Co po stredni

6
21.9.23 12:32

co po stredni

Zdravim, momentalne jsem ve tretaku stredni oboru architektury, porad ale nevim, co chci po maturite delat, proto jsem vcelku presvedceny, ze si dam po stredni od skoly rok pauzu a potom uvidim, jak to bude dal. na internetu jsem ale taky videl, ze pri nastupu na vysku (konkretne vut/vsb) a rozhodnuti se o pauzu treba na jeden rok, v zahranici funguje neco jako „leave of absence“. je neco takoveho i u nas, popripade ma nekdo stejne zkusenosti z vut nebo banske? diky za odpoved😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2359
21.9.23 13:18

Musel byste splnit podmínky pro přerušení studia. Každá fakulta má svoje předpisy (hotove zkoušky apod.)

Např že zdravotních důvodů s potvrzením od lékaře, rodičovská…je povoleni přerušení 100%.

Bez důvodu bývají předepsaný podmínky…v hotovem a řádně ukončením semestru/ročníku. Přerušení na semestr či ročník…a podmínky se opět liší fakulta od fakulty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
21.9.23 13:19

No a co budeš ten rok pauzy dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
21.9.23 13:31

Můžeš si podat přihlášky na VS o rok později. Na vysokou se nemusí hned po maturitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
21.9.23 14:01
@jejjej píše:
Můžeš si podat přihlášky na VS o rok později. Na vysokou se nemusí hned po maturitě.

To sice nemusí, ale ztrácí na ten rok status studenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
21.9.23 14:21
@Kasandra159 píše:
To sice nemusí, ale ztrácí na ten rok status studenta.

Ano ale když studium přeruší, také tím ztratí status studenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
21.9.23 20:30
@simon69 píše:
Zdravim, momentalne jsem ve tretaku stredni oboru architektury, porad ale nevim, co chci po maturite delat, proto jsem vcelku presvedceny, ze si dam po stredni od skoly rok pauzu a potom uvidim, jak to bude dal. na internetu jsem ale taky videl, ze pri nastupu na vysku (konkretne vut/vsb) a rozhodnuti se o pauzu treba na jeden rok, v zahranici funguje neco jako „leave of absence“. je neco takoveho i u nas, popripade ma nekdo stejne zkusenosti z vut nebo banske? diky za odpoved😁

Střední skola obor architektura???

• Citovat
  • Upravit
6217
22.9.23 19:06
@Aleriga píše:
Střední skola obor architektura???

a co je na tom? Tam chtěl syn SPŠ Gočára obor architektura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin