Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtěla bych radu v pátek mě začala svádět pochva tak jsem si koupila Chilli 3,5 pH a umývala řapíkem bohužel to nepomáhá dnes mě to zase chytlo strašně a mám to dokrve už rozškrabané… Jelikož jsem v neděli měla dostat menstruaci chtěla jsem počkat po léčbě ale zase mám zpoždění tak bych to šla léčit dnes myslíte že mám čekat nebo použít tablety mám Clotrimazol a nebo mám koupit nějaký krém kdyby ta menstruace přišla…
@Narcis22 píše:
Ahoj chtěla bych radu v pátek mě začala svádět pochva tak jsem si koupila Chilli 3,5 pH a umývala řapíkem bohužel to nepomáhá dnes mě to zase chytlo strašně a mám to dokrve už rozškrabané… Jelikož jsem v neděli měla dostat menstruaci chtěla jsem počkat po léčbě ale zase mám zpoždění tak bych to šla léčit dnes myslíte že mám čekat nebo použít tablety mám Clotrimazol a nebo mám koupit nějaký krém kdyby ta menstruace přišla…
Rozhodně nečekej a začni to léčit. Pokud to nebude lepší, tak šup na gynekologii.
Můj gynekolog mi jednou poradil jogurt na tampon - bílý. Namočit a na dvě hodiny vložit. Kultury v jogurtu srovnají flóru pochvy. Léčba to určitě není ale jako první pomoc dobrý.
Podle nadpisu jsem se tesila na dalsi zajimavou diskuzi a ono je to nakonec svedeni misto svadeni ![]()
Z vlastní zkušenosti - sukni a doma choď bez kalhotek, ať to větrá. Na to svědění pomůže Zyrtec, je to sice proti alergii, ale i to svědění to potlačí. Nedrbat, mýt jen čistou vodou. Ten jogurt taky pomáhá, ale má to být něco jako Hollandia, ten přírodní. Asi to budou kvasinky nebo zapařenina, ono v tom vedru se udělá leccos. Nechala bych to přes víkend, a kdyby se to nelepšilo, tak příští týden na gyndu.
@Jana525 píše:
Podle nadpisu jsem se tesila na dalsi zajimavou diskuzi a ono je to nakonec svedeni misto svadeni
Presne, zvedave jsem ji otevirala ![]()
K tematu - zrejme mykoza - kvasinky, pouzij ten clotrimazol, a kup si i krem na potirani zevne. Pripadne se porad v lekarne.
@jamik1416 píše:
Ten nadpis se povedl![]()
Já to úplně přehlédla
ale mám velkou šanci že kdyby tam bylo správně svědění četla bych zrovna já svádění ![]()
Doporučila bych ti si v lékárně koupit koloidní stříbro 20-25 ppm. Je velmi antibakteriální na spoustu věcí a mám s ním dobré zkušenosti. Bylo mi doporučeno při léčení a ještě před těhotenstvím bych na něj nedala dopustit.
Dělala jsem si vaginální výplachy a pomohlo mi to i akutně v podstatě hned.
Mas tam zanet zřejmě lehčí. Bez DPH lékárny a řekni jim problém a oni ti dají něco na to. Jsou i univerzální tablety které zabírají jak na kvasinky tak na jiný druh… Zapomněla jsem název. V lékárně poradi. Pokud se to nebude lepšit bez na gynekologii udělají ti stěr a dostaneš přesně co potřebuješ.
Děkuji všem koupila jsem co jste mi radili a doufám že to bude jen a jen lepší ![]()