Co platí dítě z kapesného?

4077
9.11.15 23:52

Co platí ditě z kapesného.

Potřebuji inspiraci,

Chtěl bych na dítěti ve druhé třídě zvednout provozní náklady které si platí z kapesného abych mu mohl zvednout kapesné ale zatím mně nic nenapadá, hradí si vaše dítě na prvním stupni z kapesného i jiné věci než svačinu a cestu autobusem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
9.11.15 23:56

@MartinKa36 cestovne a vydaje za svacinu povazuji za nutnou rezii ditete, tudiz bych tyto vydaje nikdy nezahrnula do kapesneho. Akorat tim dite naucis jezdit na cerno a nemit svacinu…
Kapesne povazuji za finance, se kterymi dite nalozi zcela dle sveho uvazeni. Tj. koupi si sladkost, casopis nebo si setri na neco vetsiho, po cem touzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
10.11.15 06:44
@MartinKa36 píše:
Potřebuji inspiraci,Chtěl bych na dítěti ve druhé třídě zvednout provozní náklady které si platí z kapesného abych mu mohl zvednout kapesné ale zatím mně nic nenapadá, hradí si vaše dítě na prvním stupni z kapesného i jiné věci než svačinu a cestu autobusem?

proč by si měl hradit svačinu a cestu busem? Absolutně nechápu. Svačinu dostává doma (odmítám, aby si kupoval čoko tyčinky a podobné kraviny na jídlo), lítačku mu kupuju každý měsíc já. Z kapesného si hradí věci, které chce - koupí si např sladkosti, drobné hračky atd.. o dražších věcech rozhoduju většinou já, v kasičce má max 1000 kč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
10.11.15 07:33
@MartinKa36 píše:
hradí si vaše dítě na prvním stupni z kapesného i jiné věci než svačinu a cestu autobusem?

tak z kapesného si hradí svoje rozmary, což svačina a cesta autobusem nejsou, takže zrovna ty si nehradí ani na druhém stupni :nevim: hradí si z něj (na prvním i druhém stupni) to, co si chtějí koupit a mně to přijde zbytečné - mlsky, hračky, nadbytečné hadříky, telefonní hovory protelefonované nad určený limit, sleziny s kamarádkami (jako že jdou na bubbleology a tak)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
10.11.15 07:42

@MartinKa36 Já na prvním stupni žádné kapesné neměla, tak bohužel neporadím…

Jinak mimo téma, ale vidíte tu taky ty psy?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
10.11.15 07:46

@blabla123 jo jsou skoro všude :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
10.11.15 10:09
@blabla123 píše:
@MartinKa36 Já na prvním stupni žádné kapesné neměla, tak bohužel neporadím…Jinak mimo téma, ale vidíte tu taky ty psy?

nahlášeni, už naštěstí zmizeli.. si zase někdo hrál :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
10.11.15 10:10

Ještě k tématu - na střední jsem dostávala týdně 500 kč, z toho si platila cestovné a případné svačiny. Ale zbývalo dost na moji útratu. Nechápu smysl kapesného, pokud to dítě nemůže použít pro své potřeby, na co mu pak takové kapesné je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30413
10.11.15 10:32

Souhlas s ostatními kapesné je na rozmary dítěte, ne na nutné věci jako svačina a jízdné. U nás teda zatím kapesné nevedeme, ale pak ho děti budou mít na své věci s tím, že když si budou chtít přispět na něco dražšího (lepší mobil), tak jim třeba i přidám to co bych jim dala do toho mnou vybraného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
10.11.15 12:04

To by vám za chvíli platil z kapesného i poplatky za elektřinu, když sedí na počítači ;) Jinak nechápu větu „zvednout náklady, abych mohl zvednout kapesné“ - náklady (jízdné, stravenky, a pod.) jsou snad dané ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.11.15 20:50

Autobus a svačina mi nepřipadá jako výdaj z kapesného, ale taky záleží na tom, kolik to kapesné je. Třeba mu po úhradě těchto výdajů zbyde dost peněz :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
4077
11.11.15 23:17
@Kobea píše:
Autobus a svačina mi nepřipadá jako výdaj z kapesného, ale taky záleží na tom, kolik to kapesné je. Třeba mu po úhradě těchto výdajů zbyde dost peněz :nevim:.

Já myslím ze je lepší když si dítě z kapesného hradí i mandatorní výdaje, než když dostane peníze a všechno hned utratí. Kdyby mohl chodit do školního bufetu o velké přestávce tak bych mu zvednul kapesné tak aby si mohl koupit svačinu a něco mu ještě zbylo. Proto jsem se zeptal co všechno bych mohl hodit mladému na krk s tím že na každý mandatorní výdaj dostane pár korun na víc takže čím víc věcí bude platit tím větší bude dostávat kapesné pro vlastní potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
12.11.15 09:19

Ale takto bráno mu opravdu můžete dát 10.000,– ať se vám stará o platbu složenek :mrgreen: No přeháním pravda, ale jinak to lze aplikovat na cokoli - kroužky, jídlo, oblečení, sportovní vybavení - prostě jakýkoli výdaj, který máte doma (a to musíte vědět ale vy). Třeba když bude potřebovat nové oblečení, tak mu dát obnos a ať si vybere třeba bundu - naučí se, že když si nekoupí tu nejdražší nejmodernější, tak mu zbyde ještě na něco jiného. Ale u takto malý dětí bych to zatím nehrotila - hospodaření peněz na jídlo a běžné výdaje (třeba i školní potřeby, nebo potřeby pro zájmové kroužky jestli chodí) zatím postačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
12.11.15 10:19

Kroužky se plati bohužel dvakrát do roka… oblečeni je taky velký jednorázový výdaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
topinambur
12.11.15 11:54

To také moc nechápu :-). Kapesné je spíše pro nějaké drobnosti, co si dítě koupí navíc ne? :-). Jako cestu a svačinku bych uhradila. U nás chodíme prozatím do školy pěšky a svačinky dělám já, takže má vždycky pár korunek na něco dobrého v bufetu. U nás jsou ve škole také automaty happysnack , dobiji kartičku a prcek si může koupit co chce. Zatím je malý, chodím si pro něj ze školy, takže není třeba mu dávat hodně peněz.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi