Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj chovatelky a chovatelé,
jelikož jsem majitelkou kočky terpve pár týdnů, obracím se na Vás s prosbou o radu resp. zkušenosti. Před pár týdny jsme si s přítelem pořídili britské koťátko, je to kočička, je moc hodná, hned si zvykla, prostě nemůžeme si stěžovat. Ale je to zhruba týden, co nám začala dělat zvláštní věc. Jakmile jdeme s přítelem do kuchyně, začne se kotě chovat zvláštně. V kuchyni na podlaze dělá kotmelce, stále si lehá na záda, bez ustání mňouká dokud ji nepohladíme. Když máme na sobě kalhoty tak během vaření u sporáku na mě i přítele neustále skáče a šplhá po noze až do náruči. Někdy šplhá i když kalhoty nemáme
tak pak mažu odřeniny od drápků…nejhorší je, když si sedneme ke stolu, tak po nás taky neustále šplhá, mňouká hrozně nahlas. Nakonec to skončí tak, že jdeme jíst do obýváku, protože s ní v kuchyni nemůžeme vydržet. Jídla má dostatek, pamlsky dostává taky.
Nevíte čím to může být? Resp. co nám chce kotě říct? Poslední týden v kuchyni nemůžeme prakticky být vůbec, protože pak spustí hrozný randál a nic tam neuděláme…
Děkuji za vaše názory…
Možná máte pravdu, ale dělá to třeba i když jdu jenom pro vodu. Nejhorší to je ráno, když přítel vstává brzy do práce a dělá si snídani. I přes zavřené dveře slyším, jak tam kocurka mňaučí…tak mě vzbudí, já tam vletím a on chudák stojí u linky s hrnkem a kocuru přidrátovanou na trenkách a míchá si vločky
![]()
Já mám kočky 4 a tohle dělají přesně, když něco chtěj dostat ![]()
Jestli jste jí někdy něco v té kuchyni dali, tak se nediv, je jen chytrá ![]()
Napadá mě, že to dělá o té doby co jsem vysadila Whiskas mlíčko pro koťata ![]()
Tak to mám asi jasné…
@Sinquinita : Náš to dělá taky…už se naučil skočit po mě dostačně vysoko, abych ho hned nezhodila…pak e rychle vydrápe za krk…mám poškrábané nohy, ruce, záda a stehna…ale je to náš midlíkáček ![]()
Přesně jak píšou ostatní, ona už ví, že v kuchyni je jídlo, takže to zkouší, to není o hladu, je mlsná, tak loudí
. A hlavně je to kotě, všechno se musí teprve naučit, to dělají všechny koťata. Musíte být trpělivý a prostě ji pořád dokola sundávat dolu a říkat ne, ona se naučí, že se to nedělá. Akorát teda narozdíl od psa, to bude zkoušet kdykoliv tam nebudete a dobroty co na kuchyni necháte bude krást.
Bude vědět, že to nesmí, ale když to páníček neuvidí, tak proč by tam nelezla, že
. Pes je věrný a poslušný, kočka je „vyčůraná“ ![]()
@peta h presne tak
co paníček nevidí, to se jako může a i když vidí, tak kolikrát taky ještě je o tom chopná pět minut diskutovat, než milostivě sleze.
Zebrat nemusi, muze na sebe jen poutat pozornost, ze chce pomazlit. Tohle mi delaji kocky na wc, tam jsem v klidu a nelitam po byte, tak tam za mnou chodi a mnoukaji jak prasteny, dokud je nepodrbu.
U nás byl nejvtipnější kocour, mám skleněný stůl a když jsme jedli, tak on se „nenápadně“ plížil pod tou skleněnou deskou a myslel si, že ho nevidím
(je pod ní ještě jedna odkládací, tak tam byl schovaný) Pěkně se leknul když jsem na něj shora zaťukala ![]()
@peta h píše:
U nás byl nejvtipnější kocour, mám skleněný stůl a když jsme jedli, tak on se „nenápadně“ plížil pod tou skleněnou deskou a myslel si, že ho nevidím(je pod ní ještě jedna odkládací, tak tam byl schovaný) Pěkně se leknul když jsem na něj shora zaťukala