Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
ahojik zeny mam dotaz
co mam koupit na oblekani do kocarku pro novorozenata, budou hluboke korby a chci dovnitr koupit emitexovy pytel, ten co se da prezipovat na nanoznik, ale co na mimi? staci dupacky a kabatek, cepice fusekle rukavice? nebo musim jeste koupit nejakou kombinezu nebo bundy?? TP mam 18.2 takze pocitame ze vyplavime v lednu ![]()
Ahoj,nakoupila bych rozhodně až to bude aktuální,budeš vedět velikost a vše.Nakupovat to teď mi přijde zbytečný.Počkala bych.Fakt není kam spěchat. a uvidíš i podle toho jaká bude zima a kdy porodíš.
Ten emitexovej pytel máme taky a hřeje dost. Kombinézy mi do kočáru přijdou zbytečný, nohy jsou v teple a taky z nich děti velmi rychle vyrostou. Bunda vydrží o trochu dýl. My v zimě jezdili fusak+deka+ten dekl od korby a na sobě teplý kalhoty s ťapkami, nebo dupačky, body s dlouhým, bunda, čepice, rukavice a studenej nebyl nikdy. Novoši bych ještě v mrazu možná přidala nějakou mikču, podle toho, jak je zrovna zima a jak teplá je bunda. Ono stejně, když bude velká zima, tak moc dlouho s nima venku pobývat nebudeš.
Když bude velký mráz, tak se s novorozencem stejně ven nesmí. A jinak jsem taky spíš proti kombinézám (hlavně těm teplejším). Emitex máme, je fakt teplý, navíc budeš mít určitě zateplený kočárek a můžeš dát radši deku (nebo dvě
). Malá miminka se neodkopou a lepší víc vrstev, které můžeš podle potřeby přidávat nebo ubírat.
Ahoj, já měla připravený pro případ nouze fleecový kalhoty s laclíkem, byly krásně teploučký. Měl je na sobě jen jednou, přeci jen jsme dubnový.
Takže já bych koupila fleecový kalhoty, klidně o kousek větší, fleecový mikinky a to dala přes oblečení a šupla do pytle, fleece nádherně izoluje. Stačí dečka a můžeme drandit jen tak v overálku, i když není teplo a má teplý i ručičky, což jindy nemívá.
Ještě mě napadlo, že dceru jsem hodně dlouho měla v zavinovačce, miminka to mají rády, když jsou „sešněrovaná“. Takže teplejší oblečení, zavinovačka, fusak, popř. deka, zataplený kočárek.. hkac
my chytli mirnou zimu celkem, takze ja davala svymu lednackovi body+svetrnebo mikcu,dupajdy, cepku, rukavky a teply ponozky a pak sup do te zimni zavinky nebo do fusaku, prikryt dekou a deklem na kocar.
Vojtěch se narodil v listopadu, zima byla mírná,…
měla jsem combi emitex fusak… pak dvě soupravičky z fleesu s kapucou a fleesové botičky. jednu fleesovou čepici. neměla jsem punčocháče…
většinou měl body, tu soupravičku, ponožky, botičky, ve fusaku přikrytý dekou, přes fusak krytka korby. jo, rukavice, jenže ty si většinou stejně sundat
ale ano, fleesové.
horší to bylo v autosedačce, ale stačila emitex zavinka do sedačky nebo pořádná deka, kterou jsem ho omotala.. se sedajdou to byly jen přesuny, nikde jsem ho v ní nevozila…
když byla joo zima, pod fleesový kalhoty dostal balvněné kalhoty s ťapičkama z HM, ale jen když se nesl v šátku.. neměla sjem totiž žádnou nosící bundu..
pak jsme dostali kombinézku, ne moc teplou, 3-6m, takže pak jezdil v ní. jen body, kombinézka, fusak.
Ono do autosedaček se zdá kombinéza lepší, ale myslím, že opak je pravdou. Ve vytopeném autě se pak dítě vaří a zase ho znovu vyslíkat, mi příjde jednodušší řešit dekou a vevnitř jen odkrýt. I v tom kočárku podle toho kam se jede. Jestli na odpolední procházku po venku, pak oblečení klidně víc, pokud do města po obchodech, pak spíš deky, které vevnitř dáš pryč s čepicí. Mně se teda malej vždycky vztekal, jak mu začalo být horko a v zimě to právě bylo v obchodech pravidlem. A pak vyjet s přehřátým a zpoceným miminem ven do zimy by mohlo nadělat víc škody, než příliš teplého užitku.
Ahoj, dcera chodila v tom, v čem byla doma + svetřík nebo kabátek + čepička + zimní spací pytel - ten byl perfektní a praktický
+ fusak. A do autosedačky jsme ji dávali jen v tom spacím pytli.
Tak já měla tuhle deku 3v1: http://www.e-broucek.cz/…i-deka-fusak
Malého jsem oblékala do sametového overálku na doma+overálek s kapucí jaro a podzim + na to zimní čepička, rukavičky jsem nedávala, na overálku byly takové speciální rukávky do kterých se schovala pěstička.
Na to vše ještě deku, navíc jsem používala vložnou tašku, takže teplo tam měl.
Jinak pozor s novorozencem se myslím asi od -5°C nesmí ven, po 6týdnech od -10°C
Novorozenec by neměl jít ven pod -5.
Děti od jednoho roku (batolata) nemají chodit pod -10 ..
Ahoj, já dávala Klárku do Emitexový zavinovačky nebo fusaku Aesthetic, do obojího pak body s dl.rukávem, punčochy a fleesovou kombinézu, když bylo zimněji, dávala jsem teplejší, k doktorce či do obchodu pak soupravičku..Záleží na tom, co je pro Tebe nejrychlejší a nejpohodlnější na oblékání..
Když byla Klára hodně malá, měla jsem jí doma v body a overalu a pak jsem jen dala teplé ponožky, kombinézu a šla..mě šlo o čas, neb na mě čekala starší.. ![]()
Ahoj odvozila jsem již dvě děti a doporučuji jednoznačně pořídit fusak, děti pak není třeba tak balit a oblékat. Dcerka jezdila ve fusaku AESTHETIc ten se opravdu vyplatil má super zpracování, které oceníte teprve časem, do fusaku jsem jí klidně oblékla punčišky se sukýnkou a třeba po obchodě pak neběhala nabalená.
Syn ten zase rád vyspával několik hodin na čerstém vzduchu tak tomu jsem opatřila ještě jarní fusak do kočárku od AESTHETIC ten s bavlnou co slouží jako vložka do kočárku a ten si vychrupkával třeba 3 hodiny.
Jsem jak reklama na AESTHETIC ale používám jejich výrobky již řadu let a jsou promyšlené, navazují na sebe a investice se vyplatí.
![]()