Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim, momentalne jsem ve tretaku stredni oboru architektury, porad ale nevim, co chci po maturite delat, proto jsem vcelku presvedceny, ze si dam po stredni od skoly rok pauzu a potom uvidim, jak to bude dal. na internetu jsem ale taky videl, ze pri nastupu na vysku (konkretne vut/vsb) a rozhodnuti se o pauzu treba na jeden rok, v zahranici funguje neco jako „leave of absence“. je neco takoveho i u nas, popripade ma nekdo stejne zkusenosti z vut nebo banske? diky za odpoved😁
Musel byste splnit podmínky pro přerušení studia. Každá fakulta má svoje předpisy (hotove zkoušky apod.)
Např že zdravotních důvodů s potvrzením od lékaře, rodičovská…je povoleni přerušení 100%.
Bez důvodu bývají předepsaný podmínky…v hotovem a řádně ukončením semestru/ročníku. Přerušení na semestr či ročník…a podmínky se opět liší fakulta od fakulty.
Můžeš si podat přihlášky na VS o rok později. Na vysokou se nemusí hned po maturitě.
@jejjej píše:
Můžeš si podat přihlášky na VS o rok později. Na vysokou se nemusí hned po maturitě.
To sice nemusí, ale ztrácí na ten rok status studenta.
@Kasandra159 píše:
To sice nemusí, ale ztrácí na ten rok status studenta.
Ano ale když studium přeruší, také tím ztratí status studenta.
@simon69 píše:
Zdravim, momentalne jsem ve tretaku stredni oboru architektury, porad ale nevim, co chci po maturite delat, proto jsem vcelku presvedceny, ze si dam po stredni od skoly rok pauzu a potom uvidim, jak to bude dal. na internetu jsem ale taky videl, ze pri nastupu na vysku (konkretne vut/vsb) a rozhodnuti se o pauzu treba na jeden rok, v zahranici funguje neco jako „leave of absence“. je neco takoveho i u nas, popripade ma nekdo stejne zkusenosti z vut nebo banske? diky za odpoved😁
Střední skola obor architektura???
@Aleriga píše:
Střední skola obor architektura???
a co je na tom? Tam chtěl syn SPŠ Gočára obor architektura.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.