Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé maminky,
možná tu už tato diskuze byla ale i přesto..... Zajimalo by mě v čem perete, resp.co zabírá na skvrny??? Zacala jsem prát od miminka v Lovele jenze ta mi prisla slaba a pradlo opravdu nevyprane, ted jsem presle na Persil senstitive - je to lepší ale skvrny na některem z obleceni porad zustavaji a to i presto,ze do prani dam vanish…uz si vazne nevim rady…
Zrovna vcera jsem prala a teplacky i bodycko se vubec nevypralo - skvrny od svestek nejak nepustily :-/ a to nemluvim o tom,kolik poškozeneho obleceni mame z kupovaných příkrmů, kdyz jsem je driv kupovala :-/
Diky za tipy. ![]()
Když sme u skvrn prosím Vás včera sem koupila úžasnou mikinku z fleesu, ale má na kapsičce skvrnky polité od barvy a jednu mapu je to světležluté.Poradte co na to, aby to pustilo a mikina zůstala pěkná.Jinak ji nic nejni…barva to je pravděpodobně taková, co se s ní natíraj ploty, železa apod…Kujuuu
Ahoj, já taky bojuji se skrvnami.DOcela se mi osvědčilo přidat do prádla,nebo přímo na skvrnu, Vanish na skvrny.Je bílý - na bílé prádlo, a potom růžový, na barevné.Ten jsem si ověřila,když jsem prala potahy do auta,které zůstaly i po vyprání hrozně skvrnité - vyprala jsem je ještě jednou s odměrkou Vanishe a divil se i manžel.
Ahoj holky,ja peru v Persilu a musím říct že jsem spokojená.Mám dvě deti a to pěkný čuňata a Persil zvládne všechno.
Musím říct ,že i ostatní věci máme čisté,například utěrky jsou taky bez skvrn a fleků
Ahoj,
to je těžký říct, především záleží jakou máte vodu, zda hodně tvrdou, nebo zda je měkká. My tady máme vodu dobrou, takže i když použiju levný prášek např. z Penny, tak mám prádlo super čisté.
Ale oblíbila jsem si REX se soda efektem a ten teda nemá chybu. A navíc mi krásně voní.
Musíš zkoušet a pak najdeš ten pravý. Navíc jsem slyšela, že Vaniš není zrovna moc dobrý, ale to je věc názoru a zkušeností. Já s ním zkušenosti nemám.
Pa Šárka
Maminky děkuju všem za tipy. Tak asi budu zkoušet
Zkusim ten Vanisch davat primo na skrvny…ikdyz to bude piplacka…ma to snad vsude na vsem
, a pak taky ten Rex, uvidime.....
Ještě mě napadlo, existuje prý nějaké „žlučové mydlo“ nemate s nim nektera zkusenost??? Diky ![]()
Ahojky, tak žlučové mýdlo doma máme už pár týdnů, moc jsem tomu nechtěla věřit,ale je opravdu účinné, pustila mi jím už zapraná skvrna od mazu z riflí, kterou jsem už nemohla odstranit. Samozřejmě i další skvrnky z dětského oblečení, jen se skvrnou od trávy si moc neporadilo, ale je možné, že jsem to odflákla já
Takže doporučuju zkusit, stojí kolem 40-ti korun. Výhodou navíc je, že je ekologické. Odstraňování skvrn zdar. ![]()
Kitten
Ahoj,
tak já prášky občas střídám, vyzkoušela jsem všechno možné a asi nejvíc jsem spokojená s Arielem, ale! Oblečení mám pro syna rozdělené na domácí a na návštěvy, právě podle skvrn, které se nevypraly. Používám i Vanish, občas některé fleky přeperu mýdlem hned po akci, přesto nejsem moc úspěšná…
Lasicka
Ja mam teda zkusenosti s Rexem dost spatne…peru skoro vsechno na 30 nebo 40 a zustaval mi na obleceni nerozpusteny prasek, coz se mi treba u Ecoveru nebo Persilu nikdy nestalo…Ecover je ekologicky, akorat pro me je spatne, ze se musi objednavat na netu a pak donest z posty, aby se to vyplatilo, je dobre nakoupit nad 600 Kc a to je pak bez auta dost tezky balik.
Jinak Vanish jak na co a hlavne ne nechavat treba pres nc, to mi na nekterem pradle udelalo odbarvene skvrny…
Ahoj,
tak já prášky občas střídám, vyzkoušela jsem všechno možné a asi nejvíc jsem spokojená s Arielem, ale! Oblečení mám pro syna rozdělené na domácí a na návštěvy, právě podle skvrn, které se nevypraly. Používám i Vanish, občas některé fleky přeperu mýdlem hned po akci, přesto nejsem moc úspěšná…
Lasicka
Ahoj, pokud stále bojujete se skvrnami, doporučuji z DM-ka žlučové mýdlo. Mám ho v tuhém i tekutém balení a nemůžu si ho vynachválit. Stačí skvrnu trochu před pošudlat přípravkem, nechat 5, 10 minut a prát klidně na 40' nebo 50'C Ještě jsem neobjevila nic, co bych nevyprala!
Ahoj holky, jsem tak nějak bezradná. Používám „mýdlový sliz“ jsem teda max spokojená, ale jsou skvrny se kterými si neporadí. Jaké máte zkušenosti s vanisem nebo něčím podobným???