Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čau holky, byla jsem nedávno na gyndě a vše je prý v pořádku. Ale zajímá mě jedna věc. Již několik měsíců ne-li let pociťuji, že mi pracuje jen pravý vaječník. Mám docela silné ovulační bolesti a cítím je vždy jen na pravé straně.
Myslíte si, že ten levý to prostě nedává? Máte nějaká z Vás také takový problém? Někdy mě ty bolesti budí i v noci ze spaní, ale levá strana prostě nic. Moc Vám děkuji na názory. ![]()
@Eeeddd píše: Čau holky, byla jsem nedávno na gyndě a vše je prý v pořádku. Ale zajímá mě jedna věc. Již několik měsíců ne-li let pociťuji, že mi pracuje jen pravý vaječník. Mám docela silné ovulační bolesti a cítím je vždy jen na pravé straně.Myslíte si, že ten levý to prostě nedává? Máte nějaká z Vás také takový problém? Někdy mě ty bolesti budí i v noci ze spaní, ale levá strana prostě nic. Moc Vám děkuji na názory.
Mně se vaječníky střídaly, ale ne každý měsíc.. A když byla ovu z pravého, tak mě ta strana vždy opravdu hoodně bolela, zatím co na levé straně to tak intenzivní bolest nebyla.
Vždycky jsem měla výrazně aktivnější prav vaječník, opakovaně potvrzeno ultrazvukem. Pak jsem o něj přišla a kupodivu ten levý se vzpamatoval a když tam byl sám, ovuloval každý měsíc. Takže jo, může se to stát, pravidelné střídání ob cyklus je asi tak časté jako učebnicově osmadvacetidenní cyklus s ovulací 14. den.
Mne se pravidelne vajecniky nestridaji. Podle ultrazvuku si troufam rict, ze treba 2-3× mi ovuluje pravej vajecnik a pak max 1× levej vajecnik. Na gynde jsem kazdou chvili, protoze jsme s doktorem hlidali ovulaci (nedari se otehotnet). Parkrat jsem byla na utz treba 2 dny po ovulaci. A nekolikrat se mi stalo, ze jsem si podle bolesti byla jista, ze ovulace probehla vpravo. No a doktor me vyvedl z omylu, ze zlute telisko je na levem vajecniku ![]()
@Caridina Je to zajímavé.. Překvapuje mě to trochu. Já doktorce říkala, že mě vždy bolí na pravé straně a v ten den se samozřejmě potvrdilo, že pracuje pravý vaječník. ![]()
@korn123 Mě ta pravá strana právě bolí každý měsíc.
Asi si nad tím musím přestat lámat hlavu a naučit se s tím žít. ![]()
@Eeeddd píše:
@korn123 Mě ta pravá strana právě bolí každý měsíc.Asi si nad tím musím přestat lámat hlavu a naučit se s tím žít.
Zkus se na to třeba optat při preventivce gynekologa.
@Eeeddd ahoj, já mám stejný problém. Každý měsíc cítím píchání jen na pravé straně. Když ovuluji, tak to někdy píchá jak blázen a bolí mě celý spodek i při chůzi
potvrzené od gyndy nic nemám, ale teď je to 3 cyklus, kdy cítím pouze pravou stranu. Určitě je to normální ![]()