Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lenika píše:
vranecka: teda to vypadá doooobřeJen se chci zeptat, ty košíčky se nepečou? Nebo jak dlouho? Asi mi to s tiou těhudemencí nedochází
díky.
Pečou. A pak se plní podle potřeby. Ale nevím jak dlouho. Já to prostě hlídám a když začnou lehce růžovět, tak vyndavám. Odhadem tak do 10 minut, ale záleží i na troubě.
Hurá, recepty
. Tak taky přidávám ty poptávaný
.
Kapučínový kuličky:
200g bílé čoko
20g másla
2 lžíce smetany
100g moučk. cukru
100g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
2 sáčky instantního kapučína
V hrnci rozpustíte máslo se smetanou, čokoládu, pak přidejte ořechy, cukr a jeden sáček kapučína (nebo to rozpouštějte ve vodní lázni, to je jistější). Nechte vychladnout, pak tvarujte kuličky a obalujte v kapučínu.
Pistáciový lístečky:
150g másla
150g moučk. cukru (+ jeden vanilkový)
1 žloutek
150 g polohr. mouky
1 lžička pr. do peč.
3 lžíce rumu
pistácie
Všechny pří:,–(y kromě pistácií smícháte, rozetřete na plech a posypete nasekanýma pistáciema. Po upečení hned nakrájejte na libovolný tvary (já dělám trojúhelníčky), musíte rychle, pak to ztvrdne a krájet se to nedá.
Taky jsme ještě nikdy nesehnala nesolené pistácie, tak je vždycky před nasekáním propláchnu ve vodě.
Pečení zdar! ![]()
Lucka25 tak konečně trochu času tady je ten receptík
Mikulášské perníčky
300g hl. mouky
180g jemného krystalového cukru
2 vejce
100g medu
na špičku nože jedlá soda
anýz
skořice
vanilka
stouhaná citr. kúra
tlučený hřebíček
Vpracujeme tuhé těsto a necháme v chladu uležet, pak rozválím a vykrajujeme tvary, pečeme
Vychladlé cukroví slepujeme krémem a zdobíme polevou nebo dle fantazie
Náplň:
200g másla
200g moučka cukr
2 žloutky
50g strouhaných oříšků
50g piškotových drobečků
6 lžic bílého vína nebo rybízopvá zavařenina
Vše utřeme
teda holky, mám fakt radost, že přidáváte nové a nové recepty
Vypadá to,že tyto vánoce budou vonět novým cukrovím. Tedy aspoň u nás
![]()
ahojky, no tak já si každý rok říkám, že tentokrát maximálně 5 druhů, bo to pak nikdo za chvíli už nechce jak jsou tím přejezení no ale pak se stejně neudržím a mám jich tak kolem 12.Znáte to,tam je nový recept a tam zas další zaručený od kámošky a už v tom zas jedu.Letos jsem ještě nezačala,ale odpoledne se chystám na skořicové rohlíčky a mrkvové cukroví to fakt nemá chybu,jestli najdu chvilku hodím sem recept.Tak zdar pečení a kaloriím.