v poradku ❤️
Zakladatelko na nic necekej a res to, co nejdriv. Muj gynekolog mi jednou rekl “lepsi 3× zbytecne, nez jednou az uz je pozde”. Drzim pesti i tobe, at to nic neni a je to jen zdurela prsni tkan nb cysta ✊🏻 🙏🏻.
Tak biopsie byla negativni, ale teda to cekani bylo sileny. Navic doktorka rikala, ze spis pocita s horsim vysledkem, takze taky super ![]()
@Kacatko1986 můžu se zeptat na tu biopsii? Jdu příští čtvrtek a chci se zeptat jestli je po ní nějaké omezení, nebo spíš jestli budu moct si to odridit domu? 😅nebo jestli mám jet s někým? Děkuji 😊
Ahoj holky,
Asi před měsícem sem si všimla toho, ze nám zvláštní bulku v prsu - občas me to prso bolelo v tom místě, například při běhu. Momentálně se to ale zhoršilo, jde nahmatat více, bolí více. Strašně se toho bojím, ze mi to budou nějak napichávat. Zítra s tím jdu teprve na gyndu.
Měl to někdo podobně? Muže to být jen cysta, třeba lecitelna antibiotiky?
Vysadila jsem antikoncepci a od té doby same problémy, možná i tohle je pravé kvůli tomu