Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, zas mě bolí břicho v podbříšku. Mám pocit že mám zas zánět, ale nejsem si tímm jistá. S takovými podobnými bolestmi kolikrát jdu na gyndu a tam mi říkají že tam nic nevidí. Čekám na laparoskopii začátkem května. Znáte nějakou metonu co by mi mohla pomoci?
Tak některý nemoci nejdou odhalit hned…Třeba na chlamydie nebo mykoplasmata jsou potřeba speciální stěry…Nebo endometrioza, ta je taky obtížně diagnostikovatelná, v podstatě až na té laparo…a léčit je třeba podle příčiny onemocnění.
Takove problemy jsem mela nez mne zjistili endometriozu nejvyssiho stupne. Pocit, ze je to nejaky zanet nebo cysta, ale vysetreni atd vse OK… drzim pesti a at laparo pomuze a vyresi tve problemy ![]()
@Jana.49 píše:
Já mám z toho strašný strach že nebudu moc mít dítě
Měla jsem podobné potíže a otěhotněla jsem naprosto bez problémů. Ba co víc, těhot. bylo součástí léčby, protože se jednalo o lehkou endometiozu. Od porodů mám klid.
A kdyby to byl pánevní zánět, i tehdy není nic ztraceno. Měla jsem ho jednou, velmi nepříjemné. Měsíc jsme s mužem museli brát ATB, ale pomohlo to.
@pe-terka docela si myslím že by se mohlo právě jednat o tu endometrioza, ale jo to dlouhá doba čekat na laporoskopii, byla jsem objednána asi 12.3 a čekám do 7 května. už abych to měla za sebou a mohli se snažit o mimi
@Jana.49 píše:
@pe-terka docela si myslím že by se mohlo právě jednat o tu endometrioza, ale jo to dlouhá doba čekat na laporoskopii, byla jsem objednána asi 12.3 a čekám do 7 května. už abych to měla za sebou a mohli se snažit o mimi
Jo, je to klidně možné, endometriozu má hodně žen a některé o tom ani neví. To znamená, že můžou být bez potíží. A endometrioza neznamená automaticky neplodnost, záleží na stupni, rozsahu, lokalizaci… Jak říkám, já jsem s ní otěhotněla bez problémů, pak jsem po porodu ještě dlouho kojila. A až mám klid…A snažíte se o mimi? Na tu endometriozu je těhotenství v podstatě léčba.
Zatím čekám na laparo, beru HA a až podle toho co mi řeknou v nemocnici. Dnes jsem si vzala prášek na bolest co mi předepsala gyndařka a trochu to povolilo, ale už počítám dny kdy nastoupím do nemocnice.